Ga naar inhoud

Hoe Ad-aware verwijderen


Aanbevolen berichten

Beste deskundigen, Ik wil Ad-aware verwijderen maar het lukt niet bij software en niet met CC-cleaner en ook niet handmatig bij Programfiles. Ad-aware komt steeds met pop-ups die ik beu ben en bovendien gebruik ik het programma de laatste jaren niet meer. Er zijn voldoende goede alternatieven. Maar hoe krijg ik het weg?
Link naar reactie
[quote:3703a2f29a="The Dragon"]Je kan Ad-Aware verwijderen met Revo uninstaller. http://revo-uninstaller.nl.softonic.com/ Een goede gratis vervanger voor Ad-Aware is MBAM. http://download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html[/quote:3703a2f29a] Ik heb Revo geinstalleerd maar bij Revo verschijnt Ad-aware niet. Terwijl Ad-aware wel bij 'software' op het lijstje staat. Het lukt me ook niet met selecteren van Ad-aware bij programfiles en dan de jachtmodus van Revo erop loslaten. Hij geeft een foutmelding.
Link naar reactie
je kan het onder veilige modus proberen. of, een wat ruwere methode: verwijder in verkenner de map waarin adaware staat, en vervolgens herstart je, laat ccleaner het register opruimer en herstart opnieuw. (je zou dan ook nog de mappen in gebruikers\application data moeten verwijderen om het netjes te doen, maar doorgaans ben je met dit paardemiddel al van de meeste ellende af)
Link naar reactie
[quote:32fad358f6="derkdejong"]je kan het onder veilige modus proberen. of, een wat ruwere methode: verwijder in verkenner de map waarin adaware staat, en vervolgens herstart je, laat ccleaner het register opruimer en herstart opnieuw. (je zou dan ook nog de mappen in gebruikers\application data moeten verwijderen om het netjes te doen, maar doorgaans ben je met dit paardemiddel al van de meeste ellende af)[/quote:32fad358f6] Veilige modus net geprobeerd, lukt ook niet. Verwijderen uit Verkenner ook niet. Uit gebruikers\application data verwijderen lukt ook niet. Zal ik Perfect Uninstaller (trail) proberen? De werkwijze die Ad-aware zelf opgeeft lukt ook niet wat die folder die ze opgeven bestaat bij mij niet. Ik heb het idee dat Ad-aware ondertussen zelf spyware is geworden. Pop-ups verschijnen bijna dagelijks en het programma is onmogelijk te verwijderen.
Link naar reactie
[quote:96bf008116="derkdejong"]zie je het überhaupt wel staan in de verkenner? kijk ook eens ccleaner/gereedschap/opstarten: staat daar wel iets bij van adaware? zoja, zet het op nee, maar probeer langs die weg ook eens het pad naar de exe te achterhalen.....[/quote:96bf008116] De map Lavasoft staat in Verkenner en laat zich niet verwijderen. Bij CCcleaner staat Adaware en laat zich ook daar niet verwijderen. Bij 'deïnstalleren' het bericht: 'de functie die u wilt verwijderen bevindt zich op een andere netwerkbron bla bla, typ bron in (en dan zet ik hem op Programfiles Lavasoft maar dat helpt niet) en bij 'verwijderen' zegt hij: kan de msi.installer niet verwijderen. Hoe bedoel je zet het op Nee? Ik heb trouwens zonet registersleutels van Lavasof en Adaware proberen te verwijderen maar daar lukt het ook niet, althans niet alles. 'Adaware.cc' en Adawarenow.com' verwijder ik, maar daarna staan ze er gewoon weer.
Link naar reactie
[quote:17b073184d="The Dragon"]Heb je ook geprobeerd Ad-Aware opnieuw te installeren en dan te verwijderen via de "gewone"manier? Dus in het menu start,alle programma"s en kiezen voor ad-aware verwijderen.[/quote:17b073184d] Hij staat in Start - programma's (lavasoft - Adaware) en daar staat inderdaad bij 'adaware verwijderen' maar gek genoeg krijg je dan het bericht: 'C:\Programfiles\mozilla Firefox\jre-6414 windows-158.exe is geen geldige WIN32-toepassing'. Ik heb niet zo'n zin om Adaware opnieuw te installeren.
