Ga naar inhoud

Beeldscherm Ubuntu


anoniem

Aanbevolen berichten

In Ubuntu heb ik enkele malen meegemaakt dat zowel beeldscherm als toesenbord was geblokkeerd. Harde reboot was de enige oplossing. Waar dat aan kan liggen ???? Wie weet raad ? Wel weet ik dat als je (in Gnome) klikt op SYSTEEM en dan Voorkeuren >Schermbeveiliging en je kiest daar ARTINSPECT dan is in ieder geval beeldscherm en toetsenbord geblokkeerd. Attentie dus. opamax
Link naar reactie
Ik heb precies hetzelfde probleem gehad! Tekkie heeft gelijk. Zie hier voor de oplossing als je een ATI kaart hebt: http://forum.ubuntu-nl.org/topic/2389 En hier staat de oplossing voor een NVIDIA kaart: http://forum.ubuntu-nl.org/topic/5131 (bijdrage van Bartek) Het komt erop neer, dat de open-brondrivers van zowel ATI als NVIDIA, geen 3D aankunnen. Daarvoor moet je de gesloten-brondriver van de fabrikant installeren. Daarmee is het probleem opgelost. Groet, Pjotr.
Link naar reactie
Kijk ook eens even in de laatste paar regels in /var/log/messages op het moment dat de pc hangt (na de reboot kun je dat bestand bekijken) - misschien is er nog iets gelogd wat kan helpen het probleem te achterhalen. Probeer ook eens het RAM te testen op fouten ( http://www.memtest86.com/ ) - een paar onbetrouwbare plekken in een geheugenreepje kunnen ook nog wel eens willekeurige harde vastlopers veroorzaken.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...