Ga naar inhoud

Diverse bestanden niet meer te openen


Aanbevolen berichten

Sinds gisteren heb ik opeens het probleem dat bestanden die zich in de WindowsVerkenners in een groen weergegeven map bevinden niet meer geopend kunnen worden. Ik krijg bijv. bij Excelbestanden de volgende foutmeldingen:"Het document is mogelijk alleen lezen of versleuteld." en "Kan geen toegang krijgen tot ..bestandnaam". Alleen lezen heb ik al uitgeschakeld en als ik bij de eigenschappen van het bestand kijk heb ik alleen het tabblad "Algemeen", terwijl ik bij een Excelbestand dat ik uit een andere map wel kan openen 3 tabbladen heb "Algemeen", "Aanpassen", "Samenvatting". Dit probleem doet zich in de groen weergegeven mappen voor bij Exceldocumenten, Worddocumenten en ook JPG-bestanden. Heeft iemand een idee waardoor dit wordt veroorzaakt en hoe ik dit kan oplossen ?
Link naar reactie
Het komt vaker voor... http://www.neowin.net/forum/topic/872544-green-files-and-folders/ Nog meer : http://www.google.nl/#hl=nl&biw=1280&bih=671&q=%22green+folder%22+cannot+open+files&oq=%22green+folder%22+cannot+open+files&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=-1304842678184l-1304842678184l1l0l0l0l0l0l0l0l0l&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=f2127ad38e105b1c Hangt je pc aan een domein: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/855811/last
Link naar reactie
Heb de informatie gelezen maar kom er niet veel verder mee. Wat mij ook opvalt is dat als ik een bestand dat ik ooit via mail heb verzonden onder dezelfde naam probeer op te slaan in de groen weergegeven map de foutmelding krijg: "Kan de bijlage niet opslaan. U hebt niet de juiste machtigingen voor deze map". Als ik de naam wijzig kan ik het bestand wel in dezelfde map opslaan en openen. Probleem is dat dit slecht één bestand is dat ik ooit eens heb gemaild.
Link naar reactie
Het lijkt me dus of een rechten of een encryptie probleem. Rechten... probeer die terug te krijgen (take ownership): http://support.microsoft.com/kb/308421 Encryptie: hmm lastig op afstand. Had je encryptie ingesteld staan? Probeer eens met een Ubuntu CD op te starten, kun je dan wel de jpg's en de andere bestanden openen?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...