Ga naar inhoud

Is mijn Google zoekgeschiedenis zichtbaar bij gebruik 2 accounts?


Ga naar oplossing Opgelost door lspecial,

Aanbevolen berichten

  • Alex wijzigde de titel naar Is mijn Google zoekgeschiedenis zichtbaar bij gebruik 2 accounts?

Windows is zo gemaakt dat deze per gebruiker van de PC een zogenaamd profiel heeft. Dit profiel zit in een aparte subdirectory C:\users\gebruikernaam. Alle persoonlijke zaken zoals desktop iconen, favorieten etc. zitten in deze folders. Zo ook de zoekgeschiedenis van Google. Echter- wat wél mogelijk blijft is dat wanneer je voldoende rechten hebt- de betreffende informatie kunt opzoeken in andere gebruikers hun folders. Helemaal safe ben je dus niet. Wanneer je incognito surft dan wordt je zoekgeschiedenis niet bewaard- dus wanneer je niet wit dat anderen je zoekgeschiedenis kunnen zien- dan dien je incognito te surfen.

  • Thanks 1
Link naar reactie
  • 1 maand later...

Ja - theoretisch kan dat. Maar dan moeten de aangelegde gebruikers op de computer allebei een ADMINISTRATOR zijn. Want pas als iemand ADMINISTRATOR is kan deze in alle folders kijken op de PC. En dus ook op de locatie waar de historie staat van BING. (Ik weet echter niet 100% zeker of BING deze wel op de disk plaatst- en of deze ook leesbaar is. Het zou zomaar kunnen dat BING de zoekgeschiedenis versleuteld opslaat opdat anderen dit op deze manier niet zomaar kunnen zien. Dat zou je dus even moeten opzoeken.

Link naar reactie

Je hebt inderdaad altijd een account anders kun je niet inloggen tenslotte. Feitelijk zijn er géén bestanden vanuit applicaties zoals browsers welke NIET van iemand zijn. Er zijn óf bestanden van Windows (programma's etc.) óf van een persoon. Dus er zijn geen browser gegevens zónder dat ze van iemand zijn die de computer gebruikt. Dus als je met meer gebruikers 1 PC deelt en de bestanden van een betreffende gebruiker zijn NIET versleuteld- dan kunnen deze bestanden vrijwel ALTIJD worden ingezien. 100% veilig ben je dus niet tenzij je de PC helemaal alleen gebruikt.

  • Like 1
Link naar reactie
  • 1 maand later...
Op 29-3-2022 om 13:10, Clemenekowff zei:

Ook voor onderstaand geldt dus hetzelfde ?

 

Als je op je werk met een collega een computer deelt met allebei een eigen account kun je van de ander dus niet de zoekgeschiedenis in de browserbalk zien en ook niet de browsergeschiedenis ?

In principe zou dat inderdaad niet kunnen als jullie allebei normale gebruikers rechten hebben inderdaad.
Wanneer jullie allebei administrator rechten hebben zijn er manieren om dit in te zien. Maar het is in geen geval zo dat wanneer jij bijvoorbeeld Kieskeurig.nl hebt bezocht, je collega de K in typt en kieskeurig.nl krijgt als 'historie'. Dit wordt opgeslagen per gebruiker in je gebruikersfolders binnen Windows.

Een administrator/beheerder kan zichzelf toegang toe eigenen tot elke folder, dus ook jou persoonlijke folders.
Binnen een bedrijf is tevens vaak de gehele harde schijf benaderbaar voor de IT afdeling.

Kortom.. Als je een website wilt bezoeken wat je eigenlijk niet hoort te doen op je werk laptop/pc. Doe het dan niet ?
 

  • Hahaha 1
  • Thanks 1

IT-er - Applicatiebeheerder - Technologie Liefhebber - Concert Fotograaf - Apple & Windows - Vragen? Stuur me gerust een PM!

Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...