Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 2,4k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    2366

De huisarts welke ik vertelde dat de voorgestelde medicijnen niet mijn idee waren van een oplossing werd toch wel ernstig geïrriteerd en beledigend :-S, en dat is uiteindelijk ook een beetje oplossing gebleken om het bezoekuur (en daarmee overmatig medicijngebruik) te mijden.\r\n\r\n(Dit is de positieve voorstelling van zaken.... de negatieve bestaat zeker ook)
Link naar reactie
Ad-insertion, vervolg....\n\nHoever deze samenleving al is:\n[url=http://forum.computeridee.nl/showpost.php?p=475989postcount=19595][u]Hier[/u][/url] had ik een tijd terug een probleem met de afkomst en legaliteit van reclames op de buis, en kwamen we er achter dat ad-insertion een nieuw gebruikte techniek is om regionaal de consument te bespelen in landelijk uitgezonden programma\'s. \nNu loop ik tegen de muur met dit fenomeen. Althans... ik denk dat ik (we) er weer mee gen**id word(en).\n\nZie dit scenario (wat zich heeft afgespeeld !):\nik zie een reclame op TV (17:45, in een kinderprogramma), met daarin een ongehoord gemene truc, waarin fysieke bedreiging van een grote groep in de samenleving te herkennen is, en welke naar mijn idee racistisch (en seksistisch) getint was. Ik werd er misselijk van, zo gemeen.\n\nIk klom gelijk in het keyboard, en heb de Stichting Reclame Code aangeschreven middels een webformulier, met daarin heel kort mijn bezwaar.\nIk krijg (per post) als antwoord dat de (vervangend) voorzitter van die club de reclame bekeken heeft, en niets meer ziet als een \'vrolijke reclame\', en mijn bezwaar naast zich neerlegt. Mocht ik tegen dit besluit in beroep willen gaan, of ik dan eerst even binnen een maand een bedrag wil overmaken...\nIk ben niet in beroep gegaan, maar heb wel per gewone brief de (vervangend) voorzitter (terug) aangeschreven, en deze verteld dat ik verbaasd ben, en dit besluit alleen kan begrijpen wanneer deze een andere reclame heeft beoordeeld als welke waar ik oorspronkelijk bezwaar tegen heb gemaakt. \n(Als we beiden inderdaad verschillende reclames hebben bekeken, dan zou het trouwens geen enkel nut hebben een beroepsprocedure te starten, omdat nooit meer terug te halen is wat wij werkelijk bekeken hebben. Gegarandeerd mijn geld- en tijd- en geloofwaardigheid kwijt.)\n\nGeen antwoord gekregen nee, ik had hiervoor natuurlijk \'officieel\' voldoende geld en tijd of personeel moeten hebben om in beroep te gaan...\n\nMaar.... bijna een maand later, op hetzelfde tijdstip, zie ik \'dezelfde\' reclame weer, en alle punten waar ik bezwaar tegen maakte waren verdwenen/veranderd/verzacht/verbloemd tot een keurig, bijna heilig schoon stukje \'vrolijke reclame\'.\n\n(Ik heb ze nogmaals per post aangeschreven om ze deze bevinding beleefd onder de neus te wrijven, al is het ontbreken van een antwoord een bijna garantie dat er niets mee gedaan wordt, of dat het zelfs niet gelezen wordt.)\n\n\nJe zal maar voorzitter van de Stichting Reclame Code zijn zeg... Staring into a cloaked tunnel, en denken dat je een baan hebt. Zit jij straks als enige met glazige oogjes naar het paradijs te staren, en mag je voorgedrukte velletjes \"[I]Nee...[/I]\" versturen.\n\nAd-insertion.... maakt de media onmogelijk te \'controleren\'.
Link naar reactie
[quote=erikdenhouter;514823]De huisarts welke ik vertelde dat de voorgestelde medicijnen niet mijn idee waren van een oplossing werd toch wel ernstig geïrriteerd en beledigend :-S, en dat is uiteindelijk ook een beetje oplossing gebleken om het bezoekuur (en daarmee overmatig medicijngebruik) te mijden.\n\n(Dit is de positieve voorstelling van zaken.... de negatieve bestaat zeker ook)[/quote]Ik zou meteen een andere Pil zoeken om me mijn pillen te laten voorschrijven
Link naar reactie
Aan gedacht, natuurlijk, maar nogal wat practische bezwaren:\r\nin al die zee van tijd en ruimte persen ze een stukje indoctrinatie van enkele seconden. No way i coul\'d catch that, dan zou ik elke seconde een recorder parallel aan mijn TV-gedrag moeten hebben lopen.\r\nEn dan verslijt ik een recorder voordat ik (misschien) iets vang.\r\n\r\nIk denk dat ik bezwaar maak tegen de versnippering die niet te checken valt. Als je echt beseft wat men er kapot mee kan maken, afgezien al van het vertrouwen je kinderen zonder gevaar te kunnen laten kijken naar door volwassen verzonnen, gefabriceerde, en opgelegde indoctrinatie, dan zou die ad-insertion gewoon verboden worden.\r\nIk ervaarde het als een vorm van verkrachting.\r\n\r\nB.t.w., ik ben er (uit de aard der zaak :( ) zelfs niet zeker van of ad-insertion hier bij gebruikt is. Het kan ook zijn dat ze simpel op die dag de ene-, en ter controle de andere versie geleverd hebben.\r\nNiemand heeft de middelen om te checken of wat men ziet hetzelfde is als (zelfs) een straat verder.\r\nNaarmate digitale technieken vorderen, wordt dit volgens mij een steeds grotere onzekerheid.
Link naar reactie
[quote=dutch-online;515952]SP die partij van tomaten gooiers was toch altijd bijna overal tegen , nu mischien komen ze er nu wel achter wat er bij hun fout gaat.;):D:rolleyes:[/quote]Daar staat tegenover dat ze vooral vóór veranderingen ten opzichte van het huidige systeem zijn, en daar valt toch wel veel voor te zeggen.
Link naar reactie
In de oppositie is het moeilijk constructief meeregeren.\n\nAgnes aan de kant, en Emile Roemer al als opvolger ingestapt. \nVan hem heb ik nog nooit iets gezien of van gehoord, dus dat wordt wennen, zeker als binnen zo\'n korte tijd Kamerverkiezingen worden gehouden.\nHet moment is in ieder geval niet slim.
Link naar reactie
[quote=erikdenhouter;515961]In de oppositie is het moeilijk constructief meeregeren.\n\nAgnes aan de kant, en Emile Roemer al als opvolger ingestapt. \nVan hem heb ik nog nooit iets gezien of van gehoord, dus dat wordt wennen, zeker als binnen zo\'n korte tijd Kamerverkiezingen worden gehouden.\nHet moment is in ieder geval niet slim.[/quote]\n\nIk ken Emile toevallig persoonlijk. Hij is een hele realistische politicus. Ik kende hem als raadslid en ik kende hem als wethouder. En ik ken hem als mens. Hij is een no-nonsense politicus, eerlijk, rechtuit. Maakt waar wat hij zegt. Héél anders dan verschillende andere, meer op eigen roem en aanzien gefocuste politici die ik ook ken. Met Emile Roemer heeft de SP een betere opvolger voor Jan Marijnissen dan met Agnes Kant, ook al is Agnes zeker geen onbetekenende of zwakke politica geweest.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...