Ga naar inhoud
 • 0

(Linux) Webserver opzetten met Linksys NSLU2


anoniem

Vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
[quote:a645b762cb="Tekkie"]Wat is een "Linksys NSLU2" en kun je er na het flashen nu naartoe telnetten ofzo?[/quote:a645b762cb] Dit is hem http://www.linksys.com/Products/product.asp?grid=35&scid=43&prid=640 En inderdaad moet je ha het flashen verder met telnet. Als je dat hebt gedaan, heb je 10mb vrije ruimte waarop je de website kan plaatsen.
Link naar reactie
 • 0
Ik denk dat hij hier de vraag stelde om een webserver op zijn broodrooster ...eeeeh... Linksys NSLU2 te installeren, niet op zijn PC, dus dat knoppix gaat niet door. :D Er staan op die site die je aangaf redelijke stap-voor-stap beschrijvingen, dus als je misschien kunt aangeven hoever je zelf al gekomen bent en waar het precies niet goed gaat kan iemand je misschien helpen. Ik zag volgens mij wel dat er geen rechtstreekse pakketjes te downloaden zijn, maar dat je alles van source dient te compileren, dus het kan wel eens vrij ingewikkeld worden als je dat nooit gedaan hebt.
Link naar reactie
 • 0
> Ik denk dat hij hier de vraag stelde om een webserver op zijn broodrooster ...eeeeh... Linksys NSLU2 te installeren, niet op zijn PC, dus dat knoppix gaat niet door. Daar moet de discussie idd niet om gaan. Maar als je niks van Linux weet zou ik die broodrooster even met rust laten. Vandaar mijn tip over oefenen met Knoppix. Anders moet ie binnenkort een 2e broodrooster gaan kopen. Schijnt wel een leuk broodrooster te zijn trouwens.
Link naar reactie
 • 0
Inderdaad is het een leuke (broodrooster). Deze is iets groter dan een pakje sigaretten, je hoort hem niet, en verbruikt 1,5w aan stroom ipv 40 á 50w. Dus zodoende wil ik hier een webserver van maken. Hier zijn twee site's die draaien met de linksys: http://www.bytered.com/ http://shaaban.dyndns.org/ Zal ff uitleggen wat ik niet begrijp en wat ik al heb gedaan. Ik heb de orginele firmware vervangen voor de Unslung firmware, en dat is naar behoren gegaan. Nu kan ik er dus een webserver van maken, maar moet eerst de onderstaande codes invoeren wat op zich simpel lijkt . *** Maar wat begrijp ik niet... (Alles werkt dus via telnet..) 1. Er staat Create a directory that you want shared: (e.g. /share/flash/data/html), maar welke code moet ik gebruiken om een directory aan te maken??? 2. Copy and edit /etc/thttpd.conf. Hoe doe ik dat??? 3. Copy and rename thttpd (e.g. cp /usr/sbin/thttpd /opt/mythttpd). Hoe??? 4. Put your web pages in the directory you created above. Maar hoe krijg ik mijn webpagina's van mijn windows pc naar de linksys?? *********************** # Set your admin web port to something other than 80 (e.g. 8080). I do this so that there aren't conflicts with the existing web server instance. # Create a directory that you want shared: (e.g. /share/flash/data/html) # copy and edit /etc/thttpd.conf. Make sure you set the port # to 80. # (NEW STEP) copy and rename thttpd (e.g. cp /usr/sbin/thttpd /opt/mythttpd) # launch your new (secondary) web server: /opt/mythttpd -C <new config file> # put your web pages in the directory you created above. # Open up port 80 on your router and forward it to your NSLU2 ************************
Link naar reactie
 • 0
1) "mkdir -p /share/flash/data/html" 2) "cp /etc/thttpd.conf /etc/mythttpd.conf" 3) "vi /etc/mythttpd.conf" of "$EDITOR /etc/mythttpd.conf" en verander de locatie van de DocumentRoot en Port of wat thttpd ook gebruikt. Zie de doco van de thttpd. 4) Hoe je de pagina's erop krijgt weer ik niet. Draait er ook een FTP server op bijvoorbeeld? Dan via FTP dus.
Link naar reactie
 • 0
Ok Tekkie, je helpt me aardig op weg merk ik. Je moest eens weten hoe ik dit waardeer... Ik zit nu met het probleem dat ik niet weet wat ik ga doen. Ik heb namelijk het telnet scherm voor me met de volgende gegevens: ************************************ # this sections override defaults dir=/home/httpd/html nochroot nosimlink user=root# default = nobody #logfile=/var/log/httpd.pid cgipad=**.cgi # this section _documents_ defaults in effect port=80 # nosimlink# default = !chroot # novhost # nocgipat # nothrottles # host=0.0.0.0 # charset=iso-8851-1 ~ ~ ~ ~ ~ ~ -- instert -- ****************************************** Ik zit nu bij de door jou gegeven optie 3. (verander de locatie van de DocumentRoot en Port of wat thttpd ook gebruikt. Zie de doco van de thttpd. ) de enigste doc die ik bezit, zie vorige post... Ik heb de interne webserver poort 8080 gegeven dus dan zou neem ik aan deze gewoon op poort 80 kunnen blijven staan toch? En wat bedoel je met DocumentRoot ? Tevens vraag ik mij af hoe je dit dan weer opslaat? En dan de laatste wijziging is: launch your new (secondary) web server: /opt/mythttpd -C <new config file> Hoe doe ik dat? En wat betreft de webpagina's, deze gaan inderdaad via een ftpserver ben ik achter gekomen...
