Ga naar inhoud
 • 0

is er een goede anti virus progama voor linux


anoniem

Vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
Hoe kunnen hackers nou binnen komen als je een goed opgezetten (lees: goed!) firewall er voor hebt staan? Zet je rare poorten open zoals telnet en heb je een account met test en passwd test? :roll: Er bestaan amper virii voor linux en daarmee kunnen ze al amper root access verkrijgen..er bestaan wel exploits van servers zoals Apache en Sendmail. Om dit te voorkomen moet je je systeem en je server goed up2date houden.. Daarnaast kan je je wellicht je firewall beter checcken en evt permissies voor gebruikers en de sterkte van je passwords. Zet alleen open voor wie het echt open moet staan! Als je dat allemaal gedaan hebt, kan je ook een iets als chkrootkit en/of triwire installeren.. Suc6! M. ps..maar de kans dat je een rootkit hebt door een virus schat ik 1 op 1 miljoen :)
Link naar reactie
 • 0
Linux-virussen zijn er nog niet, exploits, rootkits e.d. zijn eigenlijk geen virussen (eerder wormen of trojaanse paarden) Wat je moet doen is je systeem optimaal beveiligen. Virusscanners helpen niet tegen rechtstreekse aanvallen van crackers die mbv rootkits je pc overnemen. Je kunt regelmatig controleren op de aanwezigheid van rootkits met speciale programma's zoals idd checkrootkit. Informeer op de Mandrake-site voor meer info over het beveiligen van deze distributie. Zorg er tevens voor dat je systeem altijd up to date is.. Max
Link naar reactie
 • 0
Je draait dus samba :D Heb je die niet per abuis ook voor de buitenwereld openstaan ? Enne heb je niet via Windows het virus op je share gezet ?? Wellicht voordat je gescant had of met een oude scanner Tip: zorg dat je zo min mogelijk zaken in je firewall open hebt staan en beveilig hem ook voor verkeer van binnenuit !! En zorg dat je een goede windows virusscanner gebruikt die je [b:5399bbd388]wel[/b:5399bbd388] up to date houdt
Link naar reactie
 • 0
Een firewall is over het algemeen niet bedoelt voor virussen, al zijn het wel vaak virussen die binnen proberen te komen. ClamAV is een redelijke virusscanner voor Linux, heb er een [url=http://wiki.nedlinux.nl/index.php?page=Virus+scannen+met+ClamAV+en+Sendmail]artikel[/url] over geschreven op http://wiki.nedlinux.nl Maar je zou ook de scanner van f-secure kunnen gebruiken, is gratis voor thuis gebruik.
Link naar reactie
 • 0
[quote:48f5b108aa="MVE"]Volgens mij is het heel simple: -bak up2date brengen -firewall er voor plempen met wat ACL's. M.[/quote:48f5b108aa] En dan krijg je geen virus mailtjes meer? Schitterend! Maar wat is een firewall met access controll lists eigenlijk? Zonder gekheid..... alles wat je aan beveiliging doet is slechts een schil van de ui. En geen van die schillen is op zichzelf zaligmakend. Je mag al blij zijn als de ui dat is.
Link naar reactie
 • 0
een gratis en goede virus=scanner si f-prot.Je kan hem ophalen bij www.f-prot-.org of com. Je kan de f-prot virrii-definities updaten met (schrijf dit op): /usr/local/f-prot/tools/check-updates.pl in rootshell. Een goede firewall is firestarter (maakt alle ports steath). Firestarter installeer als je mandrake hebtmet urpmi.
Link naar reactie
 • 0
[quote:be5eedd964="Bilbo"][quote:be5eedd964="MVE"]Volgens mij is het heel simple: -bak up2date brengen -firewall er voor plempen met wat ACL's. M.[/quote:be5eedd964] En dan krijg je geen virus mailtjes meer? Schitterend! Maar wat is een firewall met access controll lists eigenlijk? Zonder gekheid..... alles wat je aan beveiliging doet is slechts een schil van de ui. En geen van die schillen is op zichzelf zaligmakend. Je mag al blij zijn als de ui dat is.[/quote:be5eedd964] Het heeft hier niks met virii te maken..dus een virusscanner zal je ZEKER niet beschermen tegen exploits van je eigen bagger geconfigureerde kast. Zet die kast eerst goed dicht en laat alleen toe wat echt nodig is. Wil je troep uit je mail filteren gebruik DAN een virusscanner. Geen F-prot..die is gratis voor thuis gebruik maar niet voor bedrijven..en daarbij goed gefinancieerd. Kies liever ClamAv die het juist van users feedback moet hebben.. Tis een goeie virusscanner en die kan zichzelf ook goed autoupdaten en houdt alle troep buiten! M.
Link naar reactie
 • 0
De site bekeken..kan alleen maar zeggen dat het prut is..waarom? Sommige virusscanner scannen eicar niet meer omdat ze al weten het een test virus is en geen echt virus. Daarbij heb ik 10 test gedaan en 9 werden getagged..eentje niet..die werd ook niet gevonden door Norton AV 2002 en AVG met de nieuwste updates. Dus: de site zegt niks. Alleen echt virii.. Ik heb bij een klant mailscanner met clamav geinstalleerd en die houdt nu al 2 maanden alle troep tegen inclusief spam. (functionaliteit mailscanner en spamassassin). Dus voor mij werkt clamav goed genoeg en voor echte situaties ook :) M.
Link naar reactie
 • 0
Jouw conclusie is dus ook dat eicar wel degelijk gescant en herkent wordt door ClamAV...... en jouw conclusie is dus ook dat ClamAV niet in staat is eicar in al de op deze site gebruikte aanbiedingsvormen te herkennen. Prima.... dat was mijn conclusie ook. Dus waarom is het nu prut? Omdat het jou niet goed uitkomt? Je mag best open staan voor de zwakke punten in de software die je gebruikt hoor.... zeker als de veiligheid van systemen in het geding is. Goh houdt ClamAV ook spam tegen.... knap zo!
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
 • Nieuwe aanmaken...