Ga naar inhoud
  • 0

Linux voor een 486 ?


anoniem

Vraag

Hey, ik heb veel 386 en 486 pc's staan, maar de meesten draaien gewoon op DOS en Windows. Ik wil graag linux, maar vraag mij af of dit wel mogelijk is. Het betreft 66mhz pc's met 1-4mbram.... Kan ik daar linux op draaien of niet ? (en ja ik begrijp dat het dan voornamelijk console wordt, maar dat intresseert me niet)
Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0
hmm als jullie toch in dit onderwerp zitten: ik heb een vraagje over welke distro ik het best kan gebruiken bij een oude pc van mij, een pentium MMX 166.. zoiets als slackware vind ik bijna te klein --> 12 floppy's :-\ dat zal maximaal 1.5MBx12=18MB groot zijn.. er draait nu win98 onder, en dat gaat goed.. alleen probeerde ik er eerst een cd van mandrake er in te steken, 9.1 toen, en de instalatie kwam maar niet, na een halfuur wassie bij de 1e stap :-\ dus welke voor zo'n pc?
Link naar reactie
  • 0
[quote:d3bd023212="turbo-pascal"]Wat moet ik dus wel hebben (name+VERSIE)[/quote:d3bd023212] Ik zou toch eens gaan kijken naar een oude slackware versie (4.0 of 3.4) en/of een van de BSDs. Daarnaast is het aan te raden toch wat meer geheugen in de machines te zetten, want met 4 MB kom je nergens. 16 MB kun je wat meer mee.
Link naar reactie
  • 0
[quote:708949c424="turbo-pascal"]Als ik kon deed ik het wel... //edit Ik heb mogelijk nu een pctje met 16+8=24mbram. Eens kijke of het daarop werkt. Maar dan wil ik een dualbootje met dos. Welke/wat voor bootloader heb ik dan nodig ?[/quote:708949c424] bootloader zit gewoon in linux, LILO of GRUB met 24 MB moet het kunnen, verder kun je misschien van meerder machienes een maken met wat beter spec's want zelfs FreeSCO (firewall/router) loopt niet op 4 mb.
Link naar reactie
  • 0
Hmmm :) Ík heb hier Fedora draaien op een P-100 (wel met 64M ram, margoed), pastte prima op het 1,6G schijfje :) Maar, in een 386 zitten meestal 8 geheugenslots, en ik geloof dat dit bij vele 486'ers ook nog het geval was. Probeer anders gewoon nog 4M ram er bij te kopen, kan nooit zo duur zijn :) --> Heb je oude of nieuwe simmetjes nodig? Ik heb hier nog een stapel nieuwe liggen, moet nog ff uitzoeken hoe groot precies :)
Link naar reactie
  • 0
Ik hebn nu een andere pc geregeld met 16 of 16+8=24 mbram. Maar nu heb ik problemen met het partitioneren van de schijf. Ik heb FDISK, maar ik snap nog steeds niks van hoe je nou een gewone C:\ krijgt... Een active partition maken lukt wel, maar dan zegt ie iets van "You MUST reboot blabla" En dan staat er Press Esc to exit. Dus dat doe ik en dan ctrl-alt-del omdat ik moe(s)t rebooten. Maar dan start ik weer (met de win98se bootdisk), en wat moet ik dan doen ? Ik heb dan namelijk nog steeds geen C:\, maar wel een meling: "No valid medai found on Hard Drive C: oid" ... ?
Link naar reactie
  • 0
Ja ik heb alleen nog maar met RedHat en Suse en Knoppix gewerkt, en dan zonder de console (te gebruiken). Ik ben dus nog redelijk heel erg best wel nieuw met Linux. Hoe doe ik het dan ? Ik heb nu VectorLinux 1.8 op cd, en die installatie kan ik vabnuit DOS starten, maar dan zegt ie van we gaan ervanuit dat je je schijf hebt voorbereid, zoniet druk ALT-F2. Doe ik dat kom ik bij een lnxprompt of hoe zeg je dat, en dan staat er leuk Command: (m voor help). Als ik m [enter] doe, krijg ik een lijstje. Dat is een oude versie van FDisk volgens mij. Ik heb dan a-p oid met opties al Write PartitionTabel To Disk and Exit , Create New DOS Partition, Quit whithout savingchanges. Ik zal (als nodig) de hele lijst zometeen wel ff hier neer pleuren. Iig, ik moet dus een Primary partition maken, en dan Format C: ?
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...