Ga naar inhoud

mijn webwinkel 3


Aanbevolen berichten

[quote:5736a3c367="naam"]mmmm ik heb het nu gedownload, maar de installatie is mij nog niet echt helemaal duidelijk...[/quote:5736a3c367] Heb je de [url=http://www.oscommerce.info/docs/english/c_installation_and_upgrades.html]installatiehandleiding[/url] gelezen? En mocht je problemen hebben met het Engels, dan wil ik je daar wel bij helpen..
Link naar reactie
[quote:5c4cd2b562="naam"]is er niet een ander goed programma om shops te bouwen? als ik het namelijk goed begrijp, dan moet je dit(oscommerce) eerst online hebben staan voorsat je eraan kan werken. ik wil liever eerst het resultaat zien en dan pas hoeven te beslissen of ik m nu online wil zien.[/quote:5c4cd2b562] Je kan de boel natuurlijk ook eerst offline proberen door lokaal een webserver met database en php te installeren. Daarop kun je dan oscommerce installeren. Tip: [url=http://www.apachefriends.org/en/xampp.html]XAMPP[/url], beschikbaar voor Windows en Linux (en meer)
Link naar reactie
Je hebt de software van oscommerce inmiddels gedownload volgens mij. Nu moet je deze uitpakken en in de webroot plaatsen (c:\xampp\...\htdocs\ volgens mij) Zorg dat het in een eigen subdirectory komt (bijvoorbeeld oscommerce) Start Mysql en Apache via de snelkoppelingen. Daarna kun je met je browser http://localhost/oscommerce benaderen, en de installatie uitvoeren volgens de eerder genoemde documentatie.
Link naar reactie
[quote:417382b074="naam"]ten eerste wil ik u héééél erg bedanken voor alle info. maar nu moet ik tijdens de installatie een "Database Server" invullen, wat betekend dat? en ook een "database name"...[/quote:417382b074] Met XAMPP is ook phpmyadmin geinstalleerd. Daar kun je een nieuwe database maken. Noem deze oscommerce of zo. Maak vervolgens een gebruiker aan, dit kun je doen via Rechten (of Privileges in het Engels). Kies voor "Voeg een nieuwe gebruiker toe" Verzin een gebruikersnaam en een wachtwoord. Laat het veld achter Host leeg. Laat ook alle rechten voor globale privileges leeg. Klik op start. Je krijgt nu een scherm waarin je onder andere per database rechten kunt toevoegen. Selecteer in de dropdown de database die je net gemaakt hebt. Je krijgt dan een scherm waarin je de rechten voor de nieuwe gebruiker kunt vastleggen. Klik op Selecteer Alles. Als het goed is, krijg je nu een venster waarin je de melding krijgt dat je de rechten hebt aangepast. Klik op het Home icoontje (linksboven in je scherm) en klik op MySQL opnieuw laden. Je bent nu klaar in phpadmin. Voor de installatie kun je nu de volgende dingen invullen: Voor Database server kun je gewoon "localhost" (zonder quotes) invullen. Voor Database name geef je de naam van de database die je net hebt gemaakt. Doe hetzelfde voor de username. De overige velden kun je laten staan zoals ze staan. En dan kun je volgens mij verder met installeren. Succes.
Link naar reactie
[quote:82daa22fae="naam"]ik het wel het icoontje gevonden van server_Privileges, maar dat is een PHP file, hoe kan ik die openen dan?[/quote:82daa22fae] Als je XAMPP goed geinstalleerd heb, dan zullen php bestanden door de webserver worden afgehandeld, en krijg je gewoon een pagina te zien. Is XAMPP goed geinstalleerd? Als je met je browser naar het adres: http://localhost gaat, wat krijg je dan te zien?
Link naar reactie
En [url=http://www.mamboserver.com/]Mambo[/url] met [url=http://www.mambo-phpshop.net/index.php]PHP-shop[/url] module/component? Er schijnt zelfs ook een OsCommerce-module te zijn. Voordelen t.o.v. losse OsCommerce installatie zijn de grotere vrijheid v.w.b. lay-out en de beschikbare additionele modules en componenten.
Link naar reactie
[quote:bf2a08194e="meneer_ed"][quote:bf2a08194e="naam"]ik het wel het icoontje gevonden van server_Privileges, maar dat is een PHP file, hoe kan ik die openen dan?[/quote:bf2a08194e] Als je XAMPP goed geinstalleerd heb, dan zullen php bestanden door de webserver worden afgehandeld, en krijg je gewoon een pagina te zien. Is XAMPP goed geinstalleerd? Als je met je browser naar het adres: http://localhost gaat, wat krijg je dan te zien?[/quote:bf2a08194e] dan krijg ik het logo van Xammp en daaronder allemaal talen waar je uit kan kiezen
Link naar reactie
dan krijg ik dit: [quote:618737ee14]Welkom bij XAMPP voor Windows Version 1.4.14 Gefeliciteerd!! U hebt XAMPP succesvol op dit systeem geïnstalleerd! U kunt nu beginnen met het gebruiken van Apache en de bijbehorende pakketten. Als eerste kunt u »Status« proberen op de linker navigatie-balk om na te gaan of alles goed werkt. Na het testen kunt u de voorbeelden onder de link 'test' bekijken. Als u wilt beginnen met programmeren in PHP of Perl (of wat dan ook) kijk dan eerst in de XAMPP handleiding en leer daar meer over uw XAMPP installatie. Ook OpenSSL wordt ondersteund. Gebruik a.u.b. het Testcertificaat op URL https://127.0.0.1 of op https://localhost Veel succes, Kay Vogelgesang en Kai 'Oswald' Seidler[/quote:618737ee14] en nog een heel menu links
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...