Ga naar inhoud

PHP variabelen verwerken en schrijven d.m.v. Flash?


Aanbevolen berichten

Er zijn verschillende manieren.. je kunt loadVariables('datum.php') gebruiken. Je kunt dan niet $datum gebruiken, maar je moet een string echo-en: [code:1:b5572b1bcd]<?php echo "datum=" . date("d-m-Y") . "&othervar=3"; ?>[/code:1:b5572b1bcd] de string moet urlencoded zijn, dat wil zeggen spaties moeten worden vervangen door %20 of een +, net als andere niet standaard tekens. (dit werkt in feite hetzefde als de string die je achter de url naar een swf kunt plaatsen) Je kunt ook met XML werken. Dan zorg je dat je php script een xml bestand creeert. Bijv (minimale code) [code:1:b5572b1bcd]<?php echo "<datum>" . date("d-m-Y") . "</datum>"; ?>[/code:1:b5572b1bcd] in flash maak je dan een XML object en laad het php bestand en vervolgens verwerk je de nodes van het XML document. [code:1:b5572b1bcd]x = new XML(); x.onLoad = function (xml) { trace(xml); } x.load('datumxml.php');[/code:1:b5572b1bcd] Als laatste en meest mooie methode... kun je gebruik maken van Flash Remoting, waar mensen buiten macromedia een PHP versie hebben gemaakt, genaamd [url=http://www.amfphp.org/]AMFPHP[/url] Hiermee is het mogelijk om direct functies binnen je PHP script aan te roepen vanuit flash en het resultaat daarvan weer in flash te ontvangen. Je kunt dus hiermee bijvoorbeeld een database aanspreken en direct de resource_id terugsturen naar flash. AMFPHP regelt dan automagisch dat de gegevens uit de database worden gefetched en als array in flash komen. Kijk op de site voor voorbeelden hiervan.
Link naar reactie
ahah, moet je dan die echo in de actions van je Flash-file zetten? dat zou dan dus worden: Frame 1: loadVariables('datum.php') Frame 2, textvak, eigenschappen (proporties) -> Variables?: <?php echo "datum"; ?> als je de datum al hebt gedefinieerd in datum.php? en <?php echo "datum=" . etc.... ;?> als je de datum dan pas definieerd? Ik neem dan aan dat je . date("d-m-Y"). "&othervar=3" verder kunt weglaten, als je een andere variabele gebruikt uit een php-file? Ik zal het even proberen, En hoe zit het met schrijven van variabelen, bijv een aanmeld formulier in flash? werkt dat ook volgens $_POST[' '] om de waarden aan te roepen, bijv $name = $_POST['name'];? of is dat iets anders? Greetz, Pieter
Link naar reactie
in flash zul je [b:0a161fff8c]nooit[/b:0a161fff8c] <?php ?> gebruiken, want flash heeft geen php parser. je creert dus altijd [i:0a161fff8c]flashvariabalen[/i:0a161fff8c]. Als je de eerste methode gebruikt (&othervar=3 kun je idd weglaten was als voorbeeld hoe het eventueel werkt met meer variabelen) creeer je dus in flash een variabele datum (en een variabele othervar). Frame 1 bijv. _root.loadVariables('datum.php'); en op frame 2 myTextField.text = _root.datum; (kijk voor een goede handleiding van loadVariables gewoon even in de handleiding onder F1). Om vanuit flash variabelen naar php te sturen, zoals bij een formulier gebruik je ook loadVariables() bijv. zo: [code:1:0a161fff8c]form = _root.createEmptyMovieClip('form', 1000); form.naam = 'Een naam'; form.adres = 'ergens'; form.loadVariables('mijnphpbestand.php', 'POST');[/code:1:0a161fff8c] Je maakt eerst een lege movieclip aan, want loadVariables stuurt alle variabelen in het object waarvan het wordt aangeroepen mee. Als je dus een lege movieclip maakt, weet je precies welke variabelen zijn. Ik vul hier nog wat variabelen met de hand in, maar die kunnen natuurlijk ook vanuit een textveld worden 'gezet' Het belangrijkste is de toevoeging POST (of GET) aan loadVariables. Dit verteld de functie dat de variabelen ook verstuurd moeten worden en hoe.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...