Ga naar inhoud

Tempus Textverwerker voor Windows?


Aanbevolen berichten

Ik heb nog een hele meuk diskettes liggen met brieven uit de Atari tijd.\nDie zijn gemaakt met Tempus.\nIk kan ze wel wat gebrekkig lezen met Free Office of office 2010.\nWordpad wil ook nog wel, maar het is allemaal net wat anders, tekst is wel te lezen, maar er zitten nogal wat getallen bij, of regels worden verkeerd afgebroken.\nVoor slechts enkele brieven maakt het dan uiteraard niet uit, maar het gaat om honderden die ik moet uitzoeken en degene ik wil bewaren omzetten naar een normaler bestand.\nIk vroeg mij af of dat niet makkelijker kan?
Link naar reactie
Bedankt Niek, maar die heb ik.\nSteem bedoel ik.\nen nog een paar, maar ik kan daar totaal niet mee overweg, kan Tempus niet eens installeren en het is allemaal vreselijk groot.(Atari scherm)\ndacht dat er wel een los progje voor was die het makkelijker kon lezen.\nHad ik van Free Office verwacht eigenlijk omdat hij veel aan kan: zeggen \"ze\"\nNee, ik kon er ook niet veel over vinden het is Tempus. Staan geen extenties achter, wel een punt en dan tekens, lijkt gewoon op volgnummers, net zoals de nummering van plaatjes etc.\nDie brieven zijn van eind jaren 80, begin 90, wat gaat het leven snel.:(\n(AOW aanvraag ook al opgestuurd :D)\nIk heb wat diskettes doorgespit met Wordpad, moet eerlijk zeggen dat een andere diskette weer heel goed te lezen is, had ik zeker wat slechte of zo.:confused:\nMisschien komen er nog wat tips, heb geen haast. (al gaat de tijd snel)
Link naar reactie
is dit wat voor je? [URL=\"http://www.tempus-word.de/en/prg/download.htm\"]http://www.tempus-word.de/en/prg/download.htm[/URL]. Het is alleen niet gratis, ik hoop dat je er wat aan hebt\n\nLees net dat je d.m.v. een survey het programma gratis krijg. [URL=\"http://www.tempus-word.de/en/prg/umfrage.htm\"]Link[/URL]
Link naar reactie
[QUOTE=Melvin1;570955]is dit wat voor je? [URL]http://www.tempus-word.de/en/prg/download.htm[/URL]. Het is alleen niet gratis, ik hoop dat je er wat aan hebt\n\nLees net dat je d.m.v. een survey het programma gratis krijg. [URL=\"http://www.tempus-word.de/en/prg/umfrage.htm\"]Link[/URL][/QUOTE]\n\nBedankt.\nGeprobeerd, het is wel leesbaar, alleen vreemd genoeg moeilijk te lezen.\nDit zelfde krijg ik ook ongeveer met Kladblok. Deze laatste werkt dan makkelijker.\n\nWordpad werkt dan vreemd genoeg toch duidelijker.\nBovenaan de pagina zie je wel een reeks vreemde getallen, denk dat dit door de Koptekst komt, heeft dus niets met de rest van de brief te maken.\nAls ik het wil bewaren kan ik het weghalen en weer opslaan als een .docx bestand.\nIs verder goed te lezen, alleen worden regels raar afgebroken :D\n\nKan het beter even bij Wordpad houden, toch duidelijker.\n\nMisschien heeft het er ook mee te maken dat ik al die bestanden die erop staan, diskette, gemaakt met Tempus op Atari. Gekopieerd heb naar een Windows map, ook weer op een diskette.\nWel een jaar of 15 geleden, kwam ze onlangs weer tegen, moet het nu eindelijk eens uitzoeken, tijd mee zoet en de onnodige dingen vernietigen.:D\n\nBeide bedankt zover.
Link naar reactie
[QUOTE=stroke33;570964]Probeer het eens met UltraEdit [URL]http://www.ultraedit.com/[/URL] deze tekst verwerker leest nagenoeg alles waar tekst in staat zelfs .exe files ja zelfs .pak files uit PC Games.[/QUOTE]\nHandig progje.\nIs goed te lezen, getallen bovenin blijven, maar zinnen worden goed afgebroken.\nDat is dus een verbetering, bedankt.\n\nEchter je kan het niet opslaan als docx, tenminste ik zou niet weten hoe dat moet, zitten zoveel mogelijkheden en instellingen in die mij boven de pet gaan.\n\nIk kan het oa. wel opslaan als doc. Maar al je het dan opent staat er een streepje tussen [B][COLOR=black]alle[/COLOR][/B] woorden, de spaties, is dus ook niet alles.\nKopieer ik de tekst en plak het in Word van Office, heb je het zelfde.\nZal wel weer te veranderen zijn, maar allemaal niet so easey.\n\nMaar goed, al met al is het wel te doen.
Link naar reactie
Wanneer ik het open in Wordpad, en het lettertype verlaag van 11 naar 10, komt het perfect op het scherm met goede afbrekingen.:D\nAlle zooi (getallen en vreemde tekens) boven de briefaanhef is makkelijk te verwijderen :p\nDaarna opslaan als .docx, wat in Wordpad kan.\nBij openen staat het er als een gewoon Office document.\nIk ben blij.\n\nHeel wat te lezen ;)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...