Ga naar inhoud

M.2 docking station


duchesse

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen, hoop dat ik hier op de juiste plek zit. Ik zou eigenlijk mijn Nas willen uitbreiden met moderner spul zeg maar. Even ter verduidelijking. Nu hangen er 2 externe HDD's via USB poort aan mijn DS420J  NAS. Ter uitbreiding van de interne HDD's. Dat werkt wel allemaal goed maar is natuurlijk wel redelijk traag. Zeker 1 HDD is met USB 2.0 de andere is 3.0 dus die laatste is ietjes vlugger.

Ik heb ik nu nog een M.2 liggen en ik vraag me eigenlijk af of er al dockingstations bestaan voor M.2 's zoals die al langer bestaan voor HDD's en SSD's.

Want ik vermoed als dat al zou bestaan, de snelheid wel een pak hoger zal liggen dan bij een gewone dockingstation.

Ben benieuwd.

Link naar reactie

Er bestaan wel degelijk M.2 docking stations. Sterker nog, in diverse uitvoeringen zoals een enkel dock voor 1 M.2 aan te sluiten. Maar ook dubbele M.2 dockingstations om hiermee bijvoorbeeld heel eenvoudig en zonder tussenkomst van een computer een M.2 te kunnen clonen. Dit clonen gebeurd dan in het dock zelf zonder tussenkomst van een pc of laptop.

“offline clonen” heet dat ook wel

 

Een aantal links waar je diverse M.2 dockingstations gevonden kan krijgen met verschillende USB kabels (3.0 maar ook USB-C)

https://tweakers.net/pricewatch/1573422/delock-m2-docking-station-for-m2-nvme-pcie-ssd-with-usb-type-c-female-zilver.html

https://tweakers.net/pricewatch/1724848/delock-m2-docking-station-for-2-x-m2-sata-ssd-with-clone-function-zwart.html

https://www.beslist.nl/products/computers/r/MAIVO_M2_SSD_Docking_Station_Duplicator_Support_SATA_PCIe_M2_SSD_Clone_without_PC_SSD_Enclosure_-_Type-_For_PCIe/?utm_content=historical-product

https://www.dennisdeal.com/products/acasis-type-c-m-2-nvme-dual-bay-docking-station-voor-m-2-ssd-m-key-harde-schijf-behuizing-offline-clone-duplicator-auto-sleep_1729448?variant=39354814234776&utm_source=beslist&utm_medium=cpc&utm_campaign=beslistDD&bl3nlclid=db3c9797-5555-48bc-a0ad-b0f2bf0367a3&utm_term=BESLIdb3c9797-5555-48bc-a0ad-b0f2bf0367a3

de laatstgenoemde heb ik besteld speciaal voor mijn Lenovo “probleem laptop” uiteraard gaat daar binnenkort een filmpje van verschijnen op mijn kanaal, maar zover is het nu nog niet. Het dockingstation zal eerst geleverd moeten worden natuurlijk. Het dock wat ik besteld heb is momenteel 1 van de goedkoopste (afgeprijsd momenteel) Heb je dus interesse in een M.2 dockingstation van stevig materiaal ? (aluminium behuizing) dan is dit de meest gunstig geprijsde van dit moment.

Dit dock is dus met een USB-C aansluiting dus let wel op dat je deze kan gebruiken op jouw systeem(en) anders heb je een verloop blokje nodig van USB-A naar USB-C

zoiets als onderstaande:

https://www.allekabels.nl/usb-c-kabel/11518/3787420/usb-c-naar-usb-a-adapter-30.html

of verloop kabels USB-A naar USB-C (of de andere kant op ook geschikt) zoals onderstaande: 

https://www.allekabels.nl/searchresult.php?keyword=usb a naar usb c

Filmpje van de probleem laptop:

 

aangepast door Gast
Link naar reactie

goede vraag, maar voor zover ik weet zit er geen extra invoer rechten of inklaringskosten bij gezien dit in de prijs zit inbegrepen, althans, zo begrijp ik dat. Tja, en zit er wel wat bij, dan heb ik pech, dit is het dock wat ik graag wil hebben in mijn situatie, dus dat heb ik er dan wel voor over (zie foto)

Schermafbeelding 2021-10-17 141127.png

Schermafbeelding 2021-10-17 141504.png

aangepast door Gast
Link naar reactie

dat weet ik en heb ik al een foto van bijgeplaatst daar staat alle info in die jij wil weten (onder de foto van dat dock klik erop voor duidelijk scherpe tekst) ?

aangepast door Gast
Link naar reactie

graag gedaan. Ga je nu wachten tot er op mijn kanaal een filmpje verschijnt en ben ik zo de tester/reviewer voordat jij dit dock ook gaat bestellen ? of kijk je elders gezien dit dock enige tijd onderweg zal zijn ?

Link naar reactie

Let wel op dat je op de site het juiste dock aan klikt wat je wil gaan bestellen. je hebt standaard het enkele dock (die ik besteld heb) maar ook de dubbele zoals op de foto te zien is. Die is dan natuurlijk wel een stuk duurder ?

Link naar reactie
48 minuten geleden, duchesse zei:

Ah dan toch, ik had het kunnen weten dat jij Wouter,  daarvan al op de hoogte was. Heb natuurlijk al eens gekeken op die site waar je besteld hebt komt uit China maar als je bij hun besteld omzeil je de extra invoerrechten of zie ik dat verkeerd ?

nog even verder gezocht voor je, en heb het nu gevonden. je betaald géén invoer kosten zie foto. (klik erop om te vergroten)

Schermafbeelding 2021-10-17 145514.png

aangepast door Gast
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...