Ga naar inhoud

Herinstallatie Windows XP


anoniem

Aanbevolen berichten

  • Reacties 89
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Jouw XP cd is normaliter opstartbaar. Maar is het een echte opstartbare installatie-cd of een hersteldisk? Om activeringsproblemen te voorkomen ook even de wpa.dbl en wpa.bak backuppen van c:\windows\system32. Dennis en ik hebben ooit een heel uitgebreid stappenplan voor herinstallatie gemaakt, zal eens vragen of dat online staat. groetjes Edmond
Link naar reactie
Met slipstreamen wordt bedoeld: het integreren van een servicepack. Hierdoor gaat de installatie sneller. Je hoeft namelijk het servicepack niet apart te installeren. Scheelt ook een GB aan schijfruimte. RyanVM heeft een ander soort "servicepack" gemaakt, waarin alle updates na SP2 zitten. Kun je er ook nog bij in zetten, via bovengenoemde link.
Link naar reactie
[quote:04b2e6f1c8="gerben"]Met slipstreamen wordt bedoeld: het integreren van een servicepack. Hierdoor gaat de installatie sneller. Je hoeft namelijk het servicepack niet apart te installeren. Scheelt ook een GB aan schijfruimte. RyanVM heeft een ander soort "servicepack" gemaakt, waarin alle updates na SP2 zitten. Kun je er ook nog bij in zetten, via bovengenoemde link.[/quote:04b2e6f1c8] is dit het post-SP2 Update Pack? Veronderstel gewoon te installeren na XP?
Link naar reactie
[quote:bc87d52b88="UseTheForce"][quote:bc87d52b88="gerben"]Met slipstreamen wordt bedoeld: het integreren van een servicepack. Hierdoor gaat de installatie sneller. Je hoeft namelijk het servicepack niet apart te installeren. Scheelt ook een GB aan schijfruimte. RyanVM heeft een ander soort "servicepack" gemaakt, waarin alle updates na SP2 zitten. Kun je er ook nog bij in zetten, via bovengenoemde link.[/quote:bc87d52b88] is dit het post-SP2 Update Pack? Veronderstel gewoon te installeren na XP?[/quote:bc87d52b88] Staat bij dat dit enkel voor een engelstalige windows is... maak dit iets uit?
Link naar reactie
[quote:0b18468b33="gerben"]Nee, eveneens slipstreamen in de cd. Het resultaat is dan een windows xp installatiecd, waar alle updates al in zitten. En als je nog een stap verder gaat, kun je de benodigde drivers ook nog integreren. http://www.driverpacks.net/[/quote:0b18468b33] Jesus dit overleef ik niet :o :) . Hoe slip ik de inhoud van dit update pack in de xp cd? Heb mijn drivers reeds gebackuped met "Driver Genius Pro". ook goed?
Link naar reactie
[quote:8970c249c6="UseTheForce"]kan ik niet eenvoudig mijn hd formateren mijn xp cd in de pc duwe, installeren, mijn drivers terug restoren dmv de backup en daarna maar windows updaten en finnished...[/quote:8970c249c6] Ja dat kan wel. Bijvoorbeeld volgens deze [url=http://www.winsupersite.com/showcase/windowsxp_sg_clean.asp]Windows XP Clean Install[/url] Echter als deze zonder Service Pack is, dan is slipstreamen wel aanbevolen. Bijvoorbeeld via [url=http://www.nliteos.com/]nlite.[/url] Het beste kun je XP installeren met je netwerk verbinding uitgeplugd. Die plug je pas in, nadat je antivirus + firewall hebt geïnstalleerd. Je update XP via Windows Update activeert XP en maakt eventueel een image daarvan.
Link naar reactie
Het apart installeren van SP2, updates en drivers is veel meer werk, en veel ingewikkelder, dan slipstreamen. Je hoeft maar een paar dingen te doen. SP2 downloaden autostramer downloaden windows xp cd erin drukken SP2 slipstreamen met autostreamer ryanvm update pack downloaden rvm integrator downloaden updatepack slipstreamen met rvm integrator benodigde driverpacks downloaden driverpack base downloaden driverpacks slipstreamen met driverpack base iso aanmaken cd branden booten met de aangemaakte cd en windows installeren
Link naar reactie
Nlite is ook goed, alleen wat meer in te stellen, je raakt makkelijker de weg kwijt. Er staat wel een uitgebreide handleiding op de site. Autostreamer staat hier ook wel: http://www.softpedia.com/get/Tweak/System-Tweak/Autostreamer.shtml Deze SP2 moet je hebben (266MB), wel even de juiste taal kiezen. http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=049C9DBE-3B8E-4F30-8245-9E368D3CDB5A&displaylang=en Van driverpack base gewoon de laatste versie downloaden.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...