Ga naar inhoud
  • 0

ispconfig


anoniem

Vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
[quote:af5ba24e8e="opamax"]Ben wachtwoord kwijt van ispconfig 3. Reinstall werkt niet (zegt dat je update moet gebruiken) Hoe/waar kan ik dat vinden ? [/quote:af5ba24e8e] Weet je ook nog de exacte foutmelding? Zou je die eventueel via kopieer en plakken op het forum kunnen krijgen? Een andere mogelijkheid is het resetten van je ispconfig 3 wachtwoord. Enige info daarover staat onder andere op FAQforge [url=http://www.faqforge.com/linux/controlpanels/ispconfig3/how-to-reset-the-administrator-password-in-ispconfig-3/]How to reset the administrator password in ISPConfig 3.[/url]
Link naar reactie
  • 0
Lukte me niet een oplossing te vinden en ben bezig ISPConfig opnieuw te instll. De install-procedure volgend van:[quote:9aa61cd025]http://www.howtoforge.com/perfect-server-ubuntu-10.04-lucid-lynx-ispconfig-3-p5[/quote:9aa61cd025]tref ik bij punt 21 het commande(3e regel):[code:1:9aa61cd025]tar xvfz ISPConfig-3.0.2.1.tar.gz[/code:1:9aa61cd025] daarbij krijg ik steeds de foutmelding:[code:1:9aa61cd025]tar: ISPConfig-3.0.2.1.tar.gz: Functie opn () is mislukt: Bestand of map bestaat niet. tar: Fout is niet herstelbaar -- tar sluit nu af. tar: Child returned status 2 tar: Stopt met foutstatus vanwege eerdere fouten[/code:1:9aa61cd025]Dit kan ik toch niet negeren ? Wat te doen ?
Link naar reactie
  • 0
Bij 21 Install ISPConfig 3 zit die fout in de onderstaande code [code:1:78ee0f16da] cd /tmp wget http://downloads.sourceforge.net/ispconfig/ISPConfig-3.0.2.1.tar.gz?use_mirror= tar xvfz ISPConfig-3.0.2.1.tar.gz cd ispconfig3_install/install/ [/code:1:78ee0f16da] Die vraagteken en die use_mirror= hoort er niet bij. Dit is de correcte code [code:1:78ee0f16da] cd /tmp wget http://downloads.sourceforge.net/ispconfig/ISPConfig-3.0.2.1.tar.gz tar xvfz ISPConfig-3.0.2.1.tar.gz cd ispconfig3_install/install/ [/code:1:78ee0f16da]
Link naar reactie
  • 0
De install van ispconfig volgend wordt gezegd dat je via de browser in de server kunt komen. En dat gaat niet goed. Typ ik in de browser: hhtp://10.0.0.49:8080 dan ziek ik een scherm van ispconfig, maar geen inlogbox. Typ ik (in browser) http://<domein.nl>:8080 dan komt wel een volledig scherm van ispconfig MET inlog-box, maar dan komt steeds weer de melding dat pw niet correct is. (het oude liedje) Wil ik ispconfig opnieuw installeren dan lukt dat niet. Dan verschijnt de melding dat het al is geinstallerd en dat je update moet gebruiken. Doe ik "php -q update.php" dan wordt pw gevraagd. Typ ik dat in dan ZIE ik wat ik typ en NIET de sterretjes die je gewoonlijk ziet. Ben dus geblokkeerd. Enig idee hoe dit op te lossen ?
Link naar reactie
  • 0
Een fout zat er in de versie van ISPConfig. is nu 3.03. En daarmee kwam ik verder. Maar kon niet installeren. Wel updaten. Daar kwamen andere vragen dan in de Howtoforge-handleiding. En geen gelegenheid ww in te voeren. Kwam tot compleet inlogscherm, maar inloggen lukt niet. WW fout. Terug naar een idee van u in een vorig bericht. Admin/admin lukt niet Andere naam en root met bijbehorend ww werkt niet. Is er een mogelijkheid om ISPConfig eerst te de-installeren. Hoe ? Daarna zou de install toch vlekkeloos moeten kunnen verlopen, IMHO. Heb ook nog even de server herstart, maar hielp niets. Tijdens die herstart zak ik (vrij snel in het begin) in rood FAILED. Dat zal toch terug te vinden zijn ? In welke log-file ?
