Ga naar inhoud

Steeds vaker een Blauw Scherm (+afgesloten pc)


Aanbevolen berichten

Hallo,\r\n\r\nIk krijg (naar mijn idee) steeds vaker een blauw scherm.\r\nHet verschilt op welk moment \'t komt,\r\nVandaag kreeg ik opeens, terwijl ik gewoon aan het werk was op de pc, dit blauwe scherm:\r\n[url]http://www.pimspage.nl/cid-plaatjes/blauwscherm.jpg[/url]\r\nPc was toen dus afgesloten, niet opgeslagen bestanden kwijt... :-( \r\nToen heb ik de pc herstart,\r\nEn toen kreeg ik voordat het gebruikersaccounts scherm normaal komt weer een (bijna hetzelfde) blauw scherm:\r\n[url]http://www.pimspage.nl/cid-plaatjes/blauwscherm2.jpg[/url]\r\nDus heb ik toen weer de pc opnieuw opgestart...\r\nEn nu lukte het wel weer...\r\n\r\nMaar, dit gebeurt dus steeds vaker... Ik heb al gezocht op Google, maar kan niet echt goeie info over de foutmelding vinden...\r\n\r\nWeet iemand waardoor dit blauwscherm wordt veroorzaakt?\r\nen hoe ik het weer kan verhelpen? *-) \r\n\r\n\r\nOp de pc staat Windows XP Home sp2\r\n(Als er meer info over m\'n pc\'tje nodig is, vraag \'t me maar ;))
Link naar reactie
Dat kan, met temperaturen krijg je soms ook meldingen die eigenlijk niet kloppen. Zo kreeg ik irql_less_or_not_equal op m\'n nvidia driver, terwijl het gewoon de temperatuur was.\r\nHopelijk is het in XP gefixed anders zou het ook nog een Teardrop of Smurf attack kunnen zijn als je pc rechtstreeks aan het modem hangt.\r\n\r\nVermoedelijk driverprobleem samenhangend met wellicht kort geleden geplaatste of vervangen hardware. Althans daar gok ik op.\r\n\r\nMaar voor dezelfde grap is het dus inderdaad temperatuur, doch dat is snel te zien, daar geeft het zich software voor om dat te meten.
Link naar reactie
Sorry dat ik beetje laat reageer, kon nie eerder... ;-)\r\n\r\n@ctrlaltdelete:\r\nIk heb niet echt veel nieuwe drivers gevonden, maar daar ligt het probleem denk ik ook niet... laatste tijd heb ik geen nieuwe hardware geinstalleerd, en eerst werkte het wel goed.\r\n\r\n@cuizenier:\r\nTja.. \"BAD_POOL_HEADER\" zegt mij niet zoveel *-) \r\nMaar wat ik van de site begreep, dat was dat \'t met de (nieuwe) hardware te maken had... Tja, en omdat er geen nieuwe hardware is aangesloten, en het eerst wel goed werkte, ligt het dus daar niet aan :^) \r\nOverigens: wel een handige site... :-) \r\n\r\n@willem1940 & BlackTiger:\r\nPc zit via netwerk, aangesloten op adsl, dus een \"Teardrop of Smurf attack\" zou het dan niet kunnen zijn, toch? ;-)\r\nIk was zo-ie-zo al van plan om de pc \'een keertje\' te gaan schoonmaken, en omdat het met stof warmer kan worden (had ik gehoord), deed ik het vandaag maar...\r\nIn de pc bleek een dikke laag stof te liggen, (De pc was ook al 3jaar ofzo niet open geweest :-$)\r\nDus heb ik dat maar weggehaald, de ventilator van de videokaart draaide moeilijk, dus ik denk dat daar het probleem ligt/lag.\r\nOververhitting ofzo?!\r\nDe pc is nu wel een stuk stiller, en heb (nog) niet zo\'n foutmelding weer gehad.\r\n\'k hoop dat \'t probleem nu is opgelost...