Ga naar inhoud
  • 0

puppy linux


anoniem

Vraag

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Als je Puppy Linux wilt installeren dual boot met Windows XP, check dan eerst op de site van Puppy Linux zelf [url=http://www.puppylinux.org/?q=manuals/puppy-40/english/how-install-puppy]How to install Puppy.[/url] Als je Puppy Linux installeert op een PC met Windows, zal Puppy Linux deze opnemen in het GRUB bootmenu. Indien nodig kan je deze manual laten vertalen naar het Nederlands via [url=http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=nl&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.puppylinux.org%2F%3Fq%3Dmanuals%2Fpuppy-40%2Fenglish%2Fhow-install-puppy&sl=en&tl=nl&history_state0=]google translate.[/url] Verder heeft er nog iemand een "step by step tutorial on how to install a dual boot Windows/Puppy system to a hard drive" geschreven. Die is te vinden in deze thread http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=16734 //Edit 31 augustus ongeveer 11:14 Wegens je topic http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=202514&highlight= een hyperlink van een Nederlandstalige [url=http://idzme.wordpress.com/2008/06/04/puppy-linux-hd-install/]Puppy linux HD Install[/url]
Link naar reactie
  • 0
Een andere mogelijkheid is om de cd (of liever dvd) te branden met de optie: multisessie, vaak te vinden onder `advanced`.Als je instellingen of andere zaken wilt bewaren, moet je puppy opstarten vanaf een cd/dvd brander. Bij het afsluiten vraagt hij of je sessie wilt bewaren, doe dat. Je hoeft niets aan de harde schijf te veranderen, de cd/dvd doet de taken van de harde schijf. Dit werkt ook, als er geen harde schijf aanwezig is.
Link naar reactie
  • 0
Je kunt natuurlijk ook een kleine partitie aanmaken, van bijvoorbeeld 4GB. Als je Puppy dan afsluit en je krijgt de melding waar rvqx het al over heeft (sessie bewaren), dan kies je de partitie van 4GB die je eerder hebt aangemaakt. Dat kan overigens ook een partitie op een externe harde schijf zijn, maar dan moet je niet vergeten bij het booten van de CD of DVD, de externe schijf voor het opstarten aan te zetten, anders kan Puppy de opgeslagen sessie niet vinden. Als je trouwens een systeem hebt met bijvoorbeeld 4GB RAM of meer, dan kun je [url=http://puppylinux.org/wikka/Fatdog64]Fatdog64[/url] proberen. Dat is een aangepaste versie van Puppy Linux, alleen dan 64 bit.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...