Ga naar inhoud
  • 0

Kernel compileren


anoniem

Vraag

Ik ben in het hoofdstuk van de 'Sticky FAQ's ' het artikel over 'De Linux kernel' aan 't bestuderen, en bij het deel compileren verwijst Maximiliaan naar een directory 'Linux' in de tak /usr/scr . Ik heb Suse 8.2 (gedownload uit het internet op 5 cd's), ik denk zonder de broncodes, en bij mij staat er geen 'Linux' directory in die bewuste tak. Ik wil proberen om Suse te updaten met de kernel 2.4.6 en dan te compileren. Is het de bedoeling dat men die directory 'Linux' zelf aanmaakt of kan ik niet compileren omdat ik de broncodes mis ? PS: Het probleem van Willem43 met de bevroren desktop heb ik ook tweemaal voorgehad op een stand alone zonder internet verbinding (MB: Abit BP6 CPU: 2 X CEL 530 Video: Matrox G 400 DH), ik weet niet meer tijdens welke handeling. De herstelling gebeurde met de resetknop.
Link naar reactie

6 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Maar daar heb je niets aan, aangezien de broncode die op de CD staat de broncode is van de kernel die SuSE meelevert en die wil je nu net gaan updaten. Wat je kunt doen is de broncode downloaden (als user!) en daarna uitpakken in /usr/src: [code:1:5c14693df2] cd /home/user/downloads wget ftp://ftp.kpn.be/pub/linux/kernel/v2.4/linux-2.4.26.tar.bz2 su - [geef rootpaswoord] cd /usr/src tar -xjvf /home/user/downloads/linux-2.4.26.tar.bz2 chown -R root.root linux-2.4.26 ln -s linux-2.4.26 linux cd linux [/code:1:5c14693df2] Nu ben je in /usr/src/linux en bevat deze directorie de broncode van Linux 2.4.26, succes ermee!
Link naar reactie
  • 0
Bijna goed. De directory linux-2.4.26 wordt aangemaakt tijden het uitpakken van de tarbal. Met het commando 'ln -s linux-2.6.26 linux' maak je vervolgens een symlink /usr/src/linux naar /usr/src/linux-2.4.26. Dit is gebruikelijk, omdat softwaremakers zo enkel de directory /usr/src/linux hoeven te controleren.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...