\r\n\r\ntnx voor reactie\'s.... (Y) \r\n\r\n\r\n\r\nIk heb nog ff wat foto\'s gemaakt, omdat ik \'t nogal veel vond, kijk en huiver : ;-)\r\n[url=http://www.pimspage.nl/cid-plaatjes/foto/foto1.jpg][img]http://www.pimspage.nl/cid-plaatjes/foto/thumb/foto1.jpg[/img][/url] [url=http://www.pimspage.nl/cid-plaatjes/foto/foto3.jpg][img]http://www.pimspage.nl/cid-plaatjes/foto/thumb/foto3.jpg[/img][/url] [url=http://www.pimspage.nl/cid-plaatjes/foto/foto2.jpg][img]http://www.pimspage.nl/cid-plaatjes/foto/thumb/foto2.jpg[/img][/url] \r\nDe videokaart: :-O \r\n[url=http://www.pimspage.nl/cid-plaatjes/foto/foto4.jpg][img]http://www.pimspage.nl/cid-plaatjes/foto/thumb/foto4.jpg[/img][/url]\r\n(een gedeelte van) het resultaat: :-O \r\n[url=http://www.pimspage.nl/cid-plaatjes/foto/foto5.jpg][img]http://www.pimspage.nl/cid-plaatjes/foto/thumb/foto5.jpg[/img][/url]
Link naar reactie
Oke, heb ik gedaan....\r\nEverest Home Edition geeft de volgende temperaturen momenteel aan:\r\n\r\nMoederbord 25 °C (77 °F)\r\nCPU 34 °C (93 °F)\r\nAux 111 °C (232 °F)\r\nSeagate ST380021A 34 °C (93 °F)\r\n\r\n\r\nZijn dit \'normale\' temperaturen? *-)\r\n111 graden lijkt mij wel een beetje veel, toch?!\r\nIk heb niet echt verstand van pc-temperaturen, dus....
Link naar reactie
Aux(iliary) betekent zoiets als \"hulpstuk\", kan van alles betekenen wat het prog onvoldoende herkent.\r\n\r\nIk zou ook eens kijken met Speedfan, soms zien die progs dingen verschillend.\r\n\r\nInderdaad ziet het er op die éne waarde na keurig uit, maar iets dergelijks ken ik ook in mijn compu, is waarschijnlijk een mislukte poging om de temperatuur van de voeding te registreren; daar danst de temperatuur ongeveer per seconde over allerlei waarden tussen Kelvin en Soldeerbout.\r\n\r\nBekijk de temperaturen ook eens tijdens iets zwaars, een game ofzo.
Link naar reactie
Speedfan meld momenteel:\r\n- Temp1 23°C\r\n- Temp2 33°C\r\n- Temp3 107°C\r\n- HD0 32°C\r\n- Temp1 25°C\r\nDus niet zo veel verschil met die andere (everest)... \r\nTijdens een game:\r\n- Temp1 25°C\r\n- Temp2 38°C\r\n- Temp3 109°C\r\n- HD0 35°C\r\n- Temp1 25°C\r\n\r\nMaarja, ik denk [size=2](hoop)[/size] dat \'t probleem al wel is opgelost...... *-) ^o)
Link naar reactie
[quote=pimspage]Speedfan meld momenteel:\r\n- Temp1 23°C\r\n- Temp2 33°C\r\n- Temp3 107°C\r\n- HD0 32°C\r\n- Temp1 25°C\r\nDus niet zo veel verschil met die andere (everest)... \r\nTijdens een game:\r\n- Temp1 25°C\r\n- Temp2 38°C\r\n- Temp3 109°C\r\n- HD0 35°C\r\n- Temp1 25°C\r\n\r\nMaarja, ik denk [size=2](hoop)[/size] dat \'t probleem al wel is opgelost...... *-) ^o)[/quote]\r\n\r\nTemp1 zal de CPU zijn en temp2 je moederbord; de ventilator zal inblazend op het koelblok liggen, waardoor je moederbord warmer wordt dan de CPU (ik keer dat altijd om maar veel mensen zijn het daarmee oneens).\r\n\r\nTemp3 lijkt me inderdaad je voeding en is waarschijnlijk een onzin-getal.\r\n\r\nCPU-temperatuur is keurig.\r\n\r\nHD0(schijf)temperatuur is net iets hoger dan ik graag zie, zal van de zomer uit de klauwtjes kunnen lopen.\r\nSchijf moet met minimaal 2 boutjes aan blik verankerd liggen, dat helpt in de koeling.\r\nIk heb een tweepolige ventilator uit een sloopvoeding op dikke gele plus en aanliggende zwarte min van de voedingsbos gekoppeld (daar bestaan verloopstekkertjes voor) en zo naast het blik van het apparatencompartiment gehangen dat-ie er constant full speed lucht langs zuigt en uitwerpt. Dat scheelt enorm.
