Ga naar inhoud
  • 0

USB poorten uitschakelen?


anoniem

Vraag

Ik las op Tweakers.net een verhaaltje over het Brtise Leger dat de ipod gevaarlijk vindt, omdat die als usb-opslagmedium gebruikt kan worden. Onder het nieuwsbericht de gebruikelijke discussie met potentiele oplossingen. Oplossingen varieerden van het uitschakelen van alle usb-poorten in het bios, tot software van derden, die de rechten beperken. De grap van het hele verhaal is, dat Windows blijkbaar zelf geen enkele oplossing in huis heeft om USB-poorten specifiek voor dit soort devices dicht te zetten. Ik weet niet hoe oud het rechtensysteem en /dev van Unix/Linux is, maar het komt op mij bijzonder ondoordacht over van de producent van Windows. en dan nu de vraag: hoe voorkomt u als generaal (met een netwerk vol met Linux-clients) dat uw soldaten vertrouwelijke informatie uit de computer slepen?
Link naar reactie

6 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Beste beveiliging is natuurlijk het voorkomen dat een gebruiker een randapparaat kan aansluiten op de pc. Immer: je kunt wel vanuit het OS proberen de boel te beveiligen, maar als de gebruiker fysieke toegang tot de pc heeft kan hij het systeem ook opstarten vanaf een usb-stick/floppy/cdrom en zo elke vorm van beveiliging omzeilen. Verder is data-encryptie van het bestandssysteem erg handig om dit soort problemen te voorkomen. Verder zou je in je Linux-desktop het mechanisme kunnen uitzetten dat automatisch usb-opslagmedia detecteert en toevoegt aan /etc/fstab. Een gebruiker zou dan niet in staat kunnen/mogen zijn om een usb-stick te mounten. Verder doe je er verstandig aan om mtools te verwijderen, aangezien die ook de usb-stick kan benaderen. Max
Link naar reactie
  • 0
Fysiek uitschakelen gaat niet altijd, omdat de muis/toetsenbord/printer er aan hangt. Uiteraard zorg je er voor dat er geen cd-rom en floppy in zit. Zit er ee aparte opties voor usb-opslagmedia in de kernel? Indien ja, dan zou je die eruit kunnen slopen. Verder kun je waarschijnlijk ook wel voor zorgen dat je niet vanaf een usb-stick kunt booten. Encrypite is een beetje trickie, want als de schijf crashed, kom je er helemaal niet meer bij. Het helpt ook niet tegen het downloaden van data op je usb-stick. Nog een optie: [code:1:b271f89b32]chmod -s[/code:1:b271f89b32]dan kan er niets meer gemount worden door een user. USB-sticks hebben toch ook een eigen plekje onder /dev? Of is dat te omzeilen?
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...