Link naar reactie
  • 0
[quote:2b14f55c3e="opamax"] De install van ispconfig volgend wordt gezegd dat je via de browser in de server kunt komen. [/quote:2b14f55c3e] Waar precies zag je dit in de The Perfect Server - Ubuntu 10.04 [ISPConfig 3]? Verder heb ik me er niet in kunnen verdiepen. Had je overigens nog aantekeningen bewaard, toen je in de maand mei van dit jaar, ispconfi 3 draaiend kreeg http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1421512&highlight=#1421512 [quote:2b14f55c3e="opamax"] Tijdens die herstart zak ik (vrij snel in het begin) in rood FAILED. Dat zal toch terug te vinden zijn ? In welke log-file ?[/quote:2b14f55c3e] De belangrijkste logfiles staan in /var/log. Typ daar [code:1:2b14f55c3e] ls -la [/code:1:2b14f55c3e][Enter] Zoek daar de recentste logfile. Op de overige vragen heb ik voor dit moment (nog) geen antwoord.
Link naar reactie
  • 0
De 1e server(ubuntu 10.10) heb ik kado gedaan aan een nichtje (die wat in PHP creeert) en samen met haar man(it-er) sites maakt en test. Ben dus nu bezig met een ander. Weer begonnen met ubuntu, maar omdat ik MEENDE dat ik ww kwijt was enkele keren opnieuw geinstalleerd. En omdat probleem bleef ben ik overgestapt op Debian. Maar ook hier blijf ik steken dat ik niet is ISPConfig kan komen. De install(Debian) verloopt gladjes, maar met die ispconfig lukt dat niet. Krijg wel het volledige scherm met de inlog-box, maar ww blijft "username or password wrong". Ook de door u genoemde opdracht om admin/admin terug te krijgen lukt maar niet. Heb verschillende (niet alle, van de vele) log-files doorgelopen(wat zijn die lang) maar zie nog geen rode kreet van 'failed'. Dat bij inloggen in server verschillend is komt doordat ik de router nog moet forwarden (of heet dat mappen ?). Dat is dus (nog) geen probleem. Waar zou inloggen in ispconfig kunnen wringen ?
Link naar reactie
  • 0
Concreet probleem is ww in ISPConfig. Ga ik naar mysql met de opdracht[code:1:b3141209a2]mysql -u root -p[/code:1:b3141209a2]dan zie ik op scherm:[code:1:b3141209a2]mysql>[/code:1:b3141209a2]en geef ik daar:[code:1:b3141209a2]UPDATE sys_user SET passwort = md5('admin') WHERE username = 'admin';[/code:1:b3141209a2]dan krijg ik de melding: No database selected. Wat betekent dat? Wat zou ik kunnen doen?
Link naar reactie
  • 0
ISPConfig lijkt goed geinstalleerd, want Ga ik met de browser naar http://10.0.0.49:8080 dan krijg ik een -lijkt me- een compleet scherm met een inlog-blokje, maar inloggen lukt niet. Niet met admin/admin en ook niet met root/<eigen pw> Volg ik dan de instructies om pw terug te draaien met[code:1:ea4fb02916]mysql> UPDATE sys_user SET passwort = md5('admin') WHERE username = 'admin'; [/code:1:ea4fb02916] dan krijg ik de melding:[code:1:ea4fb02916]ERROR 1046 (3D000): No database selected[/code:1:ea4fb02916]Doe ik dezelfde opdracht nog een keer dan verschijnt er:[code:1:ea4fb02916]ERROR 1064 (42000): You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'mysql> UPDATE sys_user SET passwort = md5('admin') WHERE username = 'admin'' at line 1 mysql>[/code:1:ea4fb02916]Is er iets wat ik niet goed doe ? En wat zou dat dan toch zijn ?
Link naar reactie
  • 0
Password or/oder passwort verbleekt ie niet van. Maar....: Ben even een stapje terug gegaan naar SquirrelMail en daar kan ik ook niet inloggen. Krijg daar de melding[code:1:8c23058d29]ERROR Unknown user or password incorrect. Go to the login page[/code:1:8c23058d29]Moeten we het probleem niet in een vorig stadium zoeken misschien ????
