Ga naar inhoud

Linux programma's Wildgroei ?


anoniem

Aanbevolen berichten

Hallo Allemaal Kun je een Linux werkstation opnemen in een Windows Netwerk? Wat zijn hiervoor de vereisten, en welke programmas moet je hiervoor gebruiken. (Ik kan maar geen vat krijgen op al die vreemde namen van al de verschillende programma's die bij Linux gebruikt worden, volgens mij er er veel [b:a130d6d259]Wildgroei[/b:a130d6d259]) Mvg Jan Filarski :?
Link naar reactie
[quote:eceae81d8f="j.filarski"]Kun je een Linux werkstation opnemen in een Windows Netwerk? [/quote:eceae81d8f] Ja, dat kan met Samba software. Op Wikipedia is daar zowel Engelstalige- en Nederlandstalige uitleg over http://en.wikipedia.org/wiki/Samba_%28software%29 http://nl.wikipedia.org/wiki/Samba_%28software%29 Hoe je dat in details zou kunnen regelen, kan verschillen per Linux distributie.
Link naar reactie
Er is geen sprake van software-wildgroei onder Linux hoor. Alles is prachtig georganiseerd. Wanneer je overstapt van Windows naar Linux (bv. de Ubuntu distro) dan zul je daar even aan moeten wennen. Het loopt allemaal inderdaad wat anders. Het kost even wat doorzettingsvermogen om je bepaalde zaken eigen te maken, maar degenen die daadwerkelijk doorzetten, willen over het algemeen nooit meer terug naar Windows. Ik spreek uit ervaring! Alleen op het gebied van gaming moet er m.i. nog wel het nodige gebeuren. Succes!
Link naar reactie
Leuk voorbeeldje van veel keuze: een mosterdschap in een supermarkt: [img:b71246ad27]http://amarok.kde.org/blog/uploads/paradox_of_choice.jpg[/img:b71246ad27] Dat linux-programma's soms vreemde namen hebben komt doordat je meteen een proces aan je broek hebt als je programma een naam gebruikt die ook maar iets lijkt op een reeds bestaand programma.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...