Ga naar inhoud
  • 0

Krijg de volgende foutmelding: disk boot failure, insert system disk and press enter?


anoniem

Vraag

Ik krijg nu voor de zoveelste keer de melding "Disk boot failure, insert system disk and press enter". Kabels gecontroleerd alles goed aangesloten. Verleden de hdd uit het systeem gehaald extern aan andere pc gehangen. Schijf gecontroleerd niks geks gevonden goed. Bios gereset. Probleem opgelost na x aantal dagen treed het probleem weer op.
Link naar reactie

2 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
De melding komt als de computer niet kan opstarten van de harde schijf. Meestal komt dit doordat de harde schijf, om het netjes te zeggen, aan zijn einde komt. Maar het kan ook komen door een probleem op het moederbord. Komt veel minder vaak voor. De laatste mogelijkheid is dat het opstartgedeelte van Windows brak wordt. Heeft u de harde schijf een check gegeven met externe software of met Windows meegeleverde software? En maakt de schijf soms vreemde geluidjes? (= serieuze vraag!) Begin met een verse installatie van Vista waarbij alles (dus ook alle partities) verwijderd worden en opnieuw worden aangemaakt. Blijft het probleem? Dan de harde schijf wisselen. Blijft het probleem daarna nog? Daar willen we nog even niet aan denken.
Link naar reactie
  • 0
- met USB de HD aan een andere PC hangen en diagnose-software op de schijf loslaten. Kijken wat er dan gebeurd. Even naar computerwinkel of online zoeken naar kabeltje van SATA (vermoedelijk) naar usb. Of: - zoek bij de fabrikant van de HD naar bootable diagnose software (bootable cd oid) waarmee de schijf te controleren is. succes.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...