Ga naar inhoud

volledige partitie kopiëren


anoniem

Aanbevolen berichten

[quote:1e276574db="gerben"]Kan het niet met gparted? http://gparted.sourceforge.net/[/quote:1e276574db] Gparted is "alleen maar" een partitioneerder, en geen image-maker.... Acronis True Image is een goede tip; je kunt in Windows (helaas alleen daarin...) een Reddings-CD aanmaken die volledig functioneel is. Zowel images maken als terugzetten, dus. Je kunt je PC daarmee opstarten, dus je hebt Windows verder niet nodig (gelukkig). Ik gebruik zo'n Acronis Reddings-CD al jaren, en ik ben er zeer tevreden over. Groet, Pjotr.
Link naar reactie
De TS had het niet over partitioneren en reddingsdisks ofzo, het enige wattie wil is een exacte kloon maken v/e partitie. Dat gaat uitstekend met het dd commando:[code:1:5b3b2709dd]dd if=/dev/hda1 of=/dev/sda1[/code:1:5b3b2709dd]waarbij /dev/hda het volledige pad is naar de partitie die je wilt klonen (input file) en /dev/sda1 het volledige pad is naar de externe schijf (output file).
Link naar reactie
[quote:0782593e2f="gerben"]Kan het niet met gparted? http://gparted.sourceforge.net/ [/quote:0782593e2f] Nee, maar wel met [url=http://www.partimage.org/Main_Page]Partimage.[/url] De ondersteuning van NTFS is experimenteel http://www.partimage.org/Supported-Filesystems Partiimage wordt onder andere meegeleverd met LiveCD [url=http://www.sysresccd.org/Main_Page]SystemRescueCd[/url]
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...