Ga naar inhoud

draadloos internet onder 98SE


anoniem

Aanbevolen berichten

  • Reacties 47
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Je hebt wel de speedtouch software (voor W98se) gebruikt? http://www.speedtouch.nl/software.html#121g De speedtouch software geeft aan dat er verbinding is (tray icoon) met jouw netwerk dan wel te verstaan... Zo ja, W98SE vernieuwd niet automatich ip adressen. Probeer even als volgt. Start uitvoeren (type) winipcfg (klik ok) dan de draadloze adapter selecteren en IP vernieuwen. Als er dan IP/gateway/dns "inspringt" zit je goed. Werkt internet nu? Geef dan een vast IP/gateway/dns aan de speedtouch adapter, wel buiten de dhcp scope van de router.
Link naar reactie
Als het groen is en jouw netwerknaam vermeld staat, zou dat in orde moeten zijn. Heb je een werkende PC staan die wel ip krijgt? Zo ja en er vanuit gaande dat het xp of vista is. Start, uitvoeren (type) cmd (klik OK) Type in het cmd venster, ipconfig /all (let op de spatie!) Klik enter Meld hier even terug welk IP die heeft en de gateway. Meld ook even merk/type modem/router
Link naar reactie
Mmmm de gateway verbaasd mij, omdat het geen standaard gateway is voor de thomsom. Maar inderdaad kan het wel zo zijn, maar controleer het voor de zekerheid nog een keer. Op de W98se machine: config / netwerkomgeving / klik rechts op de draadloze verbinding en kies eigenschappen. Klik daarna op tcp/ip en eigenschappen. Vul het volgende vaste IP in 192.168.1.200 subnetmask 255.255.255.0 Gateway 192.168.1.34 DNS (Prim) 192.168.1.34 DNS (sec) leeg laten Klik OK. Even wachten en daarna PC opnieuw opstarten. Wacht op groen licht van de speedtouch tool en daarna controleer of je internet hebt.
Link naar reactie
help kpn: IP-adres van uw computer: Deze gebruikt standaard DHCP en dus geen vast IP-adres IP-adres van de KPN Experia Box De KPN Experia Box heeft een vast IP-adres * KPN Experia Box SpeedTouch versie: 192.168.1.254 DNS-server De KPN Experia Box fungeert als DNS-server Externe DNS-servers van KPN zijn 195.121.1.34 en 195.121.1.66 welk DNS mag ik invoeren en welke ipconfig /all gegevens wil je weten?[/i]
Link naar reactie
Nog even duidelijker dan: start, instellingen, configuratiescherm, (dubbelklik) netwerk. Selecteer hier tcp/ip met de vermelding van de draadloze adapter. Klik dan eigenschappen en vul ip/gateway/(prim) dns in 192.168.1.200 (submask) 255.255.255.0 / 192.168.1.254 / 192.168.1.254 (klik) OK en herstart de PC note: als je in het netwerkscherm GEEN tcp/ip met daar achter de vermelding van de draadloze adapter vind, is die niet geinstalleerd! Kijk dan terug naar mijn eerste reply met de download lokatie van driver en software voor deze adapter.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...