Ga naar inhoud
  • 0

[Mandrake 10.0] KMail met proxyserver


anoniem

Vraag

14 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Dat probeerde ik eerst ook, maar bij Proxy (Netwerk & Internet) moet het adres met http:// beginnen. Terwijl het adres gewoon 192.168.0.4 is. Ik kan nergens anders opties voor proxyservers vinden. Bij Konqueror heb ik het ook gewoon in het programma zelf moeten instellen. Het kan goed zijn dat ik erges over heen kijk want ik gebruik Mandrake nog maar 2 dagen :)
Link naar reactie
  • 0
[quote="wim_verbakel"]Dat probeerde ik eerst ook, maar bij Proxy (Netwerk & Internet) moet het adres met http:// beginnen. Terwijl het adres gewoon 192.168.0.4 is. Is dat een probleem? is het adres van de http-proxy anders dan voor je e-mail? [quote:f875816f96] Ik kan nergens anders opties voor proxyservers vinden. [/quote:f875816f96] Klopt, kmail kijkt naar de proxyconfiguratie van kde. Dat doen overigens alle kde-programma's. [quote:f875816f96] Bij Konqueror heb ik het ook gewoon in het programma zelf moeten instellen. [/quote:f875816f96] Als je goed hebt gekeken, dan is de configuratiemodule van konqueror dezelfde als die van kcontrol (het configuratiecentrum van kde) [quote:f875816f96] Het kan goed zijn dat ik erges over heen kijk want ik gebruik Mandrake nog maar 2 dagen :)[/quote:f875816f96] Ik zal eens kijken of kmail mogelijk nog andere opties biedt om met een proxy te werken. onder Windows heb ik vroeger ook met een proxy gewerkt, en daar gaf ik de proxyserver op als de e-mailserver in de configuratie van outlook-express. Maar dat zal per proxyserver wel verschillen hoe de verwerking van e-mail werkt.. Max
Link naar reactie
  • 0
sorry, ik druk blijkbaar iets te weinig op F5 :) Ik ga het nu even doorlezen, alvast bedankt! edit: Het lukt nog niet. Ik kan bij Netwerk -> Proxy -> SOCKS alleen kiezen voor: "Automatisch detecteren", "NEC SOCKS", "Dante" en "Aangepaste bibliotheek gebruiken". Ik zou dus de instellingen ergens handmatig moeten kunnen invoeren. Ik kan wel bij Proxy "Proxy-instellingen handmatig opgeven" kiezen, maar daar kan ik geen socks bij instellen. Ik heb dus net hetzelfde probleem als de persoon van de vorige link. Groetjes, wim.
Link naar reactie
  • 0
Het lijkt erop dat kde een externe socks-client wil. KDE kent dante en nec socks. Installeer een van beide, en stel daarin de route naar de proxy in (bij dante in /etc/socks.conf ). Lees ook de documentatie van dante voor meer informatie hierover. Daarna vertel je kde om dante te gebruiken als socksclient. Max
Link naar reactie
  • 0
Tja, elk programma dat proxy-instellingen vraagt (mozilla bijv.) vraagt instellingen voor bijv. http, ftp, ssl, gopher, https, etc. Mozilla vraagt overigens om een SOCKS-host, niet om een proxyserver, waarbij het programma impliciet aangeeft dat SOCKS iets anders is. Overeenkomts tussen kde en mozilla is dat je ook bij kde verschillende proxies kunt instellen voor http, ftp, htttps.. KDE biedt verder de mogelijkheid om de proxy-instellingen van het onderliggend OS te gebruiken. Op zich is dat natuurlijk beter, want waarom zou je per programma moeten aangeven welke proxy je gebruikt? Wat SOCKS betreft, KDE wil dus gebruik maken van de SOCKS van het onderliggend OS, en er niet zelf eentje aanbieden. Voordeel is als hierboven, 1 socks voor elk programma. Nadeel is dat de configuratie lastiger is voor een leek, omdat kde geen gui voor de socks-instelling aanbiedt. Verder staat eenieder vrij om wish-reports aan kde te sturen of een ander project waarvan ze de software gebruiken. Iemand die de software niet gebruikt, maar toch telkens kritiek heeft (zonder iets bij te dragen) is imho op oorlogspad. Max
Link naar reactie
  • 0
[quote:73d7dc5dcc="maximilaan"]Tja, elk programma dat proxy-instellingen vraagt (mozilla bijv.) vraagt instellingen voor bijv. http, ftp, ssl, gopher, https, etc. Mozilla vraagt overigens om een SOCKS-host, niet om een proxyserver, waarbij het programma impliciet aangeeft dat SOCKS iets anders is. [/quote:73d7dc5dcc] de manual proxy configuration van mozilla is ereen zoals die hoort te zijn en zoals je hem verwacht: proxy for: http: <ip> <port> proxy for gopher: <ip><port> enz. enz. [quote:73d7dc5dcc] Overeenkomts tussen kde en mozilla is dat je ook bij kde verschillende proxies kunt instellen voor http, ftp, htttps.. [/quote:73d7dc5dcc] ik ben die manual configuration die jij hiier noemt nooit tegen gekomen. Is dat iets nieuws? [quote:73d7dc5dcc] Iemand die de software niet gebruikt, maar toch telkens kritiek heeft (zonder iets bij te dragen) is imho op oorlogspad. [/quote:73d7dc5dcc] Als ik iets gebruiksonvriendelijk vind heb ik het recht om dat te zeggen. Zie het niet als een flame, ik opper immers een poll hiervoor, maar het instellen van een http proxy zijnde als http://proxy_ip is erg verwarrend als je bekijkt hoe de meeste applicaties met proxy instellingen omgaan. en ja ik heb het persoonlijk niet zo op KDE maar dat staat er in dit geval hier volledig los van.
Link naar reactie
  • 0
[quote:15e27cc54e="KayJay"] ik ben die manual configuration die jij hiier noemt nooit tegen gekomen. Is dat iets nieuws? [/quote:15e27cc54e] Beter zoeken :) [quote:15e27cc54e] Als ik iets gebruiksonvriendelijk vind heb ik het recht om dat te zeggen. [/quote:15e27cc54e] Ene kant wel, andere kant niet. Je opmerking biedt geen enkele bijdrage aan deze discussie, en is dus een flame.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...