Ga naar inhoud
  • 0

Fedora+Flash ?


anoniem

Vraag

Heb nu sedert een paar dagen Fedora core 1 geïnstalleerd. Alles doet het pefekt,eerste indrukken ...Gnome 2.4.0 is zeer snel en hun Internet-browser Epiphany idem. Heb enkel een probleempje met het installeren van de Flash plugin player(macromedia). Nochtans net hetzelfde gedaan zoals voordien bij Redhat8 en 9 en hier geen probleem. Bij fedora in eerste instantie bij de installatie ook geen probleem...alles verloopt goed en de installatie van de flash-plugin wordt afgerond zonder foutmeldingen. Maar de plugin doet het niet. Heb dan gaan kijken onder /usr/lib/mozilla-1.4.1 ...hier zijn nochtans alle folders van de plugin aanwezig. Ben dan terug gaan kijken naar de siite van Macromedia om een nieuwe player te downloaden.Er is een nieuwe speciaal voor Fedora core 1 te downloaden.Heb ik ook gedaan.Alleen is het nu een RPM.Ik probeer deze te installeren en krijg dan te horen dat de Flash-plugin reeds geïnstalleerd is. Nu mijn vraag:heb de eerste versie geïnstalleerd via een .tar.gz file. Hoe kan ik deze nu volledig van mijn systeem weghalen,zodat ik daarna de RPM fille kan installeren.
Link naar reactie

10 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
@Paranoid Android Helaas deze werkwijze doet het ook niet. Wat ik niet snap is:als ik de tar uitpak dan zijn alle folders ikonen ingekleurd,behalve de flashplayer.xpt...deze folder blijft blanco(zonder tekening). Wat heb ik nog gedaan,mijn flasplayer.xpt van mijn redhat 9 op diskette gekopieerd(heb ik een mooi foldertje met als ikoon het gnome-voetje), deze overgezet naar mijn /usr/lib/mozilla-1.4.1/plugins van Fedora ......en wat valt erop,vanaf ik de folder copieër naar deze laatste wordt opnieuw de folder blanco( i.p.v. het gnome voetje). :-?
Link naar reactie
  • 0
[quote:ac52e8c42a="wardog"]@maximilaan Ik heb het gevonden,bijmij doet flash het onder fedora. Gewoon "compat-libstdc++-7.3-2.96.118 " eerst geupdated en daarna flash .rpm geïnstalleerd en nu doet die het! :wink:[/quote:ac52e8c42a] Mocht je 't interessant vinden: Ik gebruik zelf geen fedora, maar ik denk dat fedora alleen gcc 3.x heeft en flash is statisch gelinked tegen gcc-2.9x (gcc 2.9x en 3.x zijn niet volledig compatibel, gcc 2.9x wordt trouwens aangeraden voor het compileren van je kernel). Door het installeren van de bovegenoemde rpm's krijg je de gcc-2.96 libraries die flash vervolgens weer kan gebruiken.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...