Ga naar inhoud

Bestandstype voor afbeeldingen op website


Aanbevolen berichten

Momenteel ben ik mijn website aan het knippen, knutselen en plakken. En nu loop ik tegen het volgende aan... [b:7550845fbb]Welk bestandstype kan ik het beste gebruiken om wat foto's weer te geven op mijn website? [/b:7550845fbb] Kan ik beter .jpg of .gif gebruiken? Of is er een ander bestandsformaat dat misschien wel *nog* geschikter is? De foto's heb ik al teruggebracht in formaat. Nu is het alleen nog zaak om het beste bestandsformaat te kiezen. Wie kan helpen? [i:7550845fbb]Of kan ik dit toch beter in Grafisch plaatsen ?? :-?[/i:7550845fbb]
Link naar reactie
[quote:a6949a5508="Phrea"][quote:a6949a5508="Timonsweb"][...] omdat daar PNG veel kleiner is dan GIF.[/quote:a6949a5508] Dat is een misverstand, je kunt het zelf testen. PNG is wel kleurechter, je kunt er meer mee, maar kleiner kun je niet zeggen.[/quote:a6949a5508] Zeker wel, nou goed: in alle situatie die ik tot nu toe heb gehad waren de PNG bij mij mooier en kleiner. (Dit is soms wel even een gepuzzel welke instellingen het beste zijn, maar PNG is (bij mij) altijd kleiner) zomaar een voorbeeld: [url]http://www.phoenity.com/newtedge/gradient_effect/[/url] @Phrea: Als jij een voorbeeld weet waar Gif kleiner is dan PNG zou ik dat wel willen weten. Kijken of je wel de beste instellingen hebt, want dat scheelt ook een hoop.
Link naar reactie
[quote:fe326fc516="Phrea"]Png is ook veelzijdiger, ware het niet dat IE een heleboel dingen niet ondersteund, wat mij persoonlijk nogal irriteerd.[/quote:fe326fc516] Helemaal mee eens. (al ben ik zelf al lang overgestapt op een andere [url=http://www.mozilla.org]browser[/url]) Heb je de [url=http://www.petitiononline.com/msiepng/petition.html]"Proper PNG Support in Internet Explorer for Windows"[/url]-petition wel eens gezien, je bent niet de enige. :wink:
Link naar reactie
  • 2 weken later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...