Ga naar inhoud
  • 0

netwerk probleem met games


anoniem

Vraag

Hellow, Ik zit thuis met een ingewikkelde configuratie. Goed, beginnen van het begin. Ik werk met een kabel internet verbinding (telenet), maar die provider blokkeert alle poorten <1024 Daarom moet ik via een proxy verbinden, proxy.pandora.be maar dat geldt dus alleen voor poorten <1024. Van de kabelmodem gaat die naar een US robotics 8000 router. Die is mooi geconfigureert ;-) en heeft als DMZ host ingesteld op 192.168.123.150 Vanuit die router gaat die naar 2 pc's. 1 pc daarvan, met IP 192.168.123.150, vertrekt daar uit nog een netwerk kabel, die verbonden is met PC 3, met als IP adres 192.168.123.145 Schematje dus: kabelmodem -- router |- PC 1 |- PC 2 - PC 3 Dus in PC 2 zitten er twee netwerkkaarten. PC twee verbindt met de router via een 3COM USB netwerk kaart, met IP adres 192.168.123.150. De tweede netwerk kaart, een realtek, heeft als IP adres 192.168.123.149. Die realtek gaat dan naar PC 3, die ook een realtek netwerk kaart heeft, met IP adres 192.168.123.145. Om het internet te delen, moet dus op PC 2 een proxy server staan. Die heb ik ook, AnalogX proxy server. http://www.analogx.com/contents/download/network/proxy.htm . Die proxy server opent dan de poorten 80, 21, 110, 25, en SOCKS. Meer kan je niet instellen. Om dat dan te omzeilen gebruik ik dan een port mapper, ook van analogx, http://www.analogx.com/contents/download/network/pmapper.htm nochtans, als ik dan via de portmapper de poorten instel, is die blijkbaar nog altijd niet open. Ik kan niet via die poort dan verbinden met het internet. Ik heb wingate al geprobeert ook, maar dat wou blijkbaar niet starten en ik vond nergens een optie om eigen poorten toe te voegen. Hoe los ik dit nu op?
Link naar reactie

1 antwoord op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Lekkere provider heb jij zeg! Maar goed, ik heb ook de combinatie analogx proxy/portmapper gehad en dat werkt prima, maar alleen als je niet veeleisend ben. Weet jij nodig hebt is een NAT proxy server. NAT staat voor Network Adress Translation. Dit opent alle porten ook voor spellen. Er zit ook een DNS proxy in. Het programma heet winproxy. Website: [url]http://www.winproxy.com[/url].
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...