Link naar reactie
[quote:19eb9a165a="diana"]het bericht: 'C:\Programfiles\mozilla Firefox\jre-6414 windows-158.exe is geen geldige WIN32-toepassing'.[/quote:19eb9a165a]Heeft niets met Ad-Aware te maken dus mogelijk (door eerdere handelingen) toch corrupt. [quote:19eb9a165a="diana"]Ik heb niet zo'n zin om Adaware opnieuw te installeren.[/quote:19eb9a165a]Zou dan als enigste werken.... Windows versie? Wel eerst via rechtsklik op het icoon in de Systray Ad-Aware afgesloten? Lavasoft, Inc. Ad-Aware 8.x komt in het lijstje van AppRemover by OPSWAT voor Windows XP en Vista 32x voor http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=213578
Link naar reactie
[quote:acb1cbb438="Rosturp"][quote:acb1cbb438="diana"]het bericht: 'C:\Programfiles\mozilla Firefox\jre-6414 windows-158.exe is geen geldige WIN32-toepassing'.[/quote:acb1cbb438]Heeft niets met Ad-Aware te maken dus mogelijk (door eerdere handelingen) toch corrupt. [quote:acb1cbb438="diana"]Ik heb niet zo'n zin om Adaware opnieuw te installeren.[/quote:acb1cbb438]Zou dan als enigste werken.... Windows versie? Wel eerst via rechtsklik op het icoon in de Systray Ad-Aware afgesloten? Lavasoft, Inc. Ad-Aware 8.x komt in het lijstje van AppRemover by OPSWAT voor Windows XP en Vista 32x voor http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=213578[/quote:acb1cbb438] Ik begrijp niet wat je bedoelt. Overigens krijg ik als ik probeer Lavasoft uit Programfiles te verwijderen, het bericht: Kan Shellext.dll niet verwijderen. Bij googelen op shellext.dll krijg ik o.a. dit: http://www.pcthreat.com/file-12734en.html Heeft het zin om bijv. Spyhunter te downloaden die zegt shellext.dll te kunnen verwijderen?
Link naar reactie
Beste Diana, PCThreat.com heeft een slechte reputatie: Zie: [url]http://www.mywot.com/en/scorecard/pcthreat.com[/url] [url]http://www.siteadvisor.com/sites/pcthreat.com[/url] De reputatie van SpyHunter ken ik niet. Wel zie ik dat ook de site van de ontwikkelaars van SpyHunter een slechte reputatie heeft: [url]http://www.mywot.com/en/scorecard/enigmasoftware.com[/url] Ook SiteAdvisor-gebruikers melden malware en phishing: [url]http://www.siteadvisor.com/sites/enigmasoftware.com/msgpage[/url] Wat je zou kunnen doen, dat is nu eerst voor de zekerheid scannen met Malwarebytes Anti-Malware Free, om uit te sluiten dat waar je last van hebt mogelijk door malware wordt veroorzaakt. [url]http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free[/url] Is de MBAM scan schoon, dan kun je verder met het goed deïnstalleren van Ad-Aware. Het is moeilijk in te schatten wat er mogelijkerwijs precies is fout gegaan bij de deïnstallatie van Ad-Aware. En gezien het feit dat je na de niet goed gelukte deïnstallatie handmatig Ad-Aware items hebt verwijderd uit programfiles etc. en uit het register, is een schone deïnstallatie nu verdraaid lastig zonder het programma eerst weer even opnieuw te installeren. Het is met een programma als Ad-Aware niet eenvoudig om alle achtergebleven elementen op te sporen en te elimineren. Ook ik zou je daarom aanraden het programma even te herinstalleren. Vervolgens de computer herstarten. Vervolgens Ad-Aware deïnstalleren d.m.v. Revo Uninstaller. Dat zou het 'm grotendeels moeten doen. Maar zelfs dan zou er nog wat achter kunnen blijven. Ik meen me te herinneren dat toen ik Ad-Aware opruimde, dat er toen nog een opstart-item achterbleef. Dat heb ik opgeruimd via CCleaner\ Tools\ Startup\ aanklikken van te verwijderen item\ Delete. En dáárna, na herinstalleren, succesvol deïnstalleren, verwijderen van een eventueel resterend opstart-item, en een register-check met CCleaner, zou je eventueel het register nog even handmatig kunnen checken op Ad-Aware restanten, maar noodzakelijk is dat laatste niet. Ik hoop dat deze aanpak het 'm voor je doet. In essentie: - scannen met MBAM - indien geen malware gevonden dan: - herinstalleren Ad-Aware - herstarten - deïnstalleren d.m.v. Revo Uninstaller - eventueel resterend opstart-item verwijderen d.m.v. CCleaner - register-check met CCleaner Succes.
