Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Even een belangrijke boodschap tussendoor[B]:[/B]\n\naangeboden[B]: [/B]\nverdedegingsgedachten tegen \'\'[I]Ik ben verliefd - Shalalie...[/I]\'\n\nVan de tekst \"[I]Het gaat niet uit mijn kop[/I]\" hoef je je niets aan te trekken, deze clever aangebrachte charm heeft [I]geen[/I] vat op de mensen, want onze generatie heeft geleerd dat in de Nederlandse taal (Pierre Kartners terrein toch ?) alleen een dier een kop heeft, we zouden ons pas echt zorgen moeten maken als het carnavals-beest \'[I]hoofd[/I]\' gebruikt zou hebben.
Link naar reactie
  • Reacties 2,4k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    2366

[QUOTE=qpc;512900]Ik bedoel dus te zeggen dat er bij 15% van de ongevallen een vrachtwagen is betrokken en bij bij de overige 85% iets anders. Dat zou dus net zogoed 45% PA\'s kunnen zijn, 20% fietsers, 10% bomen en 10% overige (eenzijdig)....\r\nIn dat geval is het dus zo dat van de ongevallen waarbij vrachtwagens zijn betrokken, hoger is dan het percentage vrachtwagens die er op de weg rijden, dus is de kans dat je dodelijk verongelukt door een vrachtwagen groter dan dat dit bijvoorbeeld gebeurd door een andere personenauto of door een boom.\r\nVergeet natuurlijk ook niet dat een ongeval met een vrachtwagen ook vaak ernstiger is dan een ongeval met een ander voertuig. Een vrachtwagen heeft natuurlijk zijn massa mee (tegen), dus is de impact vaak groter en de kreukelzone kleiner.[/QUOTE]\r\n\r\nHo even.... als je even naar de link en het rapport had gekeken. Het gaat over ongevallen op Rijkswegen. Rijkswegen, zijn nagenoeg alleen maar de auto snelwegen. De rest is in onderhoud en eigendom van Provincies en gemeenten. Daar rijden in de regel geen fietsers, staan geen bomen en zijn ook geen \"overige\" voertuigen, buiten die groep die sneller dan 70 km/u kan en mag rijden.\r\n\r\nNiek
Link naar reactie
[QUOTE=Niekie30;512982]Ho even.... als je even naar de link en het rapport had gekeken. Het gaat over ongevallen op Rijkswegen. Rijkswegen, zijn nagenoeg alleen maar de auto snelwegen. De rest is in onderhoud en eigendom van Provincies en gemeenten. Daar rijden in de regel geen fietsers, staan geen bomen en zijn ook geen \"overige\" voertuigen, buiten die groep die sneller dan 70 km/u kan en mag rijden.\r\n\r\nNiek[/QUOTE]\r\n\r\nHet was een voorbeeld, er zijn ook op rijkswegen veel eenzijdige ongevallen en auto\'s die tegen de vangrail of naast de weg in het water belanden.
Link naar reactie
[quote=dutch-online;513050]De optocht tot daar aan toe,[ want daar zijn vaak veel mensen lang mee bezig met wagens bouwen,]is het verder Carnaval gebeuren vaak een treurige vertoning.\nkinderen die allleen thuis worden gelaten ,omdat vaders en moeder de beest moeten uithangen.en\nmet de nodige ellende nadien. woensdag optocht van de lege beurzen[/quote]\n\nHoe kom je aan díe onzin? \nKinderen doen mee met carnaval, er is zelfs een heel programma voor ze in elkaar gezet, met jeugdprins en zo. Verder, als pa en ma \'s avonds carnaval gaan vieren worden de kinderen door familie opgevangen, of er wordt voor een oppas gezorgd. En dan nog, alleen onwetenden denken dat het alleen maar om zuipen gaat. Maar dat is slechts een deel van de vreugde. \nEn die \"optocht van de lege beurzen\", ook al zo\'n onzin. Veel mensen geven met carnaval net zoveel uit als in een gewoon weekend, hebben er vaak ook voor gespaard. In welke eeuw leef je eigenlijk? En heb je zelf al eens meegekeken met carnaval? Ik woon er zelf middenin maar heb er als geboren Hollander totaal niks mee. Maar wat jij in een paar zinnetjes voor beeld schetst herken ik helemaal niet en kan ik alleen maar kwalificeren als azijnzure onzin. Probeer de volgende keer je eerst te informeren voor je weer zulke nonsens schrijft.\n\n[Edit] Ik zie dat je zegt dat je het van dichtbij gezien hebt. Nou, dan niet in het echte carnavalsland. Waarschijnlijk bij een zootje ongeregeld dat óók zo nodig moest en een excuus zocht om de beest uit te hangen. Dáár is carnaval namelijk nou net niet voor bedoeld. Zoals het hier gevierd wordt is het een groot gezellig feest waaraan meestal de hele familie meedoet.
