Ga naar inhoud
  • 0

[Knoppix] Wèl op de ene niet op de andere machine


anoniem

Vraag

Nieuwsgierig geworden door het artikel in C!T nr.2 heb ik de Knoppix-cd besteld. Echter wat blijkt; als ik hem in mijn XP-machine stop start Knoppix niet op, na het beginscherm druk ik op Enter, ik hoor de monitor klikken en dan krijg ik linksboven een leuk pinguinnetje te zien en daar blijft het bij. Als ik de cd in een andere (nieuwere) machine stop met WinME, start hij keurig op en kan ik "alles" doen met Knoppix/Linux! Ik ben behoorlijk ervaren met Windows-pc's, maar met Linux totaal onbekend. In de Bios van beide machines staat, zo te zien, alles hetzelfde. Iemand een hint in welke richting ik moet gaan zoeken??
Link naar reactie

8 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Mogelijk gaat er iets mis in de automatische hardware-herkenning van knoppix. Je kunt tijdens de boot van knoppix het commando [b:a3740cd108]knoppix expert[/b:a3740cd108] meegeven, waarbij elke stap moet worden bevestigd. Hier kun je trachten om het probleem op te sporen. Lees verder de documentatie op de site van knoppix goed door.. Max
Link naar reactie
  • 0
Een aantal dingen geprobeerd: De optie [b:33c4aaf1db]knoppix expert[/b:33c4aaf1db] geeft geen enkele verandering. De optie [b:33c4aaf1db]failsafe[/b:33c4aaf1db] geef een snel voorbij vliegend tekstscherm, dat eindigt met de regel: [i:33c4aaf1db]spurious 8259A interrupt: IRQ7[/i:33c4aaf1db] Vervolgens gebeurt er niets meer........... Die laatste regel zal vermoedelijk een soort foutmelding zijn, maar wat moet ik er mee aan? :-?
Link naar reactie
  • 0
Het enig wat je kunt proberen is om tijdens de opstart van [b:9e86205df5]knoppix expert[/b:9e86205df5] niet met de gevonden configuratie instemmen, maar elk onderdeel handmatig nalopen. Werkt knoppix helemaal niet vanuit de expertmodus, dan vrees ik dat de cd niet compatible is met deze hardware en het dus gewoon niet doet. Evt kun je op de site van knoppix hierover navraag doen. Max
Link naar reactie
  • 0
[quote:1cd20becb0="Hans Walta"]Een aantal dingen geprobeerd: De optie [b:1cd20becb0]knoppix expert[/b:1cd20becb0] geeft geen enkele verandering. De optie [b:1cd20becb0]failsafe[/b:1cd20becb0] geef een snel voorbij vliegend tekstscherm, dat eindigt met de regel: [i:1cd20becb0]spurious 8259A interrupt: IRQ7[/i:1cd20becb0] Vervolgens gebeurt er niets meer........... Die laatste regel zal vermoedelijk een soort foutmelding zijn, maar wat moet ik er mee aan? :-?[/quote:1cd20becb0] Probeer knoppix pci=bios eens.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...