Ga naar inhoud

iPhone/iPad: wachtwoord met telkens opnieuw ingegeven worden


anoniem

Aanbevolen berichten

Heb router Linksys WAG160N. Om Wifi verbinding te maken met iPhone 4S of iPad Mini moet het wachtwoord telkens opnieuw worden ingegeven. Welke van de routerinstellingen moet ik wijzigen opdat er steeds automatisch verbinding kan gemaakt worden? In de routerinstellingen is ook opgegeven om gebruik te maken van MAC-adres-filtering. Het MAC-adres van de iPhone is opgegeven om toe te laten, maar dat maakt niet uit. Ook apparaten waarvan het MAC-adres niet is ingesteld (b.v. iPad Mini) kunnen toch verbinding maken gewoon met het netwerkwachtwoord alleen. Wil dit zeggen dat die MAC-adres-filtering eigenlijk niet werkt?
Link naar reactie
Op iPhone en iPad staat ingesteld dat er automatisch verbinding moet gemaakt worden. Volgens mij werkt de router met een vast IP-adres, maar heel zeker weet ik dit niet. Bij geavanceerde routing staat dynamische routing uitgeschakeld. Verder weet ik niet waar ik kan zien dat het heel zeker met vast IP-adres is. Er staat wel een vast IP-adres voor de gateway, maar waarschijnlijk is dit niet hetzelfde als voor de router. Iemand vertrouwd met de geavanceerde instellingen van een Linksys Gateway/router?
Link naar reactie
Dat ligt het aan het dynamische ip adres, die wisselt vaak. Je moet dus naar een statisch ip-adres. Dat doe je zo: Ga naar deCMD-box, type in ipconfig. Schrijf die op. Open je browser, en type je ip adres in. Dan kom je in de cionfig van je moden/router. Daar moet je een vakje vinden, waar je het ip-adres altijd blijft gebruiken. Kijk ook even naar welk kanaal hij staat ingesteld.(standaard =6), zet het kanaal 3 lager of hoger, of desnoods op 11. Suc7
Link naar reactie
[i:8caa00c76e](quote)Om Wifi verbinding te maken met iPhone 4S of iPad Mini moet het wachtwoord telkens opnieuw worden ingegeven(unquote)[/i:8caa00c76e] Dit duid NIET op een router probleem, maar op een instelling op de clienten (ipad ect). Het wachtwoord waar je het hier over hebt duid op het WPA wachtwoord en heeft niets te doen met IP en DNS adressen. Die krijg je namelijk pas als de wifi verbinding tot stand is gebracht. Nu heb ik zelf geen ipad ect.. dus kan ik je daar niet op het juiste spoor zetten. PC's en laptops doen het wel gewoon automatisch? Zo ja, is dat je bewijs.
Link naar reactie
Ik werk wel met een i-pad. ik bedoelde hiermee, het modem. Je moet wel degelijk, je ip-adres vastzetten. En je moet een optimaal wifi kanaal kiezen. Dan gaat het wel degelijk goed. Wat ook belangrijk is, dat je i-pad software uptodate is. Wellicht onthoud de i-pad de acces key niet. Wat je kunt doenis, bij Apple Itunes downloaden en installeren. Sluit dan je i-pad via usb aan op de pc, en kies synchroniseren. Lukt het niet, neem kontakt op met Apple Amsterdam.
Link naar reactie
[quote:11a5f89d2d="peterkramer"][i:11a5f89d2d](quote)Om Wifi verbinding te maken met iPhone 4S of iPad Mini moet het wachtwoord telkens opnieuw worden ingegeven(unquote)[/i:11a5f89d2d] Dit duid NIET op een router probleem, maar op een instelling op de clienten (ipad ect). Het wachtwoord waar je het hier over hebt duid op het WPA wachtwoord en heeft niets te doen met IP en DNS adressen. Die krijg je namelijk pas als de wifi verbinding tot stand is gebracht. Nu heb ik zelf geen ipad ect.. dus kan ik je daar niet op het juiste spoor zetten. PC's en laptops doen het wel gewoon automatisch? Zo ja, is dat je bewijs.[/quote:11a5f89d2d] Inderdaad, PC's en laptops doen het wel automatisch...! Maar wil dit niet zeggen dat het IP-adres niet verandert: [quote:11a5f89d2d="patrickda"] ...Bij geavanceerde routing staat dynamische routing uitgeschakeld...[/quote:11a5f89d2d] ...of is die dynamische routing iets anders? En veel mogelijke instellingen op iPad of iPhone zijn er niet, enkel dit: [quote:11a5f89d2d="patrickda"]...Op iPhone en iPad staat ingesteld dat er automatisch verbinding moet gemaakt worden...[/quote:11a5f89d2d] Waar ik weet van heb natuurlijk... Als er iPhone-specialisten zijn die meer kunnen vertellen dan hoor ik het graag... Ik begrijp ook niet goed wat dat met het synchroniseren te maken zou hebben? Dat synchroniseren gaat toch over agenda, contacten, berichten, enz...op de PC, maar toch niet over de verbinding met het netwerk? En de verbinding wordt toch met de router gemaakt en niet met de PC waarmee gesynchroniseerd wordt? Of zie ik het allemaal verkeerd?