Link naar reactie
[quote=Animal;513113]Ja en dat zijn nu juist de noorderlingen die niet weten en snappen wat carnaval is.\n \nZelfs zonder sterke drank kun je carnaval houden.[/quote]\n\nZelfs ik als Hollander begrijp meer van carnaval dan iemand uit Hengelo. Maar ja, ik woon er al 34 jaar tussen. [IMG]http://forum.computeridee.nl/images/icons/icon11.gif[/IMG]\nFeit blijft, dutch -online, dat je een vreselijk misvormd beeld hebt van carnaval. Waar je dat vandaan hebt is me een raadsel. Om er dan een ernstig incident bij te halen wat feitelijk niks te maken heeft met carnaval (hoeveel geweld vindt er elk weekend plaats in, laten we zeggen Hengelo?) en carnaval vervolgens daaraan af te meten..... En ook nog op een plaats waar carnaval nog niet zo lang geleden werd \"ingevoerd\". Carnaval is een Zuidnederlandse traditie, niet eens zo heel oud, maar wel een traditie. Die imitaties in de rest van Nederland halen het niet bij \"onze\" traditie. Ofschoon je kl****akken natuurlijk overal aantreft.\nSorry, maar ik kan je echt niet serieus nemen.
Link naar reactie
[quote=dutch-online;513143]..................\n \nIk ben geen Noorderling.\n \nEn ik heb ook zonder carnaval altijd plezier. daar hoef ik niet aangeschoten voor zijn.\n \nKatholiek feest ?? laten we het niet over geloof hebben , want de kerken ,wees eerlijk daar zit zoveel fout. \n \nJa even biechten en alles is vergeven ??? hoe kun je het verzinnen.[/quote]\n \nIk weet niet waar je woont maar boven de grote rivieren ,en je bent voor een brabander een noorderling .\nEen carnavalsvierder hoeft ook helemaal niet zat of aangeschoten te zijn.
Link naar reactie
[quote=dutch-online;513145]En mijn mening want zo is het , mag toch gezegd worden dat doet die brabander toch ook, is die wel objectief, die bekijkt het vanuit zijn eigen optiek ,en daar kan best iets aan mankeren.:rolleyes:;):D[/quote]\n \nIemand die er zelf al meer dan 50 jaar tussen zit (en dan hoef je er zelfs helemaal niet aan mee te doen) zal toch wel beter weten of er iets met carnaval mis is ,dan een buitenstaander die het nog nooit heeft meegemaakt.,en alles van\"horen zeggen \"moet hebben.
Link naar reactie
[quote=dutch-online;513143]..................\n\nIk ben geen Noorderling.\n\nEn ik heb ook zonder carnaval altijd plezier. daar hoef ik niet aangeschoten voor zijn.\n\nKatholiek feest ?? laten we het niet over geloof hebben , want de kerken ,wees eerlijk daar zit zoveel fout. \n\nJa even biechten en alles is vergeven ??? hoe kun je het verzinnen.[/quote]\n\nHet woord \"vooroordeel\" zegt je geloof ik niet echt veel, hè?
Link naar reactie
[quote=dutch-online;513168]De crocus vakantie heb je te danken aan de carnaval vierende brabanders.\n \n \nOok dit is onzin op basisscholen hebben ze ongeveer om de 8 weken vakantie\n \ndat hij dit jaar samenvalt met het carnaval is puur toeval , schoolvakantie is in principe altijd in dezelfde week ongeveer week 7 of 8 . Carnaval is niet aan een vaste week verbonden, daar zit een andere achtergrond achter.[/quote]\n \nJe weet er ook echt helemaal niks van.\nZoek maar eens op hoelang de crocus vakantie al bestaat.\nWaarschijnlijk nog geen 30 jaar.\nToen ,en ook lang voor die tijd waren alle scholen in brabant minstens 3 dagen vrij ,en veel bedrijven 2 dagen dicht.\n \nOja ,hij valt ook dit jaar niet samen met de carnaval.!.Hij valt volgens mij nooit samen met de carnaval.(heeft te maken met de vakantie spreiding.)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...