Ga naar inhoud

.htaccess en subdomeinen


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik ben zelf een half jaar bezig met rommelen, heb op sites als hotscripts gekeken, (uiteraard ook de Apache docs nagekeken) maar nee. niet wat ik wilde... Ik weet wat ik moet gebruiken, maar niet moet toepassen. RewriteEngine RewriteRule en misschien RewriteCond Subdomeinen aanmaken kan ik door gewoon simpel een mapje aan te maken, dan bestaat een subdomein, maar ik wil dit liever vanuit een database doen, als ik bij het php hgedeelte ben lukt het me wel verder, maar het probleem is dus met het .htaccess. Stel mijn document root is: /www/triloxigen/ En de map /www/triloxigen/mapje/ bestaat, dan heb ik het subdomein http://mapje.domein.ext. Maar wat ik nu wil, is dat als iemand http://mapje.domein.ext intypt, dat ie dan niet uitkomt op /www/triloxigen/mapje/ maar op /www/triloxigen/v6/ Maar dan dus met alle subdomeinen zodat ik dus niet handmatig alle subdomeinen in de htaccess moet gaan zetten (dat ga ik met php en mysql doen, dat gaat makkelijk lukken). maar verder wil ik ook nog eens dat ik dus: http://mapje.domein.ext/map/map2/map3/ kan gebruiken ipv http://mapje.domein.ext?var1=map&var2=map2 en dat dus ook voor alle subdomeinen die ik niet handmatig wil in gaan lopen voeren. Tot nu toe heb ik dit gedaan door allemaal directories aan te maken, en daar een htaccess file inzetten die bij een 404 naar index.php gaat en die index.php include weer ../v6/index.php behoorlijk omslachtig, en de server krijgt veel 404's Ik hoop dat ik het iig goed heb uitgelegd (en op het goede forum zit).
Link naar reactie
Je verhaal is nou niet echt duidelijk, maar als je weet dat je het met mod_rewrite van Apache moet oplossen impliceert dat toch ook dat je die subdomeinen handmatig moet intikken in een .htaccess? Je tweede probleem moet je aanpakken met de Multiviews... En BTW: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/701978 ;) En daar hebben ze je ook al verteld dat je niet in het Webprogrammeren forum moet zijn: dat geldt hier dus ook. Ik verplaatst de topic dus naar "Servers".
Link naar reactie
Misschien komt het doordat ik een halve fles port op heb, maar je vraag wil maar niet helemaal helder worden in m'n hoofd. Als ik het allemaal verkeerd gelezen heb: mijn welgemeende excuses :) Maar volgens mij haal je een aantal zaken door elkaar. En dat zijn subdomeinen die je inderdaad via de rewrite rules ([url=http://httpd.apache.org/docs/misc/rewriteguide.html]mod_rewrite[/url]) kan aanmaken en de MultiViews optie waarmee je de querystring kan nabootsen alsof het een directory structuur was. M.a.w. als je via je scripts in je htaccess een juiste subdomein structuur aan kan brengen, dan kan je met de [i:be960d771c]MultiViews[/i:be960d771c] directive zorgen dat je daarna binnen deze subdomeinen je bestanden kan aanroepen via 'fake' paden. /edit: dammit, heb ik eindelijk m'n verhaal klaar, moet die BG weer voordringen. :(
Link naar reactie
[quote:ceb4f3aefc="Bill Gates"][quote:ceb4f3aefc="triloxigen.nl"]Ik kan dus niet in de http.conf.[/quote:ceb4f3aefc]Wat heeft deze opmerking in vredesnaam te maken met bovenstaande replies?[/quote:ceb4f3aefc] Euh, dat was een reply op jou reply over die topic op GoT. (ok, wel erg ver gezocht, maar nu snap je het misschien :D)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...