Ga naar inhoud

Hoe maak je image W8.1 als bronpartitie te klein is voor shadow?


prinsje

Aanbevolen berichten

Na een jaartje pauze op dit punt blijft het mij steken dat ik nog steeds alleen back-ups maar geen image kan maken. De zelf geïnstalleerde W8 64X is later geüpdatet naar 8.1, is dus geen OEM versie. PC heeft HD 1TB, Intel core i5 processor, 3330 cpu 3,2 Ghz, 16 RAM. Intussen heb ik meer gevonden erover, maar het maakt het er niet makkelijker op. Even voor het gemak op een rijtje: 1. je maakt een image via bestandsgeschiedenis, geeft aan waar je doelopslag is, en hier maakt het niet uit of het intern, een externe schijf of brander is 2. je krijgt vervolgens een overzicht wat je wilt back-uppen: c-schijf, efi systeempartitie en windows herstel systeem, valt niks aan te wijzigen, ook logisch. 3. vervolgens geeft het systeem aan hoe groot max de back-up gaat worden en dan 4. gaat hij aan de gang;back-up opslaan( nog op de bronpartitie een shadow), vervolgens maken van de voorbereidingen en dan na 40 sec krijgt Maarten zijn pijp terug: errorcode0x80780119 vanwege ruimtegebrek op bron of doelpartitie. Geprobeerd bij 3TB externe schijf: zelfde verhaal. Dus doelpartitie OK. Na zoeken op internet gevonden wat ik zocht, bijna dan. http://answers.microsoft.com/en-us/w...4-d3d56b60eeff laat zien wat je kunt doen als EFI-partitie te weinig ruimte heeft om shadowpartitie te maken die er voorlopig naast wordt gezet alvorens naar de doelpartitie te schrijven. Maar bij mij is het ff anders: de windows herstel partitie is groot 300MB (ja, erg klein, weet ik) en de gebruikte ruimte erin is 287MB, dus nog maar 13 MB vrij en DAT MOET MIN. 50 ZIJN. Zie ook http://www.techrepublic.com/blog/win...ndows-7-and-8/ .Mijn herstelpartitie is echter niet te bewerken, niet groter te maken waardoor er meer ruimte in komt voor de shadow, of zelfs helemaal te verwijderen. Heeft ook geen schijfletter, is ook niet toe te wijzen, alleen kleur veranderen in het plaatje (leuk) of help functie die naar alg. pagina van Microsoft gaat, ook niet erg verhelderend. Nu mijn vraag: Wie heeft dit ooit meegemaakt en heeft een oplossing want ik ben het nu zat. Hoe kan ik die kleine partitie aanpakken (register?) of werkt een programma als Acronis anders, doet die dat rechtstreeks? Kost weer een hoop! Zijn er nog ouwe nurts op met wijsheid? Graag een heleboel oplossingen. Prinsje
Link naar reactie
Ik zou inderdaad eens kijken naar Acronis of bijvoorbeeld Symantec System Recovery maar er zijn ook gratis imagers. Het voordeel is dat je onafhankelijk van Windows werkt: als er iets met/in Windows fout gaat, zoals misschien bij jouw het geval is, dan is je image toch beschikbaar. Door gebruik te maken van de onafhankelijk van Windows werkende opstartbare cd/dvd van Acronis/Symantec. Ik heb de beste ervaring met SSR, het gebruikt een op Windows gebaseerde cd/dvd, Acronis baseert op Linux voorzover ik weet.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Hallo, ik heb exact hetzelfde probleem! Ik probeer via een Microsoft forum tot een oplossing te komen, maar tevergeefs. Volgens mij weten ze zelfs niet waar ik het over heb... Zie http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows8_1-system/win-81-make-system-backup-there-isnt-enough-space/3e9032e8-6d9e-413b-95d4-43f44add5406 en http://answers.microsoft.com/nl-nl/windows/forum/windows8_1-performance/windows-herstel-partitie-is-vol-en-verhindert/0705d619-8258-402c-b6bb-ad1f0d7187a6 Ik had graag de links uit jouw post bekeken, maar ze werken blijkbaar niet.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...