Ga naar inhoud
  • 0

Migratie van windows98 naar suse 9.1


anoniem

Vraag

Ik wil de pc van mijn vader wat veiliger maken door win98 te vervangen door suse 9.1. Er zijn 3 punten van aandacht: 1. Kan openoffice winWP 6.1, Word 2000 en Access 2000 bestanden importeren? 2. Hoe kan je een adresboek importeren in linux? 3. Werkt Kodak easy share op de één of andere manier onder linux?
Link naar reactie

11 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
wil je vader wat jij wilt..... er schijnt een klein verschil te zijn tussen Suse en win98... PS: de antwoorden van jouw vragen kun je zo vinden op de Linux sites. Heb je al op de Openfffice.org site geweest.. dan weet je ook dat dit programma geen database heeft dus er valt geen Access te imprteren als database hooguit als rekenvel zoals reeds vermeld werd... Als je nog vragen over hebt kom gerust terug.
Link naar reactie
  • 0
ER is wel een Access alternatief op Gnu/Linux. de vraag is of deze .mdb bestanden kan inlezen. weet niet hoe deze heet, maar Rinse kan het je wel vertellen, want hij heeft het hier een keer genoemd (dacht ik) maar wat je wel kan doen, is een ODBC koppeling leggen tussen Access en een SQL compliant database. Dan kun je de data over trekken en bijvoorbeeld in mysql vastleggen. mysql is dacht ik te benaderen vanuit OpenOffice. Als database is MS Access toch al iets nutteloos. Het kan nauwelijks iets. verder kun je misschien zoeken naar een alternatief voor dat Kodak verhaal. Ik ken het verder niet.
Link naar reactie
  • 0
[quote:39d4275036="KayJay"]ER is wel een Access alternatief op Gnu/Linux. de vraag is of deze .mdb bestanden kan inlezen. weet niet hoe deze heet, maar Rinse kan het je wel vertellen, want hij heeft het hier een keer genoemd (dacht ik) maar wat je wel kan doen, is een ODBC koppeling leggen tussen Access en een SQL compliant database. Dan kun je de data over trekken en bijvoorbeeld in mysql vastleggen. mysql is dacht ik te benaderen vanuit OpenOffice. Als database is MS Access toch al iets nutteloos. Het kan nauwelijks iets. verder kun je misschien zoeken naar een alternatief voor dat Kodak verhaal. Ik ken het verder niet.[/quote:39d4275036] Mijn vader gebruikt Access voor het ledenbestand van de watersport vereniging. Daaraan is een bestand gekoppeld met gegevens over de boten. Niet al te heftig dus. Heeft linux ook een database prog. waar je ook foto's (van de boten) in kunt opslaan?
Link naar reactie
  • 0
Onder Linux wordt vooral gebruik gemaakt van zgn SQL-databases, zoals SQLite, MySQL, PostGreSQL, etc.. Verder heb je adabasD, een databaseprogramma dat meegeleverd wordt met StarOffice, en mogelijk ook los verkrijgbaar is. AdabasD is een programma dat aan ms acces doet denken, dus een database en frontend in een. Of OpenOfffice WP-bestanden kan openen weet ik niet. Voorheen kon dat niet ivm licentieperikelen. StarOffice biedt die functionaliteit wel, en OpenOffice is er iig wel mee bezig. WP 8.0 is overigens ook in een Linux-versie verkrijgbaar. Easyacces van Kodak ken ik niet, maar voor het benaderen van je fofocamera en bijhorende software hebje veel goede Linux-alternatieven, zoals [url=http://albumshaper.sourceforge.net/]Albumshaper (kent ook Windows-versie)[/url], [url=http://www.jalix.org/projects/showimg/]ShowImg[/url], [url=http://ktown.kde.org/kimdaba/]KimDaBa[/url] en [url=http://digikam.sourceforge.net/]Digikam[/url] KimDaBa en showimg zijn in het Nederlands verkrijgbaar, Digikam wordt momenteel vertaald (oudere versie van begin dit jaar is in het nl, en de versie die in augustus uitkomt ook), albumshaper is in het Engels (maar kun je evt. zelf vertalen..) Adresboek importeren hangt af van welk adresboek je nu gebruikt, en welke je wilt gebruiken. De meeste adresboeken kunnen exporteren naar een csv-bestand, en ook importeren. KAddressbook is een adresboekprogramma (onderdeel van de outlook-kloon Kontact) die in staat is om MS Exchange-adresboeken te importeren (adresboekbestanden die eindigen op .pab) Max
Link naar reactie
  • 0
[quote:5140daa732="maximilaan"] Of OpenOfffice WP-bestanden kan openen weet ik niet. [/quote:5140daa732] misschien binnenkort ? http://www.corel.com/servlet/Satellite?pagename=Corel2/Products/Home&pid=1047023021963 http://software.newsforge.com/software/04/06/21/1547230.shtml?tid=82&tid=93 hier is een wat oudere ( december 2003) link --> http://www.tldp.org/FAQ/WordPerfect-Linux-FAQ/
Link naar reactie
  • 0
[quote:61ab60b777="nougabolle"] misschien binnenkort ? [/quote:61ab60b777] Wie weet :) De eerste link die je gaf was oude wijn in nieuwe zakken. Corel heeft al jarenlang WP voor Linux op de markt, en enkele jaren gelezen WP2000 en Corel Draw, en een eigen Linux-distributie genaamd Corel Linux (= nu Xandros) Helaas zijn ze daar na een financiele injectie van MS mee gestopt. Die injectie is inmiddels weg, waardoor Corel blijkbaar weer de ruimte heeft om zich met Linux bezig te houden... Of ze na deze vreemde manouvre nog het vertrouwen van de consument hebben is natuurlijk afwachten... Max
Link naar reactie
  • 0
[quote:c78f5a20f4="maximilaan"]Onder Linux wordt vooral gebruik gemaakt van zgn SQL-databases, zoals SQLite, MySQL, PostGreSQL, etc.. Verder heb je adabasD, een databaseprogramma dat meegeleverd wordt met StarOffice, en mogelijk ook los verkrijgbaar is. AdabasD is een programma dat aan ms acces doet denken, dus een database en frontend in een. Max[/quote:c78f5a20f4] Van de AdabasD site: [quote:c78f5a20f4]The License With this agreement, Software AG grants you - free of charge - a non-exclusive license to use the enclosed software and accompanying documentation (Software) on a single computer, on a workstation or on a single terminal within a network for evaluation and testing purposes for 90 days only.[/quote:c78f5a20f4] Openoffice heeft geen database, je hebt dus inderdaad Staroffice nodig.. Misschien dat er freeware Linux databeesjes te vinden zijn voor simpele zaken als fotos oarchieveren. Veel andere meer professionel zaken hebben onder Linux vaak geen GUI dus moet je alles vanaf de commandline doen. Het resultaat kan bijv via een web interface zichtbaar gemaakt worden. Maar ik vraag me af of je/zijn vader bij die groep gebruikers hoort..
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...