Ga naar inhoud
  • 0

Installeren Clamav geeft dependency probleem


anoniem

Vraag

Ik maak gebruik van een Linux server Debian Sarge 3.1 en daarop wilt ik een virusscanner installeren die samenwerkt met exim4. Tijdens de installatie met apt-get krijg ik de volgende melding:[code:1:24a97955f0]The following packages have unmet dependencies: clamav-daemon: Depends: libc6 (>= 2.3.6-6) but 2.3.2.ds1-22sarge6 is to be installed Depends: libclamav2 (>= 0.91.1) but it is not going to be installed Depends: lsb-base (> 3.0) but it is not going to be installed clamav-freshclam: Depends: libc6 (>= 2.3.6-6) but 2.3.2.ds1-22sarge6 is to be installed Depends: libclamav2 (>= 0.91.1) but it is not going to be installed Depends: lsb-base (> 3.0) but it is not going to be installed courier-authdaemon: Depends: courier-authlib (>= 0.58) but it is not going to be installed Depends: lsb-base (>= 3.0-10) but it is not going to be installed E: Broken packages [/code:1:24a97955f0]Als ik het goed begrijp gebruik ik nu een nieuwere versie van libc6 dan dat gewenst is? Als dit zo is hoe kan ik het dan oplossen? Alvast bedankt voor de hulp.
Link naar reactie

10 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
[code:1:d9f2eb28ae]# deb cdrom:[Debian GNU/Linux testing _Etch_ - Official Snapshot i386 NETINST Binary-1 20070315-20:52]/ etch contrib main deb http://ftp.debian.nl/debian/ etch main contrib non-free deb-src http://ftp.debian.nl/debian/ etch main contrib non-free deb http://security.debian.org/ etch/updates main contrib deb-src http://security.debian.org/ etch/updates main contrib[/code:1:d9f2eb28ae]Pas je sources.list aan zodattie er zo uit ziet, dan doe je[code:1:d9f2eb28ae]apt-get update && apt-get dist-upgrade[/code:1:d9f2eb28ae]Hierna zal je server erg lang gaan kauwen op de upgrade, dus haal de server tijdelijk off-line (alleen Apache dan, dus de pagina's zijn tijdelijk niet beschikbaar) zodattie in alle rust en ongestoord kan kauwen ;) Reboot in de nieuwe kernel (Etch default: 2.6.18, Sarge heeft max 2.6.8 ) Hierna kun je ClamAV installeren.
Link naar reactie
  • 0
Het leek erop dat alles goed gegaan was maar, tijdens de installatie kreeg ik de melding dat ik na afloop install-keymap ( 8 ) nog moest toepassen, ik weet echter niet wat ik hiermee moet doen? Na afloop kreeg ik de melding: Errors were encountered while processing uml-utilities... Vanaf een client lukt het niet meer om contact te krijgen met de serever met ssh. Rechtstreeks op de server inloggen lukt wel. uname -a geeft: Linux Server 2.4.31 (niet gewijzigd) cat /etc/debian_version geeft 4.0 (was 3.1) Kan iemand mij raad geven wat te doen?
Link naar reactie
  • 0
Het blijkt dat ssh nog geinstalleerd is. Ik heb alleen wel geconstateerd dat ik de verbinding met internet en het lokale net ben verloren. Een geluk is dat de server wel gewoon opstart. Uit de handleiding van het opwaarderen naar Etch heb ik gehaald dat ik eerst de kernel (Sarge) had moeten opwaarderen naar 2.6 en daarna naar Etch had moeten opwaarderen. Ik had ook geen backup gemaakt van de instellingen en belangrijke bestanden. Omdat ik nog niet zoveel ervaring heb om dit soort problemen op te lossen zou ik willen vragen hoe ik dit aanpak? Ik zal om te beginnen van zoveel mogelijk belangrijke bestanden alsnog een backup maken. Wat wordt dan de volgende stap die ik moet doen?, ik neem aan dat ik nu niet de kernel kan opwaarderen naar 2.6 of vergis ik me?
Link naar reactie
  • 0
[quote:23f6f95b5d="pvl"]ik neem aan dat ik nu niet de kernel kan opwaarderen naar 2.6 [/quote:23f6f95b5d] Je zou het kunnen proberen via commando apt-get. Check deze Kernel upgrade mini-HOWTO http://skolelinux.org/security/kernel-upgrade Check ook nog http://www.webhostingtalk.nl/scripting-techniek-beveiliging/109622-debian-update-upgrade.html
Link naar reactie
  • 0
Ik heb geprobeerd de kernel2.6 vanaf de Sarge cd te installeren, helaas is dit niet gelukt, en eindigt hij met de foutmelding die ik al eerder heb gehad: Errors were encoutered while processing uml-utilities. Ik zal proberen eerst de verbing met het internet weer in de lucht te krijgen... Of toch iets anders?
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...