Ga naar inhoud
  • 0

Waarom kan ik 'pcmweb.nl' niet opvragen a.h.v. het IP-adres (i.p.v. met de domeinnaam) ?


Erivaton

Vraag

Pingen naar pcmweb.nl gaf het volgende IP adres: 2a01:7c8:aab6:61:d9ae:9b19:8c68:d640. Als ik https://[2a01:7c8:aab6:61:d9ae:9b19:8c68:d640] invoer in de adresbalk van de browser, krijg ik de melding dat de site niet bereikbaar is. Ik denk dat een webserver kan ingesteld worden om niet te reageren op IP-aanvragen. Maar eigenlijk vind ik dat raar. Immers als men ‘pcmweb.nl’ in de adresbalk van de browser ingeeft, dan wordt via DNS de domeinnaam vertaalt in een IP-adres. Dus sowieso wordt PCM benaderd via een IP-adres, maar enkel als men de domeinnaam ingeeft in de adresbalk van de browser krijgt men de gewenste respons (en dus niet als men daar het IP-adres ingeeft). Hoe is dat te verklaren ?
Link naar reactie

5 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Edwin, Bedankt voor je antwoord. Het is een wel degelijk een IP adres en geen Mac adres. Er zijn 2 notaties van IP-adressen: IP versie 4 & IP versie 6. IPv6 is geïntroduceerd omdat alle IPv4 adressen op gingen zijn. Je kan meer lezen op https://nl.wikipedia.org/wiki/Internet_Protocol_versie_6
Link naar reactie
  • 0
Edwin bedankt voor je reactie, maar je antwoord helpt me niet verder. 1) IPv6 is standaard geactiveerd in Firefox & Chrome. Er is dus geen activatie nodig. Ik vraag me af welke aanpassing je gemaakt hebt in Firefox ? Ik vermoed dat jij de waarde van ‘network.dns.disableIPv6’ op true gezet hebt. Als dat het geval is, heb je juist IPv6 gedesactiveerd. 2) Je zegt dat je bij http://pcmweb.nl.ipaddress.com/ terecht komt. Dan zit je niet bij pcmweb.nl. Een domeinnaam lees je van rechts naar links. In jouw geval is het top level domein 'com', je zit dus op een Amerikaanse top level domein. PCMweb.nl daarentegen heeft 'nl' als top level domein ... dus ergens in Nederland.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...