Ga naar inhoud

Gast beveiligd op draadloos netwerk


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik gebruik daarvoor een Fonera Simple. Hangt op mijn zolder. https://shop.fon.com/FonShop/shop/BE/ShopController?view=product&product=PRD-023 Nu even niet voor NL te koop, mogelijk te maken met het feit dat de KPN met Fon in zee gaat. Dus als de KPN jouw provider is,.... moet je effe geduld hebben, je krijgt vast bericht/een aanbod. Je kunt ze ook op Marktplaats vinden: http://www.marktplaats.nl/z.html?query=fonera&categoryId=0&postcode=6800aa&distance=0 Maar zorg wel dat je zeker weet dat je zijn registratie over kunt nemen want je moet je aanmelden. Zoek bij Fon anders even na OF het moet en HOE het dan moet. Hier staan nog de nodige links in: http://en.wikipedia.org/wiki/FON http://blog.fon.com/en/ http://blog.fon.com/en/archivo/partners/fon-partners-with-kpn.html Je kunt vrienden/familie dus gast toegang geven met naam en login zonder dat ze op jouw netwerk komen....
Link naar reactie
Dank voor de reacties; ik ga binnenkort verhuizen naar een nieuw appartement. Ik heb op dit moment alleen draadloos internet. Ik moet dus nog een nieuwe internetprovider zoeken en nieuwe apparatuur. Is het verstandig om zelf apparatuur aan te schaffen of apparatuur van de provider te gebruiken? Tips zijn welkom.
Link naar reactie
Op mijn Sitecom WL-341 (een 300N-X2 model), kan ik meerdere SSID's opgeven, er bestaan meer routers die hetzelfde kunnen. Van een echte gast zouden sommigen mogelijk ook de bandbreedte willen beperken, dat kan niet op deze Sitecom. Dus controleer de handleiding van je router en/of geef merk/type zodat anderen er naar kunnen kijken.
Link naar reactie
  • 3 weken later...
Ik heb geen oplossing voor Jos H, maar ik heb een verhaaltje. Om mee te gaan met het Wi-Fi tijdperk, heeft mijn werkgever Wi-Fi punten in het gebouw geïnstalleerd. Opzicht geen bijzonder nieuws, alleen bij het inloggen om Wi-Fi verbinding te maken vanaf een tablet/smartphone, zijn er diverse inlog mogelijkheden. In het gebouw komen vaak collega's van andere panden en bezoekers. Het inlog-scherm is verdeeld in vijf categoriën, namelijk voor collega's werkzaam in het gebouw, collega's van pand 2 t/m 4 en voor bezoekers. Als werknemers moeten wij inloggen [user ID + wachtwoord], bezoekers krijgen meteen Wi-Fi verbinding zodra op de tablet/smartphone Wi-Fi wordt aangezet. [img:ea91ee2354]http://www.imgdumper.nl/uploads6/5151e5e1a8ec3/5151e5e1a67ba-ScreenShot061.jpg[/img:ea91ee2354]
Link naar reactie
[quote:4a34466e18="Jos H"]Onlangs was ik bij iemand op bezoek waar ik draadloos verwelkomd werd als gast (Welkom Gast was op mijn smartphone te zien). Tevens was deze verbinding beveiligd met WPA2-PSK. Ik wil dit ook graag op mijn draadloos netwerk. Hoe kan ik dit realiseren?[/quote:4a34466e18] Leuk verhaaltje; echter geen antwoord/advies/o.i.d. op mijn vraag. De reacties die eerder zijn geplaatst dan jouw reactie waren voor mij zinvoller!
Link naar reactie
  • 2 maanden later...
  • 5 weken later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...