Ga naar inhoud

Horizontaal schokkend beeld op DVD.


Aanbevolen berichten

Ik heb van een kennis een film ontvangen in MP4 formaat. Gefilmd in HD met een Sony videocamera. Als ik het bestand afspeel op de PC, perfect beeld. Maar als ik het om wil zetten naar DVD formaat, dan vertoont de DVD schokkerige beelden bij horizontale bewegingen. Dit betreft zowel horizontale bewegingen in het beeld zelf, lopende mendsen, rijdende bus, maar ook als de camera tijdens het opnemen horizontaal is bewogen, dan zijn de beelden schokkerig. Stilstaande beelden staan correct op de DVD. Ik heb gebruik gemaakt van ConvertXtodvd, Nero Vision, waarbij ik in het sample format het onderste veld eerst heb aangeklikt, ergens iets over gelezen en TMPgenc Author 4. Helaas lukt het toch niet, om de opnames correct als DVD gebrand te krijgen. :cry: Zoeken op internet heeft mij niet veel bruikbare, lees, begrijpelijke oplossingen geboden. Wie helpt mij uit de brand?
Link naar reactie
Heb je het wel met verschillende merk DVD+/-R(W)'s geprobeerd? Zelf heb ik wel goede ervaring met de DVD+RW's van Verbatim in jewel cases. Ervaar je die schokkerige beelden van de video dvd zowel op de dvd-speler van de pc, en op de standalone dvd-speler? Spelen die wel commerciële video dvd's goed af? Voor het omzetten van de film naar dvd formaat gebruik ikzelf overigens [url=http://en.wikipedia.org/wiki/DeVeDe]DeVeDe.[/url] In DeVeDe selecteer je dan: "Maakt een Videodvd, die geschikt is voor alle dvd spelers." Dan selecteer je de videofilm en selecteer je als Videoformaat PAL. De applicatie maakt een ISO bestand aan, die door de applicatie zelf direct op een DVD+/-R(W) kan worden gebrand.
Link naar reactie
Jolo dank voor je reactie. Ik heb op 2 stand-alone spelers afgespeeld, Panasonic en Sony en in de PC op mijn DVD brander/speler Pioneer. Gebrand op DVD-+R Platinum en Verbatim DVD-RW jewelcase, brandsnelheid 4, wat betreft Verbatim. Volledigheidhalve nog vermelden, dat geconverteerde bestanden ook al schokken, als deze afgespeeld worden op de PC vanaf mijn harde schijf.. Daar ben ik in de vraagstelling wat onvolledig geweest. :oops: Zo ver ik kan nagaan, zou dit probleem HD en Sony gerelateerd kunnen zijn. Maar dat is de interpretatie van de info die ik heb kunnen vinden op het internet. Met digitaal videofilmen geen ervaring verder, ben meer van de fotografie. Die beelden staan gewoon stil(l). :wink:
Link naar reactie
[quote:652e41c126="jank"]XP op de PC[/quote:652e41c126] XP zou nog wel kunnen. Check voor alle zekerheid of die pc nog wel aan de hardware systeem vereisten voldoet, voor [url=http://www.vso-software.fr/products/convert_x_to_dvd/]ConvertXtoDVD?[/url] [quote:652e41c126] Processor Intel Pentium III / AMD Athlon (Intel Pentium 4 / AMD Athlon XP or equivalent recommended) 512 MB RAM with Windows XP 1 GB RAM with Windows Vista Hard disk drive with at least 4.3 Gbytes free DVD Burner [/quote:652e41c126]
Link naar reactie
Ik geef de pijp even aan Maarten. Mogelijk stel ik te hoge eisen. Ook binnengehaald op de laptop met WIN 7 geeft geen goed resultaat. Een kennis van mij heeft naar eigen zeggen de film wel probleemloos kunnen branden. Ik ontvang een exemplaar van hem. Ben benieuwd naar de kwaliteit.
Link naar reactie
Heb je de nieuwste Video codecs al geinstalleerd? Deze zijn te downloaden: http://www.free-codecs.com/download/vista_codec_package.htm Een paar weken geleden had ik een soort gelijk probleem (alsof er in de film frames werden overgeslagen/versneld afgespeeld) Was met het downloaden van bovenstaande codecs opgelost:-)
Link naar reactie
Alleen is het wel oppassen dat je niet te veel codec packs installeert. Zie hierover de reactie van rwilligen in dit topic over [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=165397]Codecs opfrissen.[/url] Behalve de genoemde [url=http://computertotaal.nl/tips/5992-uitvoeren/20.html]Gspot,[/url] is er ook nog [url=http://computertotaal.nl/software/492-mediainfo-0-7-16.html]MediaInfo.[/url] Of probeer [url=http://computertotaal.nl/software/25846-vlc-media-player-2-0-1.html]VLC Media Player,[/url] om de mediabestanden af te spelen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...