Link naar reactie
  • 0
Ben maar begonnen met een nieuwe install. En volg hiervoor:[code:1:babae16d4c]http://www.howtoforge.com/perfect-server-debian-lenny-ispconfig3-p3[/code:1:babae16d4c]en daar wordt gevraagd:[code:1:babae16d4c]/etc/init.d/mysql restart[/code:1:babae16d4c]En dan, na die opdracht, krijg ik:[code:1:babae16d4c]debian:~# /etc/init.d/mysql restart Stopping MySQL database server: mysqld. Starting MySQL database server: mysqld. Checking for corrupt, not cleanly closed and upgrade needing tables.. debian:~#[/code:1:babae16d4c] Moet ik hier een bepaalde actie ondernemen of gewoon doorgaan ??[/code]
Link naar reactie
  • 0
Er van uitgaande dat u even wilt nadenken over voorgaand probleem ebn ik verder gegaan met de install van Debian. En dat in de veronderstelling dat er straks (met een opdracht van u) gerepareerd kan worden. Ben -met de install- nu aangekomen bij [code:1:da7ee30c37]http://www.howtoforge.com/perfect-server-debian-lenny-ispconfig3-p4[/code:1:da7ee30c37] en wel bij de opdracht:[code:1:da7ee30c37]/etc/init.d/openbsd-inetd restart [/code:1:da7ee30c37] en daar krijg ik de foutmelding:[code:1:da7ee30c37]debian:/etc/courier# /etc/init.d/openbsd-inetd restart Restarting internet superserver: inetdNot starting internet superserver: no services enabled.[/code:1:da7ee30c37]Wat kan er hier fout zijn en hoe dat op te lossen ?
Link naar reactie
  • 0
[quote:277e846c01="opamax"][code:1:277e846c01] (..) Checking for corrupt, not cleanly closed and upgrade needing tables.[/code:1:277e846c01][/quote:277e846c01] Volgens deze thread [url=http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=598657]Checking for corrupt, not cleanly closed and upgrade needing tables[/url] was het inderdaad juist om door te gaan. [quote:277e846c01="opamax"][code:1:277e846c01]debian:/etc/courier# /etc/init.d/openbsd-inetd restart Restarting internet superserver: inetdNot starting internet superserver: no services enabled.[/code:1:277e846c01] Wat kan er hier fout zijn en hoe dat op te lossen ? [/quote:277e846c01] Volgens een ISPConfig Developer op het hotoforge forum in deze thread [url=http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=31991]openbsd-inetd restart,[/url] zou je ook deze keer weer verder kunnen gaan.
Link naar reactie
  • 0
Hartelijk dank voor zoekwerk en goede raad. De install volgend, maar nog steeds in:[code:1:a370038148]http://www.howtoforge.com/perfect-server-debian-lenny-ispconfig3-p4[/code:1:a370038148] moet -even verder- de file:[code:1:a370038148]/etc/fstab[/code:1:a370038148]worden gewijzigd door toevoeging van usr en grp, maar er gaat bij mij iets niet goed. in de 1e plaats is er verschil in mijn file die van howtoforge. De 5e regen van howtoforge is:[code:1:a370038148]/dev/sda1 / ext3 errors=remount-ro,usrquota,grpquota 0 1[/code:1:a370038148]en de mijne ziet er na die toevoeging als volgt uit:(het 1e deel van die regen kis van de install, heb ik niets aan gedaan)[code:1:a370038148]/dev/mapper/debian-root / ext3 errors=remount-ro, usrquota, grpquota 0 1 [/code:1:a370038148] Het verschil zit vnl in het 1e gedeelte van die regel. Normaal gesproken zou ik daaraan voorbij gaan, maar even later bij de opdracht:[code:1:a370038148]mount -o remount /[/code:1:a370038148]komt er de melding:[code:1:a370038148][mntent]: line 5 in /etc/fstab is bad[/code:1:a370038148]Wat is hier fout ? Moet ik het 1e deel van die regel zodanig veranderen tot het gewlijk is met dat van howtoforge ? Of kan het iets anders zijn ?
Link naar reactie
  • 0
Ongeacht de keuze voor Debian of Ubuntu Perfect Server, gaat het in het fstab alleen om de toevoeging van [code:1:ec972e34af] usrquota,grpquota [/code:1:ec972e34af] in de regel met het / aanhechtpunt. Omdat je daarbij fouten zou kunnen maken, ligt het voor de hand vooraf een back-up te maken. Bijvoorbeeld [code:1:ec972e34af] sudo cp /etc/fstab /etc/fstab.oud [/code:1:ec972e34af][Enter] Zodat je het na [code:1:ec972e34af] sudo cp /etc/fstab.oud /etc/fstab [/code:1:ec972e34af][Enter] weer opnieuw kunt proberen. En inderdaad veel suggesties zijn te vinden via google. Mits de juiste zoekwoorden gebruikt. En wellicht ook nog wat geluk.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...