Link naar reactie
[quote:4e3908fc84="Stupendous Man"]Beste Diana, PCThreat.com heeft een slechte reputatie: Zie: [url]http://www.mywot.com/en/scorecard/pcthreat.com[/url] En de reputatie van SpyHunter ken ik niet. Wel zie ik dat ook de site van de ontwikkelaars van SpyHunter een slechte reputatie heeft: [url]http://www.mywot.com/en/scorecard/enigmasoftware.com[/url] Wat je zou kunnen doen, dat is nu eerst voor de zekerheid scannen met Malwarebytes Anti-Malware Free, om uit te sluiten dat waar je last van hebt mogelijk door malware wordt veroorzaakt. [url]http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free[/url] Is de MBAM scan schoon, dan kun je verder met het goed deïnstalleren van Ad-Aware. Het is moeilijk in te schatten wat er mogelijkerwijs precies is fout gegaan bij de deïnstallatie van Ad-Aware. En gezien het feit dat je na de niet goed gelukte deïnstallatie handmatig Ad-Aware items hebt verwijderd uit programfiles etc. en uit het register, is een schone deïnstallatie nu verdraaid lastig zonder het programma eerst weer even opnieuw te installeren. Het is met een programma als Ad-Aware niet eenvoudig om alle achtergebleven elementen op te sporen en te elimineren. Ook ik zou je daarom aanraden het programma even te herinstalleren. Vervolgens de computer herstarten. Vervolgens Ad-Aware deïnstalleren d.m.v. Revo Uninstaller. Dat zou het 'm grotendeels moeten doen. Maar zelfs dan zou er nog wat achter kunnen blijven. Ik meen me te herinneren dat toen ik Ad-Aware opruimde, dat er toen nog een opstart-item achterbleef. Dat heb ik opgeruimd via CCleaner\ Tools\ Startup\ aanklikken van te verwijderen item\ Delete. En dáárna, na herinstalleren, succesvol deïnstalleren, verwijderen van een eventueel resterend opstart-item, en een register-check met CCleaner, zou je eventueel het register nog even handmatig kunnen checken op Ad-Aware restanten, maar noodzakelijk is dat laatste niet. Ik hoop dat deze aanpak het 'm voor je doet. In essentie: - scannen met MBAM - indien geen malware gevonden dan: - herinstalleren Ad-Aware - herstarten - deïnstalleren d.m.v. Revo Uninstaller - eventueel resterend opstart-item verwijderen d.m.v. CCleaner - register-check met CCleaner Succes.[/quote:4e3908fc84] Misschien. Ik had al gescand met MBAM, die vond niets.
Link naar reactie
Ah, netjes in ieder geval dat de MBAM-scan schoon was, daar ben ik blij om. Scan na het bezoeken van die PCThreat.com pagina wellicht nog even [b:ead77da89a]opnieuw[/b:ead77da89a] met MBAM, want die site deugt nog minder dan ik in eerste instantie al meldde. Ook SiteAdvisor geeft een ernstige waarschuwing: [url]http://www.siteadvisor.com/sites/PCThreat.com[/url] Ik heb dat nu tevens als aanvulling in mijn vorige bericht geplaatst. Is de MBAM-scan nog steeds schoon, dan lijkt die bovenbesproken aanpak met herinstalleren en secuur deïnstalleren van Ad-Aware me werkelijk het beste. Nogmaals, succes.
