Ga naar inhoud
  • 0

resolutie tijdens kernel starten


anoniem

Vraag

ik heb gisteren slackware 11 geinstalleerd en met de standaard kernel had ik een veel fijnere resolutie (als je dat zo kan noemen) dan "vroeger". kleinere letters natuurlijk, maar je kan tenminste die langere regels in ps aux goed zien enzo. nadat ik mijn eigen kernel gemaakt had kreeg ik geen beeld tijdens het laden van de kernel. ik heb toen in lilo.conf de vga setting naar normal geset en toen deed ie het weer, maar wel in die standaard resolutie. wat moet ik doen zodat dit wel goed werkt? ik vermoed ergens in mijn kernel, maar ik kon het niet vinden.
Link naar reactie

3 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
het is goed mogelijk dat ik dat niet gedaan heb, ik heb een basic config gepakt en aangepast waarvan ik zeker wist dat ik het wel / niet nodig had. van de framebuffer weet ik niet waar ie voor is, dus als die niet standaard aanstaat dan heb ik 'm niet mee gecompiled, zal daar vanavond eens naar kijken. bedankt voor de tip alvast.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...