Ga naar inhoud
  • 0

Probleem met internet-verbinding


anoniem

Vraag

Hallo, Ik heb sinds enkele weken het volgende probleem: Ik heb een wireless modem/router waarmee ik met mijn laptop verbinding maak. Het signaal is uitstekend, alle lampjes die op de modem/router moeten branden, branden correct, maar soms valt de verbinding met het internet gewoon weg of is ze tergend traag. Als de internetverbinding wegvalt, zie ik op de laptop geen geel driehoekje met uitroepteken, waardoor het lijkt alsof er nog een verbinding met het internet is. Ook zie ik dan de verzonden en ontvangen bytes nog omhoog gaan. Ik heb de indruk, maar dat is een puur subjectieve indruk, ik heb het niet gemeten of zo, dat het iets beter gaat als ik de laptop met een kabel verbind met de modem/router. Ik zou me vanavond eens bezig willen houden met uitzoeken wat het probleem precies is, maar ik heb geen flauw idee in welke richting ik moet gaan zoeken. Heeft hier iemand suggesties? Groetjes, Em.
Link naar reactie

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
"branden correct, maar soms valt de verbinding met het internet gewoon weg" : het liefst zagen we hier luid en duidelijk staan of de lampjes nu wel of niet blijven branden tijdens het (deels) wegvallen van internet. je zult zeker moeten weten of het probleem aan de kant van de muur - modem ligt of in het circuit modem - pcs.
Link naar reactie
  • 0
oké, hebben we dat duidelijk. ik zou hoe dan ook beginnen met - de modem-router en de pc uitzetten - trek de stroomdraad van de modem een minuutje los - herstart de modem, en als ie helemaal klaar is herstart je de pc wat ik dan zou doen: de netwerkadapters opnieuw installeren. als volgt: - ga configuratiescherm-(xp:systeem-hardware)-apparaatbeheer - klik plusje voor netwerkadapters open - selecteer draadloze adapter, - klik rechts en kies installatieongedaan maken cq verwijderen - sluit schermen netjes af en herstart de pc - bij herstart installeert windows de adapter opnieuw maagdelijk. vervolgens zou ik datzelfde doen met de bedrade adapter.
Link naar reactie
  • 0
Ik heb dit allemaal gedaan, maar het helpt niet. Ik surf momenteel aan een snelheid van 1,6 Mbps, een beetje traag toch als men je 4 Mbps beloofd heeft. http://www.speedtest.net/result/-1.png Met mijn tablet heb ik trouwens dezelfde problemen, dus met mijn laptop is niets mis, want dan zou het met de tablet wel gaan. Er moet dus iets schelen aan mijn modem of aan de aansluiting. Ik zou de modem wel eens volledig willen resetten, maar weet niet of dat veel zal uithalen. Het zal in elk geval voor morgen zijn.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...