Ga naar inhoud
  • 0

Postfix config probleem


anoniem

Vraag

Volgens enkele websites is Postfix aan te bevelen boven Sendmail omdat het makkelijk te configureren is. Vol goede moed begonnen met de installatie. Ging allemaal prima. Met webmin kan ik hem opstarten en stoppen. Het enige minpuntje is dat ik er geen mail mee kan versturen. Bij het opstarten krijg ik de melding [quote]warning: My hostname redhat is not a fully qualified name - set myhostname or mydomain in /etc/postfix/main.cf[/quote] Ik heb al van alles geprobeerd aan te passen, maar dan krijg ik de melding [quote]missing at line 95...[/quote] Hoe moet ik mijn config nu aanpassen zodat het wel goed gaat werken? Ik wordt er intussen helemaal gek van Ik draai geen firewall op m'n server (redhat 9), de hostname is 'redhat', het netwerk heet '1980'.
Link naar reactie

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Je moet hier dus simp-el doen waar postfix om vraagd :D Dus ofwel je kiest een echte domeinnaam of je gaat niet zelf de post afleveren maar doe dat via de smtp server van je provider of je leest de manpage om te zien hoe je het controleren op een geldige domeinnaam uit zet met het risico dat sommige ontvangers je mail weigeren omdat je dus geen geldige domeinnaam hebt. Het staat echt allemaal in de manpages/en of je coonfig file (ik weet niet of RedHat die de originele gebruikt of niet nml.) succes
Link naar reactie
  • 0
Het is heel simpel. Er wordt om een fully qualified hostname gevraagd. Dus als je als hostname alleen redhat invult gaat het niet goed. Als je domeinnaam bijvoorbeeld mijndomeintje.nl is dan is het fully qualified: redhat.mijndomeintje.nl Is gewoon instellen in Linux zelf. Dan ziet Redhat dat ook (na reboot geloof ik).
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...