Ga naar inhoud

Router


anoniem

Aanbevolen berichten

Het gaat hier niet om load balancing, maar om bandwidth control. Load balancing zorgt ervoor dat beschikbare bandbreedte (in geval van netwerkverbindingen) of belasting van een bepaald onderdeel, eerlijk verdeeld wordt. Als je dus twee of meer servers hebt draaien die exact hetzelfde zijn ingericht, kun je tussen deze servers load balancing gebruiken om ervoor te zorgen dat niet de ene server zwaar belast wordt, terwijl de ander niks staat te doen. Bandwidth control kun je toepassen in onder andere Microsoft ISA Server 2000 (in de 2004 versie is het er weer uit gehaald). Je kan er dan voor zorgen dat een bepaalde gebruikersgroep meer prioriteit krijgt bij het verdelen van de bandbreedte dan de andere groep gebruikers. HermanH: Waar zijn die routers dan voor bedoeld als het niet voor een WAN is? WAN is een verzamelnaam voor een netwerk dat zich ver uitstrekt, vandaar de naam wide area network. Het Internet is een WAN, maar ook kantoorverbindingen tussen meerdere vestigingen. Wat is jouw definitie van een WAN en waar denk je dat die routers dan voor worden gebruikt?
Link naar reactie
In beide situaties, maar ook in grote kantoren. Ik ben die routers o.a. tegen gekomen bij Electrolux en KPN. Overigens kan je load balancing inderdaad gebruiken om er voor te zorgen dat 2 servers even veel te doen hebben, maar ook om de bandbreedte van IP adressen in prioriteit toe te wijzen. Bijv. 192.168.0.1 max. 25% van de beschikbare bandbreedte en 192.168.0.2 minimaal 50%. Heb je meer dan 100% minimale beschikbaarheid opgegeven en wordt die ook gevraagd, dan kan je via prioriteit het ene IP adres meer prioriteit toe kennen als de andere. In de praktijk wordt echter meer gebruik gemaakt van load balancing om alternatieve routes te gebruiken als de kortste route vol loopt.
Link naar reactie
  • 3 weken later...
[quote:0bdcff37c6="HermanH"]In beide situaties, maar ook in grote kantoren. Ik ben die routers o.a. tegen gekomen bij Electrolux en KPN. Overigens kan je load balancing inderdaad gebruiken om er voor te zorgen dat 2 servers even veel te doen hebben, maar ook om de bandbreedte van IP adressen in prioriteit toe te wijzen. Bijv. 192.168.0.1 max. 25% van de beschikbare bandbreedte en 192.168.0.2 minimaal 50%. Heb je meer dan 100% minimale beschikbaarheid opgegeven en wordt die ook gevraagd, dan kan je via prioriteit het ene IP adres meer prioriteit toe kennen als de andere. In de praktijk wordt echter meer gebruik gemaakt van load balancing om alternatieve routes te gebruiken als de kortste route vol loopt.[/quote:0bdcff37c6] netlimiterer ken zoiets
Link naar reactie
  • 1 maand later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...