Ga naar inhoud

Weglaten van http in url


anoniem

Aanbevolen berichten

Normaliter zijn we reeds jaar en dag gewend geweest dat we in een url zoals http://www.mijnsite.nl om de site te bekijken het gedeelte http:// weg kunnen laten. Is ook zo, want www.mijnsite.nl werkt ook. Daarmee vertel ik niets nieuws. Maar ik loop nu tegen iets aan dat ik nog niet eerder heb gezien. Het betreft een submap vakantie. En die map is niet openbaar, maar alleen bekend aan een beperkte groep mensen. De url is dan b.v. www.mijnsite.nl/vakantie. Dat ik dit niet eerder opmerkte zal komen, dat gewoonlijk submappen alleen geopend worden vanuit de homepagina. En dan nu het merkwaardige, op onze ene PC kunnen we die url gewoon gebruiken, maar op de andere moet het htttp//: er aan vooraf gaan. Let wel, dit is alleen nodig bij die submap vakantie en niet als we alleen maar in willen loggen op mijnsite.nl De submap bevat volgens de regelen van de kunst een bestand index.html. Mijn vraag dus, hoe komt dit, en hoe los ik dit eventueel op? Nogmaals, het probleem doet zich maar bij één van onze PC's voor.
Link naar reactie
Geen slechte tip, met Mozilla vertoont hij het verschijnsel niet. Verbaast me overigens niet, en ik zat dan ook, tot nu toe zonder succes, de oorzaak te zoeken in de instellingen van IE7. Heb wat dat betreft nog geen verschillen tussen de beide PC's ontdekt. Diverse dingen al geprobeerd, zoals tijdelijke internetbestanden en cookies opruimen.
Link naar reactie
[quote:3bdd07e42e="mpie"]Hmm heb je ook al geprobeert IE7 opnieuw te installeren? Het probleem moet wel in IE7 zitten nu.[/quote:3bdd07e42e]Als dat iets te drastisch is kan je in IE 7, bij Internet Opties/Geavanceerd voor 'Geavanceerd instellingen herstellen' of 'Opnieuw instellen' kiezen. Ik heb ook al een paar keer rare dingen gehad met IE 7 en dat lostte het probleem meestal op.
Link naar reactie
  • 2 weken later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...