Link naar reactie
 • 0
Poort kan inderdaad 80 blijven als de interne op 8080 draait en 80 dus nog vrij is. De regel die je moet veranderen om aan te geven waar de web bestanden staan is dir=/home/httpd/html Die moet je veranderen in dir=/share/flash/data/html De dir dus die je in stap 1 had aangemaakt. De editor die je gebruikt is zo te zien "vi" - Als je die opstart moet je op "i" drukken om in insert (edit) mode te komen. Verander de dir= regel, en sluit weer af met "<ESC>:wq" precies zo, escape drukken, dan dubbelepunt wq typen. (write&quit) Type dan "cp /usr/sbin/thttpd /opt/mythttpd" om een kopie te maken van het thttpd programma in de directory /opt/. Start deze op door "/opt/myhttpd -C /etc/mythttpd.conf" te typen. De webserver zou nu op moeten starten met het nieuwe configuratiebestand.
Link naar reactie
 • 0
Linux is case-sensitive, tja nu je het zegt :o Maar nu! Begrijp ik er zelf nog steeds geen barst van wat ik allemaal met deze functie's kan doen. Als ik nu de lege website opzoek onder poort 80 krijg ik zoals gebruikelijk een wit sherm, dus testen kan volgens mij nog niet toch? Weet je misschien hoe ik de ftp werkend kan krijgen zodat ik de webpages kan gaan uploaden? http://www.nslu2-linux.org/wiki/HowTo/SetupFtpd Ik heb nu wel begrepen dat je als linux leek er zonder hulp totaal niet uit komt...
Link naar reactie
 • 0
Tiep eens: [code:1:8dd21727f3]echo "<html><body>hallo daar in ben een Linksys NSLU2</body></html>" >/share/flash/data/html/index.html[/code:1:8dd21727f3] Open de website in je browser. Zie je de tekst? Test geslaagd! :-) (Op 1 regel typen, het forum heeft de tweede erbij gewrapt) Zal kijken of ik je vanavond wat verder op weg kan helpen met de ftpd.
Link naar reactie
 • 0
Beste tekkie, Vanavond ben ik weer eens gaan "spelen" met de NSLU2, en het is gelukt! De webpagina is nu te zien... geweldig!! Ik had de NSLU2 in de nacht uit gezet, en in de ochtend de code verwerkt: echo "<html><body>hallo daar in ben een Linksys NSLU2</body></html>" >/share/flash/data/html/index.html Dit werkte dus niet. Ik ben een stapje terug gegaan naar de vorige codes. Type dan "cp /usr/sbin/thttpd /opt/mythttpd" om een kopie te maken van het thttpd programma in de directory /opt/. Start deze op door "/opt/myhttpd -C /etc/mythttpd.conf" te typen. De webserver zou nu op moeten starten met het nieuwe configuratiebestand. Nu werkte het dus wel..! Is het nu zo dat als ik een nieuwe "webpage" maak de oude in /share/flash/data/html/index.html zal worden overschreven, of maakt hij daar een copie van zodat als het ware op een gegeven moment de NSLU2 volloopt? (Max 10mb vrije ruimte) Nu werkt hij wel., maar houd dat in dat als de NSLU2 uit en aangezet word, ik deze code wederom moet invoeren om de webserver op te starten??
Link naar reactie
 • 0
Hij komt inderdaad aan internet te hangen. Het is normaal gesproken een file server, die je door middel van een webside open kan stellen voor de buitenwereld. Ik neem aan dat deze door linksys dan toch al redelijk beveiligd is? Of is het nu zo dat de nu tweede webserver niet aan deze beveiliging voldoet? Hij hangt tevens wel achter een router met firewall...
Link naar reactie
 • 0
Er draaien zo weinig services op dat een beveiliging door firewall o.i.d. wel een beetje overbodig is. Zeker ook omdat hij achter een router met firewall staat (wel even poort 80 forwarden in de router...) Kies gewoon redelijke wachtwoorden voor je (weinige) accounts. En zoals het er nu naar uit ziet, moet je inderdaad na het opstarten elke keer de mythttpd opstarten. Weet zo snel niet hoe je dat automatisch doet in deze specifieke, gestripte "distributie". Als je er nieuwe pagina's opplaatst, worden de oude overschreven, dus geen backups of andere dingen waardoor de 10 mb volloopt. Misschien wel door eventuele logfiles, maar ik mag hopen dat degenen die deze linux versie gemaakt hebben daar al rekening mee gehouden hebben. Kun je niet misschien je pagina's uploaden door de bestaande webinterface op 8080? Scheelt weer een extra service (ftp) installeren in die 10mb. Succes met je apparaatje verder.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
 • Nieuwe aanmaken...