Ga naar inhoud
  • 0

draadloos internet instellen


anoniem

Vraag

Hallo, ik wilde eens linux uitproberen, en had eerst ubuntu geinstalleerd, was nog trager dan ms windows. En hierna xubuntu, werkte wel sneller. Maar nu heb ik bij beide systemen het probleem dat ik mijn cardbus netwerkkaart niet geïnstalleerd krijg. Ik ben totaal vreemd met linux en de meeste sites, ook nog in het engels, gooien met zulke woorden en termen dat ik net zo goed chinees kan leren dat is makkelijker. Het betreft de volgende netwerkkaart : [url]http://www.pesi.com.tw/products/spec.php?id=18[/url] Wie kan mij in SIMPEL nederlands uitleggen hoe ik deze kaart onder linux werkende krijg ??
Link naar reactie

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
[quote:ebdcc986bd="pjotr123"]Kijk hier eens: http://sites.google.com/site/computertip/geendraadloosinternet[/quote:ebdcc986bd] Als ik dat ndiswrapper ergens kon vinden kon ik het uit proberen mar ik kan het nergens downloaden. Ik heb het ondertussen al opgegeven om linux te gaan gebruiken, ben al bijna 2 dagen bezig om internet aan de gang te krijgen, het is voor een huis tuin en keuken gebruiker zoals ik veels te lastig om diverse dingen aan de praat te krijgen aangezien er voor o.a. mijn draadloze kaart geen linux drivers te vinden zijn, en 9 van de 10 sites voor hulp zijn in het engels. Tevens s de hulp die ik vind veels te ingewikkeld voor mij met terminal vensters en mounten en weet ik veel. Bedankt voor de hulp en succes met linux
Link naar reactie
  • 0
Het probleem met die 802.11b Wireless LAN CardBus Card WP288P is, dat er mogelijk geen echte Linux drivers voor beschikbaar zijn. Nederlandstalige info over Wifi/ndiswrapper is op https://wiki.ubuntu.com/NlWifi/ndiswrapper Echter is deze info verouderd. Je kunt dus beter deze Engelstalige hyperlink gebruiken https://help.ubuntu.com/8.04/internet/C/ndiswrapper.html die te gebruiken is voor Ubuntu 8.04.x of hoger. Om wat voor een PC gaat het? Hoeveel werkgeheugen heeft deze? Als deze aan de [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_%28Linuxdistributie%29]systeemvereisten[/url] voldoet van Ubuntu, dan kun je daarvoor beter gaan dan voor Xubuntu.
Link naar reactie
  • 0
[quote:123b0dc420="jolo"]Het probleem met die 802.11b Wireless LAN CardBus Card WP288P is, dat er mogelijk geen echte Linux drivers voor beschikbaar zijn. Nederlandstalige info over Wifi/ndiswrapper is op https://wiki.ubuntu.com/NlWifi/ndiswrapper Echter is deze info verouderd. Je kunt dus beter deze Engelstalige hyperlink gebruiken https://help.ubuntu.com/8.04/internet/C/ndiswrapper.html die te gebruiken is voor Ubuntu 8.04.x of hoger. Om wat voor een PC gaat het? Hoeveel werkgeheugen heeft deze? Als deze aan de [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_%28Linuxdistributie%29]systeemvereisten[/url] voldoet van Ubuntu, dan kun je daarvoor beter gaan dan voor Xubuntu.[/quote:123b0dc420] Ik had eerst ubuntu maar daarmee was de pc trager dan windows, daarna heb ik xubuntu geprobeerd, hier mee was het systeem gelijk aan windows. De pc is een pentium 4, 1.5 ghz met 512MB aan ram. Bedankt voor de hulp, als ik linux er weer eens op zet dan neem ik deze info van harte mee ;-)
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...