Ga naar inhoud

Kan ik een codec en/of resolutie van een Avi. bestand veranderen?


Yvke04

Aanbevolen berichten

Ik heb een portable dvd speler van Salora, DVP 9018 SW. Nu loop ik tegen het volgende aan. Ik heb allerlei avi. bestanden. Sommige zijn geconverteerde Mpeg4 films, andere rechtstreeks als Avi. (DivX) gedownload. De speler speelt Xvid codecs af. Kan ik divx omschrijven naar Xvid? Tevens zijn sommige avi. bestanden te groot wat betreft resolutie. Waar kan ik zien of een bestand Xvid is en de juiste resolutie heeft? Is het verder mogelijk om een Mpeg 4 en een Avi. bestand op DVD te branden? Hoop dat iemand mijn vragen kan beantwoorden.
Link naar reactie
In jouw geval zou ik Handbrake gebruiken. Niet alleen kan je met dit programma converteren maar je kan ook de resolutie aanpassen. Op die manier kan je de grootte van de bestanden optimaliseren voor je Salora. Lees meer over Handbrake op de volgende locatie: http://decomputer.be/video-film-afspelen-ipad-android-tablet/ Succes!
Link naar reactie
Veel vragen in één. Een codec en/of resolutie kan je niet veranderen. Wat wel kan is het bestand omzetten naar een andere codec en/of resolutie. Hiervoor zijn veel verschillende programma's beschikbaar. Freemake Video convertor (zie: http://www.freemake.com/nl/free_video_converter/ ) werkt daarvan heel erg eenvoudig en is ook nog eens freeware. Voor het branden op DVD ligt het eraan waar je de DVD wilt gebruiken. Voor de computer kan je het bestand rechtstreeks branden, maar voor de DVD-speler zal je er een mpeg-4 bestand van moeten maken. Ook hier kan Freemake voor gebruikt worden.
Link naar reactie
  • 1 maand later...

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...