Ga naar inhoud
  • 0

[suse 10.1 - kde] USB externe harddisk user writable mounten


anoniem

Vraag

Hoi, 'k heb een usb externe HD gekocht. Hierop 2 partities: sdb1 (FAT32, voor backup van windoos laptop) en sdb2 (ext3, voor backup van /home van suse). Als ik deze inprik, dan zorgt suse/kde (?) voor het automatisch mounten ervan. Echter, dat gebeurt voor de FAT32 als user - root, rwxr-xr-x, en voor de ext3 als root - root, rwxr-xr-x. Kortom, als user mag ik niet schrijven naar deze HD. Hoe & waar pas ik aan dat nu en in de toekomst (de HD zal slecht incidenteel worden aangekoppeld) de user mag schrijven naar deze HD? dank.
Link naar reactie

5 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
[quote:6de36b29ec="rolfb"]Iedere keer opnieuw, of eenmalig? [/quote:6de36b29ec] Eenmalig. [quote:6de36b29ec] En waar dan? Gewoon chmodden/chownen op de commandline?[/quote:6de36b29ec] Bijvoorbeeld, of onder de eigenschappen van de bestanden. Commandline is meestal sneller: [b:6de36b29ec]chown -R gebruikersnaam:gebruikersgroep /pad/naar/harde_schijf[/b:6de36b29ec]
Link naar reactie
  • 0
Nee, dat hoeft alleen bij niet-Linux-bestandssystemen die het rechtensysteem van linux niet ondersteunen, zoals FAT en NTFS. Linux-bestandsystemen op een (externe) schijf maken gewoon deel uit van de boomstructuur van Linux zelf, incl bijhorende toegangsrechten. Probleem met de huidige situatie van automatisch herkennen/mounten van externe schijven is dat dit niet meer via fstab gaat, waardoor je dus in dbus/hal moet grasduinen om na te gaan hoe je het mounten van FAT/NTFS kunt beinvloeden.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...