Ga naar inhoud
  • 0

Wubi engels?


anoniem

Vraag

Weet iemand waar ik een engelstalige Wubi installatie vandaan haal? Op http://wubi-installer.org/ kun je maar een versie downloaden en men heeft bepaald dat ik een nederlandstalige 64bit versie wil hebben. 64bit is prima, maar dat nederlands niet. ("aanhechtpunten" rotflol) Nu zijn er via de faq wel andere versies te vinden, maar dat zijn allemaal oudere versies. Ik ben er wel in bezig geweest, maar ik zit steeds handmatig de taal aan te passen en mijn keyboard layout krijg ik al helemaal niet goed. Ik heb het idee dat het handmatig aanpassen van de taal meer een kwestie is van pappen en nat houden en het toch nooit een engelstalige installatie wordt. Maar het zou de eerste keer niet zijn dat ik er naast zit, dus please correct me if I'm wrong.
Link naar reactie

7 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Een Wubi-installatie is technisch minder goed dan een gewone tweevoudige opstart. Die laatste raad ik dus aan. Bovendien kun je dan heel makkelijk je taal kiezen. Ziehier: http://sites.google.com/site/computertip/installeren Overigens is dat beslist geen "pappen en nathouden" bij de taal. Het is geen Windows! :-) Er is maar 1 Ubuntu, en die heeft als basistaal Engels. Maar je kunt hem 100 % omgooien op een andere taal, door de desbetreffende taalpakketten te installeren, en vervolgens over te schakelen. Mits Ubuntu voor die taal 100 % is vertaald (alle belangrijke grote talen, waaronder het Nederlands). Ik ken mensen die meerdere talen (Spaans en Russisch) hebben geïnstalleerd in hun Ubuntu. Bij het inloggen kunnen die dan kiezen welke taal ze willen. Wel makkelijk, bijvoorbeeld als je je computer deelt met een anderstalige partner.
Link naar reactie
  • 0
Even terzijde. Ik weet dat een gewone dual boot beter is dan Wubi. De voorkeur voor Wubi komt bij mij voort uit het feit dat ik meteen standaard mijn Windows NTFS partities kan benaderen zonder daar instellingen voor te hoeven wijzigen en omdat het installeren en verwijderen eenvoudiger is. (Niet dat ik een gewone Ubuntu installatie ingewikkeld vind, integendeel, maar dit is nog simpeler :-) ) Bovendien heb ik het alleen maar om wat met Linux te kunnen spelen en leren kennen. Niet meer en niet minder. Maar ik had inderdaad US english laten downloaden en installeren (Het verbaasde me dat het er niet al standaard bij zat) en nu kan ik idd engels kiezen bij het inloggen. Ik stuit echter wel steeds op het probleem met het keyboard. Ik heb bij de instellingen het juiste keyboard gekozen, de juiste layout, maar hij blijft de tekens niet goed weergeven (b.v. een dash als ik een slash typ)
Link naar reactie
  • 0
@pjotr123: Klopt, ik heb ook een USA int. en die heb ik ook geselecteerd. Ik kan zelfs de layout weer laten geven en kom dan tot de conclusie dat die exact overeenkomt met mijn toetsenbord. Er zit dan een test ventertje waarin je kunt typen om de gekozen layout te testen, maar dat blijft fout gaan. Ik heb Wubi trouwens al een keer of drie eerder geinstalleerd en had dat probleem toen nooit. Het is ook wel een beetje een vreemde site met "Google trekjes": Ik bepaal wel wat jij nodig hebt.
Link naar reactie
  • 0
Probeer dan eens, om Wubi te gebruiken vanaf de Ubuntu Desktop CD. Als je die CD namelijk *onder Windows* in je station stopt, dan kun je ook een Wubi-installatie doen. Ben je van die webstek af. http://www.ubuntu.com/getubuntu/download CD branden doe je op *lage snelheid*, als volgt: http://sites.google.com/site/computertip/cdbranden
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...