Link naar reactie
[i:91e50825a3](quote)Maar wil dit niet zeggen dat het IP-adres niet verandert(unquote)[/i:91e50825a3] Inderdaad, het IP adres kan veranderen. Maar zoals eerder gezegd IP adressen hebben NIETS te maken met het (WPA) wachtwoord (onthouden) De client (Iphone) moet eerst toegang tot het netwerk (router) krijgen, dit op SSID en (WPA) wachtwoord. Pas als dat is gelukt wordt er door de router een IP (en gateway en DNS) toegekent door de dynamische DHCP server. [i:91e50825a3](quote)...of is die dynamische routing iets anders? (unquote)[/i:91e50825a3] Ook dit heeft niets met wachtwoord onthouden te maken. Wat ik alleen nog kan bedenken is dat je eerder een ander (WPA) wachtwoord hebt gebruikt en het oude profiel nog in de iphone staat opgeslagen? Verwijder anders eens het betreffende wireless profiel uit de iphone, herstart de iphone en maak opnieuw wifi verbinding.
Link naar reactie
Dus in het kort. Deze i-pad onthoud het wacht word niet, waardoor je steeds opnieuw verbinding oet maken. Dan is het volgens mij een probleem, waar hij mee naar Apple moet. Als hij noggarantie heeft dan moet hij even bellen. Als dat ding gerepareerd moet worden, word hij door Apple opgehaald. Zit er nog garantie op, en het is niet te verhelpen. Dan krijg hij een vervanger.
Link naar reactie
[quote:6eadab8883="peterkramer"] ...Wat ik alleen nog kan bedenken is dat je eerder een ander (WPA) wachtwoord hebt gebruikt en het oude profiel nog in de iphone staat opgeslagen? Verwijder anders eens het betreffende wireless profiel uit de iphone, herstart de iphone en maak opnieuw wifi verbinding.[/quote:6eadab8883] Het WPA2-wachtwoord is al jaren onveranderd, dus een oud profiel kan er niet opgeslagen zijn. Ik weet absoluut niet of er wel een WiFi-profiel opgeslagen is op de iPhone of iPad en waar dat zou kunnen zijn. Ik vermoed dat er telkens gezocht wordt naar beschikbare netwerken. Er staat wel ingesteld dat er automatisch verbinding wordt gemaakt met "bekende netwerken", maar hoe en waar een "bekend" netwerk dan opgeslaan wordt weet ik niet. Als ik de netwerkgegevens bekijk wanneer de iPad verbonden is, zie ik alleszins telkens hetzelfde IP-adres. Maar bij dat IP-adres heb ik 3 mogelijke menuutjes: DHCP, BootP, en statisch. Bij DHCP en BootP staan IP-adres, subnetmask, router, DNS-geg en zoekdomeinen (= naam van mijn router) ingevuld. DHCP heeft nog een extra item: "vernieuw lease", maar ik weet niet wat dit wil zeggen. Bij "statisch" staan IP-adres, subnetmask, router, DNS-geg en zoekdomeinen niet ingevuld, wordt dus niet gebruikt.
Link naar reactie
[i:870e0c27a5](quote)Als ik de netwerkgegevens bekijk wanneer de iPad verbonden is, zie ik alleszins telkens hetzelfde IP-adres. Maar bij dat IP-adres heb ik 3 mogelijke menuutjes: DHCP, BootP, en statisch. Bij DHCP en BootP staan IP-adres, subnetmask, router, DNS-geg en zoekdomeinen (= naam van mijn router) ingevuld. DHCP heeft nog een extra item: "vernieuw lease", maar ik weet niet wat dit wil zeggen. Bij "statisch" staan IP-adres, subnetmask, router, DNS-geg en zoekdomeinen niet ingevuld, wordt dus niet gebruikt.(unquote)[/i:870e0c27a5] Vergeet dit allemaal, want het heeft niets met WPA wachtwoord onthouden te maken. Hopelijk komt er nog iemand "voorbij" die ook een Ipad/Iphone heeft die je even uit kan leggen waar de verschillende menuutjes zitten in deze apparaten, zodat je, je wifi profiel kan opslaan (want daar zit 't 'm in) Je kunt ook dit stappenplan even doorlopen. http://www.apple.com/nl/support/ipad/assistant/wifi/
Link naar reactie
  • 3 weken later...
Heb het ondertussen zelf gevonden: In het lijstje van de WiFi-netwerken die de iPhone of iPad zelf vindt staat er helemaal onderaan "andere...". Daar kan je zelf de naam van een netwerk, de beveiligingsmethode en paswoord ingeven. Als ik daar alles invul wordt het wel onthouden. Als ik datzelfde netwerk gewoon in de lijst van gevonden netwerken kies en het paswoord opgeef krijg je ook verbinding, maar wordt het paswoord dus blijkbaar niet onthouden. Dus iPad en iPhone moesten niet gerepareerd worden...
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...