Link naar reactie
  • 3 weken later...
Sorry dat ik weer beetje laat reageer :-$\r\nwillem1940 bedankt voor de tips (Y), ik zal ze eens gaan uitproberen...\r\n\r\n\r\n\r\nMaar ik kreeg afgelopen week opeens een blauw scherm tijdens het opstarten. (1 sec na het verschijnen van het winxp-logo)\r\nEr stond: \"unmountable_boot_volume\".\r\nVeilige modus, Recovery, e.a. lukte niet meer....\r\nHet had waarschijnlijk met de hardeschijf te maken, dus heb ik een nieuwe hd erin gezet.\r\nOp de oude hd staan nog wel bestanden waar geen backup van is. (\"zoiets gebeurt mij vast nooit...\", maar wel dus...)\r\nDus ga ik windows xp op de nieuwe hd zetten, en de oude hd als secundaire/slave schijf installeren.\r\nEn dan proberen om bestanden terug te halen van de oude hd.\r\n(windows is nog niet geinstallerd: geen goede cd. Maar met andere cd kon ik wel zien dat windows de hardeschijf ziet met 2 parties, 1 gedeelte recovery, en de andere (wat normaal de c schijf was) stond bij dat er niets opstond. :-S )\r\n\r\nHeeft iemand nog een tip voor een programma (liefts freeware) om bestanden (in deze situatie) terug te halen?\r\n\r\n\r\n\r\nWaarschijnlijk hadden die vorige/andere blauwe schermen ook te maken met een beschadigde harde schijf. *-) \r\n\'k ben benieuwd of ik alles (lees: veel) nog terug kan halen... :roll:
Link naar reactie
Ik gebruik altijd schijf/partitie-kijk/behandelings-progs PartitionMagic (zeer gebruikersvriendelijk) en Paragon6 (slimmer, meer extra\'s).\r\n\r\nDie dingen \"zien\" veel en bieden niet zelden ook een reparatie-mogelijkheid meteen aan als er iets raars is met een schijf.\r\n\r\nVerder kun je er o.a zomaar onder Windows, schijfpartities mee maken, verwijderen en manipuleren, zonder data-verlies.\r\n\r\nBegrijp ik goed, dat als ik via het groene kegeltje jou een mail stuur, de hele wereld die op jouw website kan inzien?
Link naar reactie
[quote=pimspage] ....\r\n[quote=willem1940]Begrijp ik goed, dat als ik via het groene kegeltje jou een mail stuur, de hele wereld die op jouw website kan inzien?[/quote]\r\nEh... wat bedoel je? het msnicoon? op mijn website zien? :-S[/quote]\r\n\r\nJij en ik hebben allebei een messenger-adres in profiel hier op Forum gezet.\r\nDaarom hebben wij allebei een groen kegeltje onder onze berichten staan.\r\nDat kan erg handig zijn om ff snel persoonlijk contact op te nemen, mailtje sturen enzo.\r\nIk heb jouw adres èn je site bekeken.\r\nStuur ik jou een e-mail, ziet dan iedere bezoeker van je site dat?
Link naar reactie
[quote=willem1940]Jij en ik hebben allebei een messenger-adres in profiel hier op Forum gezet.\r\nDaarom hebben wij allebei een groen kegeltje onder onze berichten staan.\r\nDat kan erg handig zijn om ff snel persoonlijk contact op te nemen, mailtje sturen enzo.\r\nIk heb jouw adres èn je site bekeken.\r\nStuur ik jou een e-mail, ziet dan iedere bezoeker van je site dat?[/quote]\r\nOw, eh...\r\nAls je mij een email stuurt dan zie ik dat alleen hoor... \r\nDus geen emailtjes worden op de website geplaatst als je dat bedoeld.
Link naar reactie
Kijk ook even naar je geheugen. Ik ben sinds vandaag weer online na dagenlang last van dergelijke blauwe schermen. Met wisselende boodschappen overigens.\r\n\r\nDe hele boel opnieuw geïnstalleerd (moest nodig een keer gedaan worden) daarna nog steeds die blauwe schermen.\r\n\r\nIk heb nu de helft van mijn geheugen er even uitgehaald. Probleem over. Zodra ik hem weer terug zet komen de blauwe schermen weer.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...