Ga naar inhoud
  • 0

beeldscherm probleem mandrake 10


anoniem

Vraag

o.k ik zit nu met een probleempje: ik heb net mandrake 10 geïnstalleerd. maar als ik mandrake nu opstart springt mijn beeldscherm op standby. ik denk zelf dat het ligt aan de vernieuwingsfrequentie ligt die sond bij de installatie op 70 Hz terwijl ik net zie dat hij onder windows op 60 staat. weet iemand hoe ik dit kan veranderen zonder opnieuw te installeren?. :-?
Link naar reactie

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
[quote:69098b48c6="misterw"]ik denk zelf dat het ligt aan de vernieuwingsfrequentie ligt die sond bij de installatie op 70 Hz terwijl ik net zie dat hij onder windows op 60 staat. weet iemand hoe ik dit kan veranderen zonder opnieuw te installeren?[/quote:69098b48c6] Eerst start je Mandrake op in init 3. Reboot. Tijdens het opstarten van je PC, typen als boot options [code:1:69098b48c6] init 3 [/code:1:69098b48c6][Enter] Of als dat niet werkt [code:1:69098b48c6] linux init 3 [/code:1:69098b48c6] [Enter] Als je geen boot prompt te zien krijgt, maar alleen een boot menu, druk dan op Esc. Log in als root. Typ dan XFdrake. Selecteer dan de juiste monitor.
Link naar reactie
  • 0
[quote:6bc22a6ae3="misterw"] de juiste monitor is geselecteerd alleen deze monitor kan de vernieuwingsfrequentie niet aan want als ik hem onder windows op 70Hz zet dan gaat hij ook op standby[/quote:6bc22a6ae3] Wat is het voor een monitor? De meeste crt monitoren kunnen een vernieuwingsfrequentie van 70 Hz wel aan. Of heb je een tft monitor? Selecteer dan in XFdrake Algemeen > Plug 'n Play. Daar kun je ook een vernieuwingsfrequentie selecteren.
Link naar reactie
  • 0
ik heb een gewoon 15" monitor (ik weet het moet een nieuwe maar geldgebrek is ook een probleem). het is gelukt! ik heb linux opgestart in de "failsafe mode" daarna init 3 ingetypt. ingelogd, ingelogd in de root en toen XFdrake gedaan daar kon ik meteen al de vernieuwingsfrequentie aanpassen. THNX :D
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...