Ga naar inhoud

8 MM (Super) Smalfilm overzetten op DVD


Aanbevolen berichten

[QUOTE=ikeenee;252272]Geachte Forumvrienden,\r\n\r\nHeeft iemand een oplossing voor het zelf overzetten van (super) 8 MM smalfilm naar DVD? De bedragen die off. bedrijven rekenen zijn hoog, terecht daar ze dure apparatuur gebruiken.. Misschien een software pakket? Of welke apparatuur heb je nodig?\r\n\r\nBij voorbaat dank voor elke tip![/QUOTE]\r\n\r\nVia een oude projector moet de de film afspelen in een soort kijker met speigels. Aan de andere zijde neem je de film op via een videocamera. na het opnemen kun de de videocamera weer aansluiten op de PC en later bewerken. Het is heel omslagtig maar voor als nog de enige manier.\r\n\r\ngr,
Link naar reactie
  • 3 jaren later...
[QUOTE=rietveld59;491548]Via een oude projector moet de de film afspelen in een soort kijker met speigels. Aan de andere zijde neem je de film op via een videocamera. na het opnemen kun de de videocamera weer aansluiten op de PC en later bewerken. Het is heel omslagtig maar voor als nog de enige manier.\r\n\r\ngr,[/QUOTE]\r\n\r\nIk denk dat de TS het na 3,5 jaar wel gevonden heeft hoor......;)
Link naar reactie
  • 3 jaren later...
Bizar hoe actueel dit item blijft van 2006. Intussen had ik verwacht dat men met een mini-apparaatje zou afgekomen zijn voor de vele 8 en 16 mm films die meer en meer opduiken, maar nee: Nog steeds best met een extern bedrijf werken. \r\n\r\nWel zijn de prijzen intussen toch drastisch gezakt, meen ik, maar moet je goed opletten tussen prijzen per minuut en aparte kosten DVD of vaste kosten van bijv. 15 EUR per 8 mm spoeltje van 7 cm diameter. of zo.\r\n\r\nDank om dit topic \'open\' te laten, admins! Mooi forum overigens!
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...