Ga naar inhoud
  • 0

Gamen @ Linux


anoniem

Vraag

hallo, Ik ben een voorstander van Linux, en zou t willen gebruiken i.p.v. Windows. Enige belemmering is dat ik niet weet of de games er op draaien. Ik heb gehoord dat o.a. Unreal Tournament 2003, Wolfenstein ET en Army Oparations op linux draaien. Maar games als Vice City, die ook? Moet dit bij de specs staan of kun je m gewoon draaien met Wine (ik heb gehoord dat dat een progie is om windows apps op linux te laten draaien)?
Link naar reactie

7 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
De meeste spellen draaien helaas niet native onder linux. De enige spellen waarvan ik gehoord heb dat ze onder linux draaien zijn quake 3 arena, return to castle wolfenstein en unreal tournament 2003. Army operations ken ik niet. Hoewel je voor quake3arena en RTWC nog een bestand moet downloaden van de website van id software. Bij unreal tournament 2003 schijnt er een directory op de CD-ROM te staan met de linux installer, dus ik denk dat het bij unreal tournament bij de specs staat. Wat betreft wine, zou ik voor [url=http://www.transgaming.com]WineX[/url] gaan, omdat die gemaakt ik om te werken met directx spellen. Als je binaries wilt downloaden moet je echter wel betalen daarvoor. Ook is het zo dat het niet gegarandeerd wordt dat alle spellen werken met WineX of met Wine. Maar waarom gebruik je anders geen dual boot voor spellen? Dat doe ik ook.
Link naar reactie
  • 0
Omdat je dan alsnog Windows draait en aangezien de licentiepolitiek van MickeySoft zo verrot is (net als hun OS) weiger ik enige troep van hun te gebruiken. Ik ben Transgaming member en heb dus de officiële versie van WineX. Je kunt prima gamen onder GNU/Linux alleen je moet spellen geselecteerd kopen, niet alles kun je zomaar draaien. Lees deze pagina eens door, je vind er ook een link naar alle door WineX ondersteunde spellen. GTA VC wordt ondersteund btw: http://wiki.nedlinux.nl/index.php?page=Spellen
Link naar reactie
  • 0
[quote:fef658a54b="Supersnail"] Maar waarom gebruik je anders geen dual boot voor spellen? Dat doe ik ook.[/quote:fef658a54b] kan iemand mij eens uitleggen hoe je ,als je SuSE 8.2 LINUX op je volledige harde schijf staan hebt , een gedeelte van die harde schijf kan reserveren om er windows op te zetten (omdat ik graag Warcraft III speel)...hartelijk dank bij voorbaat... :-?
Link naar reactie
  • 0
[quote:cfe435323d="nougabolle"][quote:cfe435323d="Supersnail"] Maar waarom gebruik je anders geen dual boot voor spellen? Dat doe ik ook.[/quote:cfe435323d] kan iemand mij eens uitleggen hoe je ,als je SuSE 8.2 LINUX op je volledige harde schijf staan hebt , een gedeelte van die harde schijf kan reserveren om er windows op te zetten (omdat ik graag Warcraft III speel)...hartelijk dank bij voorbaat... :-?[/quote:cfe435323d][off-topic]Je kan de partitie-manager proberen die standaard in Linux zit?? :wink: Je kan ook een DOS-versie van Partition Magic zien te bemachtigen, starten met een Win98 bootflop en partities resizen?[off-topic] Verder weet ik hier weinig zinnigs over te zeggen. Maar Marcel schijnt het aardig in de vingers te hebben!! :D Greetz!
Link naar reactie
  • 0
Ik hoorde mijn naam? :P Je boft ik ga bijna op vakantie, maar deze vraag kunnen we nog wel even beantwoorden al is het antwoord waarschijnlijk anders dan je verwacht :D Ik zou namelijk geen idee hebben een partitie voor MickySoft Windows vrij te maken, met dat soort verschrikkelijke dingen houd ik me echt niet bezig. Echter Warcraft III vind ik ook een leuk spelletje, ik speel het helaas nauwelijk, maar dat is vanwege tijd gebrek, hij werkt namelijk prima onder GNU/Linux. Maak je borst dus maar nat :P Als je serieus wilt gamen onder GNU/Linux is het imho beter om lid te worden van Transgaming voor 5$ per maand, maar de CVS versie van WineX kun je ook gratis downen. Als je BTW mijn link naar de wiki had gelezen, had je het ook gevonden. Je kunt dus even naar www.transgaming.com gaan en op downloaden/cvs klikken. Daar staat hoe je hem binnenhaald en compiled. Vervolgens doe je: [code:1:e052a8bbbd] mount /dev/cdrom && cd /mnt/cdrom && wine Setup.exe[/code:1:e052a8bbbd] en je ziet de vertrouwde installer verschijnen. Zorg wel dat de normale wine niet op je systeem geïnstalleerd is. (kun je via YAST even deïnstalleren) je kunt als grafische frontend Point2Play gebruiken, vind je ook op de wiki, inclusief screenies van mijn (oude) Point2Play. Ik weet niet of je P2P ook via de CVS kunt installeren. Ik ben zelf namelijk Transgaming Member.
Link naar reactie
  • 0
Kijk uit, meeste partition managers kunnen evenwel partities verkleinen, maar meestal betekent dit wel dat alle data in die partitie verloren gaat. Ga dus goed na of dit niet het geval is bij het programma dat je wilt gebruiken. partition magic is in ieder geval in staat om de partitie te verkleinen zonder dat de data verloren gaat. Max
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...