Ga naar inhoud
  • 0

slackware vraag?


anoniem

Vraag

11 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Dat kan door in 9.0 of lager /etc/rc.d/rc.inet1 te editen en daarin 'dhcp=no' te veranderen in 'dhcp=yes' of in Slackware 9.1 en hoger door hetzelfde te doen in /etc/rc.d/rc.inet1.conf. Ook kun je je netwerkconfig opnieuw ingteractief instellen zoals tijdens de installatie met 'netconfig' en dan dus voor DHCP kiezen ipv statisch.
Link naar reactie
  • 0
[quote:f4d7f74dbc="Marcel de Reus"]Dat kan door in 9.0 of lager /etc/rc.d/rc.inet1 te editen en daarin 'dhcp=no' te veranderen in 'dhcp=yes' of in Slackware 9.1 en hoger door hetzelfde te doen in /etc/rc.d/rc.inet1.conf. Ook kun je je netwerkconfig opnieuw ingteractief instellen zoals tijdens de installatie met 'netconfig' en dan dus voor DHCP kiezen ipv statisch.[/quote:f4d7f74dbc] Zie ik het goed dat Slackware pas sinds kort een scheiding aanbrengt tussen het init-script en de configuratie? Bij Gentoo staan de scripts onder /etc/init.d en de config-files onder /etc/conf.d.
Link naar reactie
  • 0
Ik heb geen idee wat Gentoo gebruikt.... maar Slackware gebruikt het Sys-V init systeem maar dan met BSD like init scripts. System init is rc.S RL 3,4,5 rc.M RL 5 is rc.X extra rc.M is dus het multiuser RL script . Hierin worden services gestart met constructs als [code:1:b148ac95e9] if [ -x /etc/rc.d/rc.samba ]; then /etc/rc.d/rc.samba start fi [/code:1:b148ac95e9] rc.samba is een dood ordinair start/stop script. Je bepaalt of samba draait door rc.samba al dan niet executable te maken. Verder zijn er wat bijzondere script zoals rc.inet1 - basis netwerk instellingen rc.inet2 - netwerk services rc.modules - voor modules die geladen moeten worden (wordt een beetje verlaten voor hotplug) De basis van dit al wordt gelegd in /etc/inittab...... waar een volledige bespreking van op m'n site staat.
Link naar reactie
  • 0
NetBSD en FreeBSD gebruiken RCng. Het heeft net als conventionele SysV systemen een script per service (network, httpd, etc.), maar ze worden niet wel of niet gestart door symlinks aan te maken/te verwijderen. Maar door een centrale configuratiefile (rc.conf), waar je bijv. inzet "sshd=YES", etc. Vreemd genoeg wordt Slack altijd BSD-style genoemd, want de BSDs gebruiken al een eeuwigheid een centrale configuratiefile (rc.conf).
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...