Ga naar inhoud

odbc


anoniem

Aanbevolen berichten

Echt één seconde gezocht:

Hierzo: http://www.microsoft.com/data/odbc/default.htm

quote:
Open Database Connectivity (ODBC) is a widely accepted application programming interface (API) for database access. It is based on the Call-Level Interface (CLI) specifications from X/Open and ISO/IEC for database APIs and uses Structured Query Language (SQL) as its database access language.

------------------ Bill Gates: Scharrel een ouwe doos op, en zet er Linux op :) Chiquita71: tja...hahahah om nu linux op mezelf te zetten vind ik wat ver gaan.

Link naar reactie
Dan moet je niet gaan vragen wat odbc is als je iets heel anders wilt weten...

Waarschijnlijk zal daarvoor wel ASP geïnstalleerd zijn en daarover zijn vele boeken (wat ASP allemaal kan leg niet niet in 2 regels uit). Of te wel: ga naar de boekhandel en koop een mooi boek.

------------------ Bill Gates: Scharrel een ouwe doos op, en zet er Linux op :) Chiquita71: tja...hahahah om nu linux op mezelf te zetten vind ik wat ver gaan.

Link naar reactie
Even een korte (theoretische) uitleg van ODBC: Ik zal het uitleggen aan de hand van het printen van een document. Als je iets wilt afdrukken dan stuur je het naar de printer manager van Windows. Dan geef je aan op welke printer het afgedrukt moet worden. Elke printer is echter anders. De ene kan alleen zwart/wit afdrukken, de andere ook in kleur. De ene printer gaat max. tot een resolutie van 300 dpi, en een andere weer tot 600 dpi. Daarom is voor elke printer een zgn. driver ontwikkeld. Voor de printer manager zijn deze allemaal hetzelfde, maar intern zijn er veel verschillen (vanwege die verschillende printers). Om die verschillen voor de gebruikers te verbergen is de printer manager in het leven geroepen.

ODBC werkt op dezelfde manier. Er zijn veel verschillende databases, bijvoorbeeld MS Access, dBase, Informix, FoxPro e.d, met verschillende drivers. Voor ODBC is er een soort ODBC manager die afhankelijk van de wens van een applicatie een bepaalde driver gebruikt om een database te benaderen. Je applicatie 'praat' tegen de ODBC driver manager om iets met een bepaalde database te doen. Het feit dat er verschillende databases zijn met elk hun eigen kenmerken, daar heeft je applicatie niets mee te maken. Dat regelt ODBC. Je hoeft alleen maar aan te geven in je applicatie dat je met een bepaalde database iets wilt doen, en verder zoekt ODBC het wel uit.

Bron: Het SQL Leerboek, R.F. van der Lans

Hopelijk is het nu iets duidelijker.

Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...