Link naar reactie
P.S. Diana, Gebruik jij dan helemaal niet zoiets als WOT of SiteAdvisor of vergelijkbaar, of had je de waarschuwingen daarvan tegen PCThreat.com genegeerd? Gebruik je nog niet zoiets, dan kan ik je WOT van harte aanbevelen. [url]http://www.mywot.com/[/url] Zie ook deze vergelijkende bespreking van WOT, SiteAdvisor en Norton Safe Web: [url]http://www.techairlines.com/2010/09/24/wot-vs-siteadvisor-vs-safeweb/[/url]
Link naar reactie
[quote:cf77c4fe9a="Stupendous Man"]P.S. Diana, Gebruik jij dan helemaal niet zoiets als WOT of SiteAdvisor of vergelijkbaar, of had je de waarschuwingen daarvan tegen PCThreat.com genegeerd? Gebruik je nog niet zoiets, dan kan ik je WOT van harte aanbevelen. [url]http://www.mywot.com/[/url] Zie ook deze vergelijkende bespreking van WOT, SiteAdvisor en Norton Safe Web: [url]http://www.techairlines.com/2010/09/24/wot-vs-siteadvisor-vs-safeweb/[/url][/quote:cf77c4fe9a] Ik gebruik Spywareblaster, maar die was niet recent geupdate. Verder had ik al wel het idee dat Spywarehunter niet betrouwbaar was. Ik wilde gewoon even checken wat jullie van dat dll bestand dachten, of dat verwijderd moest worden en zo ja, hoe. Ik kreeg geen waarschuwingen tegen PCThreat.com.
Link naar reactie
Mooi dat je SpywareBlaster gebruikt, maar die beschermt niet tegen alles. SpywareBlaster is slechts één van de nuttige beveiligings-elementen. Naast de vanzelfsprekende zaken als firewall en anti-virus en het up to date houden van de software met de benodigde updates, is SpywareBlaster zeker nuttig. Maar een voorziening zoals bijvoorbeeld WOT voegt weer een extra beveiligings-element toe. SpywareBlaster 'immuniseert', maar het geeft geen waarschuwingen voor foute websites zoals WOT e.a. dat doen. Wat betreft die shellext.dll, in welke map vond je die precies? Shellext.dll kan een onderdeel geweest zijn van Ad-Aware. Stond het in een andere map, dan kan het tot een geheel ander programma behoren. (Zo heb ik een GDATA ShellExt.dll op mijn systeem.) Voor de Ad-Aware shellext.dll geldt dat die wellicht wél keurig verwijderd wordt na een herinstallatie en secure deïnstallatie van Ad-Aware.
Link naar reactie
[quote:bf58564baa="Stupendous Man"]Mooi dat je SpywareBlaster gebruikt, maar die beschermt niet tegen alles. SpywareBlaster is slechts één van de nuttige beveiligings-elementen. Naast de vanzelfsprekende zaken als firewall en anti-virus en het up to date houden van de software met de benodigde updates, is SpywareBlaster zeker nuttig. Maar een voorziening zoals bijvoorbeeld WOT voegt weer een extra beveiligings-element toe. SpywareBlaster 'immuniseert', maar het geeft geen waarschuwingen voor foute websites zoals WOT e.a. dat doen. Wat betreft die shellext.dll, in welke map vond je die precies? Shellext.dll kan een onderdeel geweest zijn van Ad-Aware. Stond het in een andere map, dan kan het tot een geheel ander programma behoren. Voor de Ad-Aware shellext.dll geldt dat die wellicht wél keurig verwijderd wordt na een herinstallatie en secure deïnstallatie van Ad-Aware.[/quote:bf58564baa] Ik krijg altijd van AVG een melding als een website niet betrouwbaar is.
Link naar reactie
[quote:389aaa15e2="diana"]Ik krijg altijd van AVG een melding als een website niet betrouwbaar is. [/quote:389aaa15e2]Ah, ja, klopt, ook AVG biedt standaard zoiets dat vergelijkbaar is met WOT, SiteAdvisor en Norton Safe Web. Jammer dat AVG niet waarschuwt voor die PCThreat.com. (Norton Safe Web gaf eveneens geen waarschuwing.) Niets hoeft je er echter van te weerhouden die optie van AVG aan te vullen met bijvoorbeeld WOT.
Link naar reactie
[quote:8ff6910e37="Stupendous Man"][quote:8ff6910e37="diana"]Ik krijg altijd van AVG een melding als een website niet betrouwbaar is. [/quote:8ff6910e37]Ah, ja, klopt, ook AVG biedt standaard zoiets dat vergelijkbaar is met WOT, SiteAdvisor en Norton Safe Web. Jammer dat AVG niet waarschuwt voor die PCThreat.com. (Norton Safe Web gaf eveneens geen waarschuwing.) Niets hoeft je er echter van te weerhouden die optie van AVG aan te vullen met bijvoorbeeld WOT.[/quote:8ff6910e37] Gaf WOT wél een waarschuwing?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...